#Lovelifediner2020

By Danielle Idema Join Me

My Activity Tracking

0
kms

My target 0kms

Ik kom in actie...

Doe jij met mij mee? 


Wat mis ik de gezellige etentjes met familie en vrienden in deze tijd! Samen mooie momenten delen en lekker eten bij een van ons thuis, in een restaurant of op het strand. Ik kan haast niet wachten tot het moment dat het straks weer mag… Maar we begrijpen allemaal waarom het nu anders is en ons gezamenlijk belang is duidelijk. 


Ik vond het alleen heel verdrietig om te horen dat door het verbod op evenementen tot in ieder geval 1 september dit jaar de meeste Swim to Fight Cancers in ons land al geannuleerd zijn. Tuurlijk is dat zuur voor de organisaties die hier heel veel tijd en energie in hebben gestoken (daar weet ik alles van), maar nog veel erger vind ik het dat er daardoor ook nauwelijks donaties opgehaald kunnen worden. Want met die evenementen wordt er normaal gesproken jaarlijks zo’n € 3.000.000 (!) opgehaald voor kankeronderzoek in samenwerking met KWF! 


En nu dan? Moeten we dat dan maar accepteren? Nee, dat vind ik niet. Want ondanks de huidige coronasituatie moeten we ook blijven proberen andere ziektes te bestrijden. Een op de drie mensen krijgt kanker in zijn of haar leven. Het is een ziekte waar helaas velen van ons mee te maken krijgen en waartegen we dus moeten blijven knokken. 


Oké, dan even terug naar de etentjes die ik mis. Wat nu als we onze familie en vrienden via een bericht op social media laten weten dat we hen missen, dat we graag weer mooie momenten samen willen vieren en genieten. En dat we het geld dat we normaal gesproken zouden uitgeven aan een flesje wijn of een bloemetje om mee te nemen nu doneren voor kankeronderzoek? Op die manier kunnen we ook ons steentje bijdragen. Als bonus laten we de mensen die we belangrijk vinden weten dat we aan hen denken en door er een foto bij te delen worden er ook nog eens mooie herinneringen opgehaald. Win, win, win dus!


Doe jij met mij mee? 


  • Deel een foto van een etentje met degene(n) die jij mist
  • Tag hen, vertel waarom en vraag hen hetzelfde te doen
  • Voeg de hashtag #lovelifediner2020 toe
  • Doneer een (klein) bedrag via deze link, omdat je dat in de ‘normale situatie’ toch wel had uitgegeven aan een bedankje voor het etentje (die fles wijn of bloemen die je anders mee had genomen) 


Laten we proberen om samen een sneeuwbaleffect te creëren. Want alleen samen kunnen we het verschil maken!


#lovelifediner2020 #lovelifefightcancer 

My Achievements

Zelf een eerste donatie gedaan

Pagina gedeeld op social media

Blog bericht geschreven

Profielfoto toegevoegd

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

Team gemaakt

Eerste 5 donaties binnen!