Zwemmen tegen kanker in de Spiegelwaal

17 Jul 2019

Nijmegen - De Spiegelwaal bij Nijmegen vormt zondag 8 september het decor voor Swim to Fight Cancer. De opbrengst komt geheel ten goede aan Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.

"Het is een bijzonder evenement, omdat deelnemers ieder vanuit hun eigen motivatie meezwemmen, vaak met een bepaald persoon in gedachte. Het is ook bijzonder omdat het met elkaar zwemmen een sportieve, hechte en vaak ook emotionele beleving is", aldus de organisatie.

Ook meedoen? Je kunt zwemmen, doneren of als vrijwilliger meehelpen. "Samen maken we een sportieve vuist tegen kanker." Op de website www.fightcancer.nl/Nijmegen staat alle informatie.

Meezwemmen
Deelnemers zwemmen 1.500 meter, als individu of als team. Degenen die een extra uitdaging willen, kunnen 3.000 meter zwemmen. Voor kinderen vanaf 9 jaar, die in het bezit zijn van zwemdiploma A en B, is er een speciale Kids Swim van 500 meter. Door te trainen voor de Kids Swim houden kinderen hun zwemvaardigheid op peil.

Vrijwilligers

"Naast zwemmers en donateurs hebben we veel vrijwilligers nodig. Enthousiaste mensen die het leuk vinden om mee te helpen. Je kunt bijvoorbeeld helpen bij de begeleiding van zwemmers, ontvangst en registratie van deelnemers, verkeersregeling, parkeren, het opbouwen en afbreken op de locatie en schoonmaken. Er is 14 augustus een vrijwilligersavond van 19.30 tot 21.00 uur waar uitgebreide informatie wordt gegeven over het evenement. Aanmelden via de website: www.fightcancer.nl/nijmegen.