Een dag uit het leven van... Marc Lammers

29 May 2017
Om 6.15 sta ik op. Vandaag extra vroeg, omdat ik op deze mooie dag extra wil genieten van het moment. Om 6.45 ga ik de deur uit om mijn goede vriend op te halen. Samen rijden we naar Limburg om daar 80 kilometer te fietsen, op de route van de Amstel Gold Race. Voor mij zit love life in deze mooie momenten: lekker weer en in goed gezelschap fietsen én genieten van de natuur. De route is prachtig. Na afloop eerst nog een kop koffie met appeltaart voordat we weer terug naar Brabant rijden.

’s Middags ben ik thuis, en bereid ik mij voor op de presentatie die ik straks moet geven. Van fietsen schakel ik over naar leidinggeven. Ik moet om 16.00 bij een bedrijf zijn waar ik ga vertellen hoe je het uiterste uit je mensen kunt halen. Hoe zorg je ervoor dat mensen effectiever samenwerken, hoe inspireer je je mensen en help je ze verder, en welke rol heeft een coach of leidinggevende hierin. Key is dat mensen best willen veranderen, maar mensen niet veranderd willen worden.

Om 16.00 start mijn presentatie. Het is een interessante groep mensen die nieuwsgierig zijn naar mijn verhaal. Er ontstaat veel interactie, en ik merk dat mensen weer op een andere manier met elkaar praten en met elkaar in contact komen. Het is een succesvolle middag!

Als ik om 18.00 thuis kom, is mijn dochter er ook. Zij woont in Amsterdam, maar is vanavond gezellig thuis bij ons. Omdat het mooi weer is, eten we buiten met elkaar. Aan tafel delen we verhalen en belevenissen van de afgelopen dagen.

Om 20.30 zit ik aan tafel met Tatiana en Katrijn. Samen vormen wij het bestuur van Swim to Fight Cancer ’s-Hertogenbosch. De derde editie van dit mooie event vindt plaats op 17 september. Vandaag bespreken we vooral hoe we bedrijven kunnen stimuleren mee te doen in het kader van teambuilding. Ik geloof dat je als team nog hechter wordt door mee te doen met Swim to Fight Cancer. Door samen te zwemmen, samen te trainen, elkaar te helpen en ook samen offers te laten. Met als hoogtepunt de dag zelf samen te beleven – met het team zwemmend in het water, terwijl je aangemoedigd wordt door je collega’s langs de kant.

Ik geloof dat deze editie weer een hele bijzondere wordt.