Trainingen

Trainen!

Een zeer goed getrainde zwemmer doet rond de dertig minuten over 2 kilometer. Een minder goed getrainde zwemmer doet daar ruim zestig minuten over.

Natuurlijk zijn er meerdere zwembaden in de regio waar je je kunt voorbereiden. Maar mocht je gezellig willen trainen in groepsverband, dan zijn er ook zwemmers die regelmatig oefenen in buitenwater. Kijk voor de mogelijkheden op de website van de Nederlandse Openwater Web. Daar vind je meer informatie over trainings- en wedstrijdmogelijkheden en zijn er fora waarin informatie over buitentrainingen wordt gedeeld. 

Hoe bouw je een zwemschema op?

Kun je nu nog geen lange stukken achter elkaar zwemmen, maar wil je wel je zwemconditie opbouwen, dan helpt onderstaand schema je misschien om je te trainen voor 2 km zwemmen. Voorwaarde is wel dat je techniek oke is!. Je kunt natuurlijk borstcrawl en schoolslag ook afwisselen. Begin iedere training met een stukje inzwemmen (ongeveer 10 minuten, rustig, verschillende slagen). Ook het uitzwemmen (ongeveer 5 minuten) hoort er altijd bij. Ga door met de volgende training als de huidige je makkelijk afgaat. Een training een aantal maal herhalen is geen punt! Deze trainingen zijn een richtlijn en je kan natuurlijk altijd afwijken als het een keer niet zo lekker gaat. Probeer alles redelijk rustig te zwemmen zodat langere afstanden makkelijker worden. Voor elke training kun je even rustig inzwemmen en na elke training kun je even rustig uitzwemmen!

Succes en vooral heel veel plezier met de voorbereidingen!

 

Meer weten over zwemtechniek en training? Kijk op www.zwemanalyse.nl