Programma & Praktische Info

Waar: Gracht Veenkade kruising Torenstraat

Wanneer:  Zondag 6 september 2020

Wees gerust: de grachten worden schoon gemaakt!

Wij Hagenezen weten dat er wel eens een fiets de gracht in gaat. OOPS. Maar hoe zit dit dan met de Swim? Gelukkig maakt de Gemeente Den Haag het hele zwemtraject van te voren schoon. Alle ongewenste objecten als fietsen, winkelwagentjes, etc., worden dan verwijderd. Ook wordt de bodem schoongemaakt en worden waterplanten verwijderd of gekortwiekt.

 

We checken het water voor je!

Al sinds het van de organisatie van de Haagse Swim wordt de kwaliteit van het water wekelijks door Hoogheemraadschap Delftland gecontroleerd. Hierdoor zorgen we ervoor dat het water in de Haagse grachten dezelfde kwaliteit heeft als ander open water, zoals meertjes en riviertjes waar gezwommen mag worden.

 

Welcome to the Swim! Register here

Top dat je meedoet! Voordat je kunt zwemmen, moet je je registreren. Je hoort dan in welke “groep” jij zwemt en op welk tijdstip deze groep start. Om je te registeren heb je nodig:

Iedere deelnemer ontvangt omstreeks een week voor aanvang van het evenement een mail met praktische informatie zoals het tijdslot waarin je bent ingedeeld, praktische informatie over wat je mee moet nemen, plattegrond, parkeerinformatie etc.  Na het aanmelden bij de organisatie op de dag zelf kan je je omkleden en wijst de rest zich vanzelf.

 

Wat is de Route

Het zwemtraject start bij de kruising Veenkade/Torenstraat. Daar is overigens ook de finish.

Voor de afstand 1.250 meter is het keerpunt bij de brug van de Waldeck Pyrmontkade.

Voor de afstand 2.000 meter slaan de zwemmers bij de brug van de Waldeck Pyrmontkade linksaf en is het keerpunt bij de brug van de Loosduinseweg/Lijnbaan/Westeinde.

Voor de afstand 500 meter starten de juniors ook bij de kruising Veenkade/Torenstraat en hebben een keerpunt halverwege de gracht.

  

Waar kleed ik me om en laat ik mijn spullen

Ter plaatse zijn er kleedruimtes en kluisjes beschikbaar, dus omkleden en je spullen opbergen voordat als jij het water in gaat is geregeld. Maar weet dat kluisjes op evenementen nooit 100% veilig zijn, dus geef je waardevolle spullen aan je supporters of laat ze thuis.

 

Klaar voor de start. GO.

Tijden volgen!

Haagse Swim: wat heb je nodig

Voor de Swim heb je nodig: een badpak, zwembroek of bikini. Ook is een zwembrilletje aan te raden. Van ons krijg je een badmuts, zodat je goed herkenbaar bent. Naast je zwemspullen is een handdoek en droge kleding handig om bij je te hebben.

Het is aan te bevelen om tijdens de Swim een wetsuit (full of shorty suit) te gebruiken. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op.

Decathlon in Den Haag verkoopt wetsuits voor een aantrekkelijke prijs. Je kunt ook een full suit huren bij SailFish (http://sailfish-benelux.eu/product/category?path=73_87) voor 40 euro per weekend. Natuurlijk kan je ook zelf een wetsuit regelen. Denk hierbij aan Marktplaats e.d. 

Uitgezwommen

JE HEBT HET GEHAALD!! DIE FINISH! Top! Na de Swim is het wel lekker om je even af te kunnen spoelen, je af te drogen en om te kleden. Hiervoor hebben we plek om je af te spoelen en er zijn kleedruimtes beschikbaar. Aan de waterkant kun je daarna heerlijk relaxen. Voor de gezellige sfeer zijn er DJ’s aanwezig en zijn er barretjes waar je tegen betaling wat kan eten en drinken.

 

De opbrengst!

Nadat iedereen is gefinisht wordt de opbrengst bekend gemaakt.

 

AANMOEDIGEN IS NODIG!

Zwem je zelf niet mee maar wil je jouw vriend/vriendin/vader/moeder/vage bekende/random stranger komen aanmoedigen? JIJ BENT MEER DAN WELKOM! Want aanmoediging is hard nodig! Je kunt hiervoor terecht aan de Veenkade ter hoogte van de zijstraat 1ede Riemerstraat.

Om je honger en dorst na al dat schreeuwen te stillen zijn er een paar kleine barretjes aanwezig aanwezig en er is een simpele snack te verkrijgen. Voor uitgebreidere maaltijden verwijzen we jullie graag door naar de omliggende horeca.

 

Hoe kom ik er met de auto en waar parkeer ik

De Swim vindt plaats in het centrum van Den Haag. Niet de meest fantastische plek om met de auto te komen. Maar wil je iemand afgooien? Navigeer dan (met Waze, Google/iPhone Maps of ander systeem) op de Noordwal, Den Haag.

De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Q-Park Torengarage aan de Geest 1, 2513 VA Den Haag en Albert Heijn XL aan de Elandstraat 160,2513 GW Den Haag.De omgeving van de Swim is betaald parkeren, bijvoorbeeld in de straten vanaf de Veenkade richting Vondelstraat/Heemsterhuisstraat en vanaf de Noordwal richting Prinsestraat en centrum.

 

Hoe kom ik er met het OV

De dichtstbijzijnde halte is tramhalte Noordwal, die stopt voor de deur. Lijn 16 brengt je hier snel naartoe vanaf zowel Den Haag Centraal Station als Den Haag Holland Spoor.

 

Waar kan ik mijn fiets het beste kwijt

Het zal best druk worden tijdens de Swim. Je kunt je fiets daarom het best parkeren in de Biesieklette aan de Nobelstraat/Hofkwartier. Hier staat je fiets bewaakt geparkeerd.