Honderden luiden nieuwe jaar in met frisse duik

02 Jan 2020

Ter promotie van Swim to Fight Cancer Achterhoek werd op 1 januari een ludieke Swim Nieuwjaarsduik georganiseerd op recreatieplas Stroombroek in Braamt. Maar liefst 130 deelnemers gingen na een gezamenlijk aanloop om 12.30 uur het water in om het nieuwe Swim-jaar fris in te duiken. Geheel in stijl met een Unox-muts werden de duikers aangemoedigd door zo'n 500 toeschouwers. Ook meerdere kinderen waagde een duik in het koude water. Na afloop konden deelnemers opwarmen met een kop soep of broodje worst. Bekijk hier de video!

De Nieuwjaarsduik was tevens het startschot voor de inschrijving van de 3e editie van Swim to Fight Cancer Achterhoek die op zondag 13 september plaatsvindt op dezelfde locatie. Recreatieplas Stroombroek in Braamt is net als in 2018 het toneel van ons prachtige zwemevenement om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek en preventie.

Projectleider Margot Verhagen vertelt: "De eerste Swim Nieuwjaarsduik was een enorm succes. We zijn ontzettend trots dat zoveel mensen hebben meegedaan en werden aangemoedigd door het toegestroomde publiek. We willen van deze Nieuwjaarsduik ook zeker een traditie maken. Dankzij de inzet van de vrijwillige organisatie, alle sponsoren en de media-aandacht was het een geslaagd evenement".

Opbrengst naar Fight cancer en Slingeland Ziekenhuis
De opbrengst van de 3 editie gaat net zoals voorgaande twee edities naar Stichting Fight cancer, een organisatie die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie van KWF Kankerbestrijding. Voor 2020 is tevens een gedeelte van de donaties gereserveerd voor de afdeling Oncologie van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.

Inschrijven voor de 3e editie kan via de pagina Doe Mee. Volg ons op Facebook, Instagram en Twittervoor de laatste updates. We horen graag dat je er bij bent via social media en we waarderen het als je het deelt met de hashtag #DRIN!

Zie hier de artikelen van de Swim Nieuwjaarsduik:

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2433837/Honderden-luiden-nieuwe-jaar-in-met-frisse-duik
https://www.gelderlander.nl/montferland/een-frisse-duik-in-stroombroek-tegen-kanker~ac5555d3/
https://www.achterhoekfoto.nl/viewer/7451/swim-nieuwjaarsduik
https://www.regio8.nl/swim-to-fight-cancer-duikt-jaar-in/content/item?1148344
https://www.regiotvtiel.nl/nieuws/2399451?article_id=2433837
https://indebuurt.nl/doetinchem/doen/voor-echte-diehards-op-deze-plek-duik-jij-1-januari-megafris-het-nieuwe-jaar-in-video~83089/
https://www.oudeijsselstreekvizier.nl/nieuws/algemeen/876889/nieuwjaarsduik-is-kick-off-swim-to-fight-cancer-achterhoek-2020-
https://www.montferland.nl/nieuws/swim-nieuwjaarsduik/