De donaties gaan naar...

Met de opbrengsten van Swim to Fight Cancer Amersfoort wordt baanbrekend onderzoek naar kanker gefinancierd. Daarnaast schenken wij een deel van de opbrengst aan het Meander Medisch Centrum Amersfoort. 

Onderzoek is hard nodig. Nog steeds krijgen zo'n 14 mensen per uur de diagnose kanker. Dat zijn meer dan 300 mensen per dag. We weten dat onderzoek werkt; de kans dat iemand vijf jaar na diagnose nog leeft is in de afgelopen vijftig jaar met maarliefst 90% gestegen. We zijn er alleen nog niet. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Kom jij ook in actie? Klik hieronder om meer te lezen over het onderzoek, of doneer! Want alleen met meer onderzoek kunnen we toe naar een wereld met minder kanker. 

Love life. Fight cancer.

In Nederland krijgen meer dan 124.000 mensen per jaar kanker, dit zijn er 14 per uur. Onder het motto ‘Love life. Fight cancer’ wil Fight cancer mensen inspireren om in actie te komen voor meer onderzoek naar kanker. Je kunt op verschillende manieren helpen. Zo kun je een eigen actie starten voor Fight cancer, deelnemen aan een van onze evenementen, donateur worden of je inzetten als vrijwilliger. Zo dragen we samen bij aan een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte is. 

Swim to Fight Cancer Amersfoort wordt georganiseerd door een lokaal kernteam, ondersteund door het landelijke team van Stichting Fight cancer. Maak hier kennis met het kernteam van Swim to Fight Cancer Amersfoort 2024!

Marius van Zeijts

Voorzitter
text_fieldsText Block

Marius van Zeijts is een voormalige generaal van de Koninklijke landmacht die vanaf het begin (2019) voorzitter is van Swim to Fight Cancer Amersfoort. Hij is zowel in Amersfoort als daarbuiten bestuurlijk actief geweest in de zwemsport. Zo was hij voorzitter van AZ & PC, voorzitter van de KNZB en vice-president van de Europese Zwembond. Daarnaast was hij commissaris bij de SRO.  

Marius: ‘Net als vele anderen heb ik in mijn omgeving meegemaakt dat familieleden, vrienden en kennissen zijn geconfronteerd met kanker en met de impact die dit had/heeft op hun leven. Voor mij voldoende motivatie om me in te zetten voor Swim to Fight Cancer Amersfoort.’

Clemens Ritzer

Projectleider

Mijn naam is Clemens Ritzer en ik ben als projectleider verantwoordelijk voor het dagelijkse operatie omtrent het organiseren van Swim to Fight Cancer Amersfoort. Ik ben een actieve ondernemer in deze prachtige stad. Als ervaringsdeskundige heb ik deze vreselijke ziekte van dichtbij meegemaakt. Onderzoek naar kanker is van levensbelang en daarom kan de stichting rekenen op mijn tomeloze inzet! 

Dirk van Garderen

Penningmeester
Onwennig waren mijn eerste schreden op het pad van Fight Cancer, maar na een eerste bezoek aan het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis voor de landelijke kick off Swim to Fight Cancer 2019 wist ik zeker dat het tijd was geworden om mijn rol als vrijwilliger bij sportverenigingen af te bouwen en energie steken in het mooie doel van Fight Cancer, nl. ervoor zorgen dat binnen enkele generaties kanker niet langer een dodelijke ziekte zou zijn. Lees gerust eens elders op deze website welke Nederlandse onderzoeken ter genezing of preventie door Fight Cancer worden ondersteund.

Met mijn lokale netwerk in Amersfoort ga ik ook in 2022 weer graag aan de slag om mensen enthousiast te maken voor deelname aan ons evenement. Dit kan als individu, als vriendenteam, maar ook bedrijventeams, sportverenigingen en scholen kunnen zich aanmelden met groepen deelnemers. We hebben hiervoor diverse mooie pakketten samengesteld waar ik een ieder graag over informeer de komende periode.

Want wat ik geleerd heb van de editie in 2019 is dat deelnemen aan Swim to Fight Cancer Amersfoort een unieke “once in a lifetime experience” oplevert zowel in de voorbereiding (training en werven van donaties) als op de dag (als deelnemer, vrijwilliger of toeschouwer op het Eemplein) zelf. Beleef een unieke dag in deze mooie stad en DOE MEE!

Hester Vogelzang

Marketing- en communicatie

Vanaf 2023 mag ook ik mijn aansluiten bij dit gedreven team! Mijn verantwoordelijkheden zullen bestaan uit het bijhouden van de website, het opmaken en versturen van de nieuwsbrief en, mijn favoriet, het bijhouden van de sociale media. Ik heb daarnaast veel ervaring op het gebied van vrijwilligers werving en coordinatie en zal mijn expertise op dit vak zeker inzetten. Ik heb er zin in!

Tees Laseur

Projectmanager en penningmeester
Ik ben Tees Laseur, 23 jaar en in het dagelijks leven ben ik fietsenmaker. Naast mijn dagelijkse bezigheden studeer ik nog en ben ik daarom vrij flexibel. Ik ben met fight cancer in contact gekomen doordat er bij een naaste familielid kanker is geconstateerd. Hierdoor is het belang van het bestrijden van deze ziekte maar al te duidelijk geworden. Swim to Fight Cancer Amersfoort moet daarom een daverend succes worden waardoor we aandacht kunnen krijgen voor dit belangrijke doel. Binnen Swim to Fight Cancer Amersfoort ben ik ter ondersteuning van allerlei vakgebieden, maar zal ik mij voornamelijk focussen op de side-events en de globale begroting. Ik hoop jou te zien bij de Swim in Amersfoort dit jaar!

Danny de Graaf

Projectleider

Danny de Graaf is een geboren en getogen Amersfoorter die op vele vlakken actief is voor de stad. In het dagelijks leven is Danny werkzaam als manager bij de VVV Amersfoort en is hij als evenementenorganisator betrokken bij diverse grote evenementen in de stad. Daarnaast is hij als vrijwilliger actief als voorzitter van voetbalvereniging Amsvorde en beschikt hij dankzij deze diverse functies over een breed en warm netwerk binnen Amersfoort.

Danny: "Vanuit mijn rol als projectleider zal ik mij bezig houden met de aansturing van de verschillende werkgroepen en de werving van nieuwe deelnemers en bedrijven die zich aan het event willen verbinden. Ook bij ons heeft kanker het gezin helaas keihard geraakt, vandaar dat ik geen moment hoefde te twijfelen om bij te dragen aan de organisatie van dit prachtige event. 
Ik hoop dat de vele actieve bedrijven die Amersfoort rijk is, zich aansluiten bij Swim to Fight. Ik kom graag langs voor een nadere kennismaking en toelichting op de mooie pakketten die wij hebben samengesteld!"