Corn Kempen verlegt zijn grenzen

20 Jul 2019

Vanuit zijn dagelijkse krant kwam Corné Kempen op het artikel van 'Swim to Fight Cancer Den Haag' van initiatiefneemster Dominique van Vliet. "Haar ken ik persoonlijk en ik weet wat ook wat zij in haar gezin heeft meegemaakt met haar dochter Keetje", vertelt de Voorburger. "Gelukkig gaat het goed met laatstgenoemde, maar dat heeft wel impact gehad. Omdat mijn vriendin na de diagnose hersentumor en een traject van 4 ½ jaar behandeling, overleed in mei 2015, komt er altijd weer een moment dat je zelf weer wat wilt gaan doen om kanker nog verder te “verdrijven” uit onze gedachten".

In juni 2015 deed Corné Kempen mee met de fietstocht Ven2Cops ( 100 km fietsen ) voor het goede doel en enkele jaren daarvoor had hij al eens in aardige inspanning gedaan bij een spinning marathon in het ADO-stadion. Nu kwam dus de 2 km. zwemtocht in de Haagsche grachten opeens op zijn netvlies. "Allereerst heb ik Dominique gesponsord, met een kleine kans dat ik eventueel nog mee zou kunnen doen, maar in ieder geval foto’s zou komen nemen", aldus Corné Kempen. Toen onze held Maarten van der Weijden de Elfstedentocht in zijn geheel uitzwom, had ik nog maar een klein duwtje nodig. Dat kwam van mijn schoonzus, die gelijk enthousiast mee deelde dat 14 september met grote letters in haar agenda stond en dat ze de spandoeken al aan het verzamelen was om me aan te moedigen".

"Vijf minuten later had ik me dus aangemeld als 70e deelnemer in dit 070-verhaal", vervolgt Corné Kempen Inmiddels is dit aantal zwemmers bijna verdubbeld en staat de totale teller boven de Euro 50.000,= . Elk klein beetje donatie helpt toch weer om meer onderzoek te kunnen verrichten, er is eigenlijk nooit geld genoeg voor. Je voelt je een soort bedelaar, maar het geeft mij weer een nieuw doel om dit te kunnen doen en de Stompwijkse Vaart is mijn “open water- trainingsterrein”. Daar liggen inmiddels al weer een paar kilometer zwemtraining achter me in soms wel wat fris water".