Junior Swim

Wil je meezwemmen met de Junior Swim op zondag 6 september 2020? Dat is echt gaaf! Haal zoveel mogelijk donaties op voor de strijd tegen kanker. Je kan dat alleen doen of met een team van vrienden en vriendinnen. Wil je zwemmen in een team, dan meld je je aan als Junior team en probeer je samen zoveel mogelijk geld op te halen. Je krijgt dan een Junior teampagina.

Ben je ook actief op Instagram of Facebook? Volg ons dan en post af en toe ook zelf wat. Zo laat je nog meer mensen weten dat ze jou kunnen steunen! Vergeet ons niet te taggen en #swimtofightcancer070 te gebruiken hé?

Tip: oefen nog wel een keertje met een aantal baantjes zwemmen in het zwembad of tijdens je zomervakantie. Je krijg van ons ook nog tips.

Wat moet je doen?

 • 500 meter zwemmen in de grachten bij de Noordwal/Veenkade in Den Haag
 • En laat je voor deze zwemtocht zoveel mogelijk sponsoren door opa’s en oma’s, papa en mama, de buren, vrienden en iedereen die je maar kent.
 • Als je je inschrijft maak je een persoonlijke pagina waar je een foto kan plaatsen en een verhaaltje waarom jij meedoet.
 • Vervolgens krijg je per e-mail een linkje van jouw persoonlijke pagina die je rond kan sturen naar bijv. opa’s en oma’s, vrienden en kennissen. Zij kunnen zij jou sponsoren en zo kan jij veel geld ophalen voor de strijd tegen kanker. We vragen je om te proberen minimaal € 100,- aan donaties op te halen.
 • Vergeet niet opa’s en oma’s en iedereen uit te nodigen om je op zondag 6 september aan te moedigen als jij die 500 meter zwemt!

 

Belangrijk om te weten:

 • Als deelnemer van de Junior Swim ben je tussen de 10 en 15 jaar.
 • Het inschrijfgeld is € 25,- en we vragen je om te proberen minimaal € 100,- aan donaties op te halen.
 • Het hebben van een zwemdiploma A en B is verplicht.
 • Het dragen van een wetsuit is aan te raden.
 • Vol = vol, we hebben plek voor 200 Juniors (deelnemers van 10 t/m 15 jaar).
 • Deelnemers aan de Junior Swim zijn verplicht de ouderverklaring te laten ondertekenen.

Veiligheid & Waterkwaliteit

Junioren zwemmen verplicht met een Safer Swimmer, die door de organisatie tijdens de Swim ter beschikking worden gesteld (bruikleen).

Dankzij de inzet van partijen zoals de Reddingsbrigade zijn wij op het water voorzien van gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, duikers, ervaren zwembegeleiders en security-boten.

Het water in de grachten van Den Haag is geen officieel zwemwater. Het Hoogheemraadschap Delfland test vanaf mei met regelmaat de kwaliteit van het water rondom de grachten van de Paleistuin en de gemeente Den Haag doet er alles aan om de waterkwaliteit te optimaliseren. Maar uiteindelijk wordt de kwaliteit van het water beïnvloed door factoren waar het Hoogheemraadschap Delfland geen invloed op kan uitoefenen (zoals hevige warmte en regenval).

Indien de waterkwaliteit op 6 september 2020 onvoldoende blijkt te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht voor om maatregelen te nemen, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement.

Zie de algemene voorwaarden voor meer details.

Safer Swimmer

Wij introduceren een hulpmiddel dat de veiligheid dient maar tegelijkertijd de kinderen in staat stelt zelf te zwemmen. Een soort meedrijvende boei, onder de naam Safer Swimmer. Je merkt er zelf niets van bij het zwemmen maar je bent goed zichtbaar èn ... je kunt er even op drijven om een beetje uit te rusten. Voor alle duidelijkheid, de Safer Swimmer is géén vervanging voor toezicht en reddingsbrigade. Beiden zijn gewoon volop aanwezig.

Swim to Fight Cancer Den Haag stelt voor elke deelnemer van de Junior Swim een 'Safer Swimmer' ter beschikking (bruikleen). In onze organisatie staat veiligheid voorop. Bij de Junior Swim worden alle deelnemers daarom goed in de gaten gehouden. Vandaar ook de eisen die wij stellen aan deelname. Maar tegelijkertijd is het belangrijk dat iedere deelnemer zich veilig voelt in het water. Des te meer plezier heb je bij het zwemmen.

Hoe werkt het?

Bij de start krijgt ieder kind de Safer Swimmer. De heupgordel wordt ter plekke op de juiste maat ingesteld en vervolgens om de heup vastgeklikt. Direct na de finish levert iedere deelnemer de Safer Swimmer weer in. Kunnen we deze volgend jaar weer gebruiken.