Nijmegen maakt in 2019 opnieuw een vuist tegen kanker

13 Apr 2019

Nijmegen maakt in 2019 opnieuw een vuist tegen kanker…

Vanaf donderdag 18 april is het weer mogelijk om in te schrijven voor Swim to Fight Cancer Nijmegen via www.swimtofightcancer.nl/nijmegen. Deelnemers zwemmen op zondag 8 september 2019 een afstand van 1.500 meter, als individu of als team. Voor kinderen vanaf 9 jaar, die in het bezit zijn van zwemdiploma A en B, is er een speciale Kids Swim van 500 meter. Wil je graag op een andere manier bijdragen? Het is ook mogelijk om via de website de deelnemers te sponsoren of om je aan te melden als vrijwilliger.

Swim to Fight Cancer Nijmegen wil elke inwoner van Nijmegen e.o. enthousiasmeren om bij te dragen aan dit mooie evenement. Samen maken we van 8 september een dag waarin we actie ondernemen. Een dag om ervoor te zorgen dat er in de toekomst niemand meer hoeft te overlijden aan deze ziekte. Met dit eendaagse zwemevenement brengen we de ziekte kanker onder de aandacht en halen we geld op voor onderzoek. Voor iedereen die ziek is, familie, vrienden, bekenden en onbekenden om zo samen een sportieve vuist te maken tegen kanker.

Swim to Fight Cancer Nijmegen
Swim to Fight Cancer Nijmegen is een eendaags zwemevent in de Nijmeegse Spiegelwaal. De eerste editie in september 2018 was een groot succes, waarbij €159.493,61 is opgehaald. Het opgehaalde geld komt via stichting Fight Cancer ten goede aan onderzoek naar kanker. De organisatie garandeert dit omdat het evenement bekostigd wordt door de inschrijfgelden van deelnemers en door enkele gulle gaven van enthousiaste sponsoren en leveranciers.