Duinkikkers in actie voor Fight Cancer

17 Sep 2019
15-09-2019, 22:21 | Lezersnieuws | Sven

Het begon allemaal in 2014, toen trainer Sven van Zanten deelnam aan de eerste editie van Swim To Fight Cancer in 's-Hertogenbosch. Nadat hij ook in de volgende edities in 2015 en 2017 had deelgenomen, kon deelname aan deze editie natuurlijk niet uitblijven. Ditmaal zwom hij echter niet alleen, maar ging op zondag 15 september 2019 een bus gevuld met 19 zwemmers en nóg meer supporters naar het Brabantse. 

Na een lang voorbereidingstraject, welke vooral bestond uit het zoeken van zoveel mogelijk sponsoren en donateurs, mocht het koude water (18,1 graden) eindelijk in worden gegleden. Allereerst mochten trainers Robin Roskam en van Zanten per glijbaan te water, aangezien zij de volledige afstand van 2000 meter gingen afleggen. In de eerste meters werden ze toegejuicht door de andere deelenemende Duinkikkers, die pas later aan bod kwamen.

De toegestroomde fans langs de kant en de vele muzikanten maakten het zwemmen een feestje. Voordat ze het wisten stapte het tweetal na 1200 meter zwemmen het eiland op, waar wat een en drinken stond te wachten. Maar belangrijker nog, daar stonden de 17 Duinkikkers kids te wachten om aan te sluiten. Met een nog grotere glijbaan begonnen ze aan hun ruime 800 meter zwemmen. 

Er werd gestart als één groot team, waarna al snel iedereen zijn of haar eigen tempo wist te pakken. De één zwom de afstand zo weg, de ander had er wat meer moeite mee. Opgeven was echter geen moment een optie, omdat we wisten waar we het voor deden. Alle deelnemende Duinkikkers kwamen met verve over de finish en kregen terecht een mooie herinneringsmedaille omgehangen. De aanmoedigingen van elkaar en de supporters werkten als doping, waar maar weer duidelijk werd hoe fijn het Duinkikkers team eigenlijk is! 

Daarna was het wachten op de tussenstand van de donaties, want er kan nog twee weken gedoneerd worden. De teller van het Kids Team staat op €8.951,07; de totale teller op ruim €525.000,-! Kippenvel moment! Een dag om nooit te vergeten.. een dag met een hele grote lach, maar ook een dag met af en toe een klein traantje.