Informatie

Waar & Wanneer

Zwem op zondag 6 september 2020 samen met honderden andere zwemmers mee in de Haagse grachten rondom de Paleistuin. Met vele toeschouwers die jou supporten.

Doe mee!

Natuurlijk hopen we dat jij, al je vrienden, familie en collega’s zich inschrijven om samen in onze Haagse grachten te springen. Individueel of als (business) team. Om zo samen een dierbare een hart onder de riem te steken en geld op te halen voor dit goede doel.

Er zijn 3 afstanden:

 • Swim: 2.000 meter
 • Kleine Swim: 1.250 meter
 • Junior Swim: 500 meter

Meedoen is makkelijk

Je kan meedoen als team of als individuele zwemmer. De eenmalige inschrijfkosten bedragen € 25,- voor kinderen en € 75,- voor volwassenen. Met dit geld bekostigen we het evenement. Daarnaast vragen we de deelnemers zich in te zetten om geld op te halen in hun eigen vriendennetwerk. Voor kinderen bedraagt het (streef)donatiebedrag € 100,- en voor volwassen € 250,-. Het is tevens mogelijk om je als business team in te schijven. De kosten hiervan zijn €1.000 excl. btw per team (max. 5 deelnemers). Je krijgt van ons een eigen actiepagina waar je eigen tekst en foto's op kunt zetten, zodat je je donateurs kan blijven informeren over je voorbereidingen. Natuurlijk ontvang je van ons als organisatie ook nog tips. En vergeet social media ook niet om in te zetten!

Individueel   Team 
Volwassene vanaf 16 jaar - 2.000 meter Inschrijven 16+ Vriendenteam (een mix van juniors en volwassenen is mogelijk) Inschrijven Vrienden Team
Volwassene vanaf 16 jaar - 1.250 meter Inschrijven 16+ Junior team (10-15 jaar) Inschrijven Junior Team
Junior (10 - 15 jaar) - 500 meter Inschrijven Junior Business team (maximaal 5 deelnemers) Inschrijven Business Team

Als vrienden-, junior- of businessteam zwem je met een gezamenlijk doel, bijvoorbeeld voor een vriend of familielid die strijdt tegen kanker. Je haalt als team geld op en krijgt hiervoor je eigen team pagina voor donaties. Een vriendenteam bestaat uit minimaal 2 deelnemers en kent geen maximum. Ook kan een kind die deelneemt aan de Junior Swim onderdeel zijn van een vriendenteam (al zwemt een kind tussen de 10-15 jaar wel mee met de Junior Swim gezien de veiligheid).

Hoe schrijf je je in als team?

Vriendenteam

Als vriendenteam zwem je met een gezamenlijk doel, bijvoorbeeld voor een vriend of familielid die strijdt tegen kanker. Je haalt als team geld op en krijgt hiervoor je eigen vriendenteam pagina voor donaties.

 • De teamcaptain schrijft de eerste twee teamleden in op naam van het team.
 • Vervolgens nodigt de teamcaptain de anderen teamleden zich bij het team aan te sluiten. Dit hoeft niet direct, maar kan ook op een later moment.
 • Elke teamlid betaalt inschrijfgeld van € 75,-.
 • Gemiddeld haalt ieder teamlid € 250,- op aan donaties (streefbedrag).
 • Bij deelnemers onder de 18 moet een ouder de ouderverklaring ondertekenen.
 • Een vriendenteam bestaat uit minimaal 2 deelnemers en kent geen maximum.

Juniorteam

 • Dit is een vriendenteam specifiek voor de Junior Swim. Ook deze groep jonge zwemmers zwemmen samen voor een gemeenschappelijk doel.
 • Eén ouder, de ‘teamcaptain’, maakt het juniorteam aan en schrijft direct 2 kinderen in.
 • Vervolgens nodigt de teamcaptain andere kinderen uit zich aan te laten sluiten bij het team.
 • Junior Swim deelnemers moeten altijd de ouderverklaring laten tekenen door hun ouders.
 • Deelnemers aan de Junior Swim betalen inschrijfgeld à € 25.
 • Gemiddeld haalt iedere deelnemers € 100 op aan donaties (streefbedrag).
 • Een juniorteam bestaat uit minimaal 2 Junior Swim deelnemers en kent geen maximum. Er mogen alleen kinderen in de leeftijdscategorie van 10 tot en met 15 jaar deelnemen.
 • Vragen? Mail naar junior@denhaag.swimtofightcancer.n

Business Team

Vorm een team samen 5 collega’s of relaties en laat je bedrijf een businessteam sponsoren. De kosten van een Business team bedragen € 1.000,- (excl. BTW). 

Handig om te weten

 • Om mee te doen moet je zwemdiploma A en B hebben.
 • We adviseren je om te zwemmen in een swimsuit zodat je lekker warm blijft, je zwemt tenslotte in open water.
 • Wij zorgen ervoor dat in en rondom het water voldoende professionele begeleiders aanwezig zijn.
 • Vanaf de zijlijn wordt je aangemoedigd door honderden bezoekers, dat motiveert je enorm.
 • Iedereen krijgt een eigen tijdslot waarin hij/zij kan starten - dit heet een wave.
 • Je krijgt van ons nog tips om je goed voor te bereiden.
 • Per e-mail ontvang je alle informatie die je nodig hebt. Bijvoorbeeld om vrienden en familieleden te laten weten dat ze jou kunnen sponsoren en een donatie kunnen geven via je eigen pagina. Maar ook ontvang je diverse praktische informatie van waar je kan parkeren tot wat er allemaal te doen is.

Veiligheid & Waterkwaliteit

Junioren zwemmen verplicht met een Safer Swimmer, die door de organisatie tijdens de Swim ter beschikking worden gesteld.
Dankzij de inzet van partijen zoals de Reddingsbrigade zijn wij op het water voorzien van gediplomeerde EHBO-ers, lifeguards, duikers, ervaren zwembegeleiders en security-boten.
Het water in de grachten van Den Haag is geen officieel zwemwater. Het Hoogheemraadschap Delfland test vanaf mei met regelmaat de kwaliteit van het water rondom de grachten van de Paleistuin en de gemeente Den Haag doet er alles aan om de waterkwaliteit te optimaliseren.
Maar uiteindelijk wordt de kwaliteit van het water beïnvloed door factoren waar wij geen invloed op kunnen uitoefenen (zoals bijvoorbeeld hevige warmte en regenval).
Indien de waterkwaliteit op de dag van de Swim onvoldoende blijkt te zijn, dan behoudt de organisatie zich het recht voor om maatregelen te nemen, met als uiterste consequentie het afgelasten van het evenement.
Zie de algemene voorwaarden voor meer details.

Tips van de GGD Haaglanden

Je staat op het punt om een sportieve uitdaging aan te gaan. Niet alleen met een goede doelstelling maar ook goed voor je gezondheid! Om blessures en andere lichamelijke ongemakken te voorkomen zijn de waterkwaliteit en veiligheid van het water in de grachten van Den Haag in het kader van dit evenement uitvoerig gecontroleerd. Lees onderstaande tips van GGD Haaglanden wat jij zelf kan doen om gezond te blijven en je prestatie tot een onvergetelijke ervaring te maken.

 • Let op scherpe voorwerpen op de bodem en langs oevers;
 • Probeer zo min mogelijk water in te slikken;
 • Ben je zwanger, heb je een afweerstoornis, wondjes/wonden, oog of oor irritaties of ben je ziek op de dag van het evenement? Doe dan niet mee;
 • Spoel jezelf na afloop meteen af met schoon (leiding)water, droog je goed af en trek droge kleren aan;
 • Heb je toch een (schaaf)wondje opgelopen? Spoel deze uit met schoon water, was ze met zeep en ontsmet ze. Ga naar de EHBO als de wond diep of erg vies is.
 • Krijg je binnen een maand na het evenement klachten waarmee je naar de huisarts gaat? Vertel deze dan dat je hebt meegedaan aan dit evenement.

Voor meer informatie over mogelijke gezondheidsrisico’s bij zwemmen in natuurwater zie https://www.ggdhaaglanden.nl/gezondheidsadvies/gezonde-zomer/zwemmen-natuurwater.htm

Beloning voor deelname

Heb je gezwommen dan zijn we super trots op jou! Natuurlijk ga je naar huis met eeuwige roem en super dat je je hebt ingezet om geld op te halen voor stichting Fight Cancer. Als aandenken ontvang je van de organisatie een medaille en een badmuts (Let op: verplicht vanuit de organisatie).

Zelf niet zwemmen, maar wel een deelnemer sponsoren?

Graag! Dit kun je doen door een bedrag over te maken op de persoonlijke pagina van jouw deelnemer.