Interview deelneemster Piera

13 Jan 2023
Eén van de allereerste deelnemers aan Swim to Fight Cancer Gouda 2023 is Piera. Al voordat de inschrijving opende, gaf zij aan mee te willen doen. Wie is deze fanatiekeling? 

“Ik ben Piera, 16 jaar oud en ik zit in havo 5 op het Antonius College in Gouda. Ik doe aan wedstrijdzwemmen sinds mijn zevende. Mijn allereerste wedstrijd in open water deed ik toen ik negen jaar was: de Singel Swim in Gouda. Zwemmen is voor mij een vorm van ontspannen, omdat ik tijdens het zwemmen aan niks anders kan denken. Natuurlijk heb ik soms ook geen zin om te trainen, maar na de training heb ik altijd een voldaan gevoel.”

Als Piera moet kiezen tussen zwemmen in een zwembad en zwemmen in open water, kiest ze voor het laatste. “Zwemmen in open water is elke keer anders. In het zwembad zwem je steeds baantjes heen en weer en in open water zwem je heerlijk in de natuur en tussen de vissen. Aan vissen heb ik overigens wel een hekel!”

Door aan Swim to Fight Cancer Gouda mee te doen, hoopt Piera zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. “Ik heb niet een speciaal iemand waar ik voor wil zwemmen, maar wanneer we samen een mooi bedrag bij elkaar zwemmen, iedereen de finish haalt en we een leuke dag hebben, is het voor mij geslaagd.”
Piera staat links op de foto