Pittige zwemtraining in de Vecht voor het goede doel

05 Jul 2019

MUIDEN Zo'n vijftig Bussumers, Muiders, Weespers en anderen uit de regio doken gisteravond bij het Muiderslot de Vecht in. Er moest getraind worden voor de Swim to Fight Cancer Gooise Meren op 7 september.

Het was een pittige training, waarbij maar weer eens bleek dat zwemmen in open water toch weer iets anders is dan in een zwembad. Maar met de ervaring van deze training is het vertrouwen gegroeid dat de zwemtocht op 7 september wordt volbracht en dat er veel geld wordt opgehaald. 

Twee kilometer zwemmen
Want de deelnemers van Swim to Fight Cancer Gooise Meren proberen zoveel mogelijk donaties op te halen voor Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Als tegenprestatie zwemmen ze op zaterdag 7 september twee kilometer door de Vecht, ter hoogte van het Muiderslot.

Ook kinderen kunnen meedoen (vanaf 10 jaar). Zij zwemmen 500 meter en halen ook geld op. Elf jonge sportievelingen deden donderdag mee aan de training in de Vecht.

Afbeelding

Al over de 20.000 euro
Er zijn al ruim 100 deelnemers, die nu al meer dan 20.000 euro hebben binnengesleept. Ook Enter Media heeft een team zwemmers afgevaardigd. Zwemclub De Otters heeft ook nog een groot team aangekondigd.

Burgemeester
Eén van de enthousiaste deelnemers is Han ter Heegde, burgemeester van Gooise Meren en sportief zwemmer. Zeg je nu: maar dat wil ik ook! Aanmelden kan nog steeds.