De Nacht van Zaanstad

Zaterdag 2 maart

Tussenstand: €16.116

656 donateurs

Welk team zwemt de meeste baantjes? En welk team haalt het meeste sponsorgeld voor Fight cancer op?

De succesvolle editie 2023 van De Nacht van Zaanstad krijgt een vervolg! Deze estafetteklassieker vindt plaats op zaterdag 2 maart 2024. Deze keer zwemmen we niet alleen voor de eer en gezelligheid, maar proberen we ook zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek.

Dankzij wetenschappelijk onderzoek overleven steeds meer mensen kanker. Maar nog altijd overlijden jaarlijks zo'n 45.000 Nederlanders aan deze vreselijke ziekte. Daarom blijft Fight cancer onverminderd inzetten op wetenschappelijk onderzoek naar methoden om kanker beter op te sporen en te behandelen. Help jij mee?

Praktische zaken

date_range

zaterdag 2 maart 2024

location_on

Zwembad de Slag in Zaandam

access_time

21:00 - 01:30 uur

Top fundraisers

De uitdaging

Heb je zin in een sportieve uitdaging met je (zwem)vrienden of familieleden? Wil je graag meehelpen om geld in te zamelen voor Fight cancer? Schrijf je dan snel in! En probeer met jouw team de meeste baantjes te zwemmen in 4,5 uur op een nogal ongewoon tijdstip, namelijk van 21.00 tot 01.30 uur ’s nachts.

Jouw team mag bestaan uit 2 tot 8 personen en samen zwemmen jullie 4,5 uur. Het eerste en het laatste kwartier bestaat uit een estafette van 50 meters. Jullie beginnen en eindigen dus sprintend! In de 4 uur daartussen zwemmen de teamleden afwisselend 10 minuten. Iedere 10 minuten wordt een signaal gegeven. Het team dat de meeste baantjes zwemt in 4,5 uur, is de winnaar!

Programma

20.30 uur         Aankomst in het zwembad en aanmelden

20.45 uur         Opening De Nacht door o.a. Joost Reijns

21.00 uur         Start van de 1e 50 meter estafette

21.15 uur         Start van de 4 uur durende estafette in blokjes van 10 minuten

21.15 uur         Vragenuurtje met Joost Reijns

01.15 uur         Start van de 2e 50 meter estafette

01.30 uur         Einde en omkleden

Aansluitend      Uitslag en prijsuitreiking

Joost Reijns, directeur Fight cancer.

 Joost is voormalig topzwemmer. Zijn specialiteit was de borstcrawl. Hij heeft zelfs samen met o.a. Ranomi Kromowidjojo en Sebastiaan Verschuren zilver gewonnen op het WK met de 100m vrije slag estafette.

Extra Informatie

 • Teams bestaan uit minimaal 2 en maximaal 8 personen.
 • Ieder team stelt een teamcaptain aan. Deze is het aanspreekpunt vóór en tijdens het evenement. Dit kan een deelnemer of een ander persoon zijn.
 • Elk team zorgt voor een teller. Indien de teller zelf meezwemt, zorgt het team ervoor dat deze persoon op tijd wordt afgelost.
 • De zwemvolgorde en -frequentie is vrij. Zwemmers mogen geen twee blokjes achter elkaar zwemmen.
 • Op de wisselmomenten klinkt een signaal. De zwemmer die dan in het water ligt, zwemt door tot het wisselpunt. Het wisselpunt is altijd aan de kant van de startblokken.
 • Er wordt mogelijk met twee teams binnen 1 baan gezwommen. Het ene team houdt links aan, het andere team houdt rechts aan.
 • Een gezwommen baan telt pas als zodanig mee wanneer beide muren van de baan door dezelfde zwemmer zijn aangeraakt. Hiertoe wordt toezicht gehouden.
 • Er zijn prijzen voor de beste drie teams. Alle deelnemers en tellers ontvangen een aandenken.
 • Wacht niet te lang met opgeven! We hebben ruimte voor 14 teams. Maar bij voldoende animo, openen wij het tweede zwembad.
 • We gaan natuurlijk voor een mooie opbrengst voor Fight cancer!

Heeft jouw team bij aanvang van De Nacht het meeste sponsorgeld binnengehaald? Dan zwemt Joost Reijns de 1e 50 meter estafette met jullie mee!

Kosten en consumpties

  • De kosten zijn € 100,- per team.
  • Iedere deelnemer en teller krijgt een aandenken.
  • Consumpties zijn tegen betaling te verkrijgen in de kantine

Inschrijven en betalen

 • Inschrijven kan binnenkort via deze website. 
 • Wat geef je door: de naam van het team, de namen en geboortedata van de teamleden, de naam van de teller en evt. de naam van de (volwassen) begeleider.
 • De uiterste inschrijf- en betaaldatum is zondag 18 februari 2024.
 • Na betaling is je inschrijving definitief. Kosteloos afmelden kan tot 18 februari 2024.

Vrijwilligers

Wil je als vrijwilliger meehelpen tijdens dit evenement? Geef je dan op via swimtrack@zvdezaan.nl. Uiteraard ontvang je een leuk aandenken na afloop en word je tijdens het evenement goed verzorgd.

Voorwaarden voor deelname

 • Deelname is op eigen risico. Er zijn toezichthouders en BHV’ers aanwezig.
 • Deelname mag vanaf 13 jaar. Indien één of meerdere deelnemers van het team jonger zijn dan 18 jaar, dient er gedurende het gehele evenement een volwassen begeleider aanwezig te zijn. Deze mag ook zelf deelnemer zijn.
 • De organisatie heeft het recht een team te diskwalificeren indien het gedrag van één of meerdere teamleden, de teller of de begeleider daar aanleiding toe geeft. Dit is naar inzicht van de organisatie.
 • Bij dit evenement worden foto- en video-opnamen gemaakt welke gebruikt worden voor communicatie- en promotiedoeleinden van ZV De Zaan, Team Noord-Holland en Fight cancer. Aanwezigheid bij en/of deelname aan het evenement betekent automatisch dat je toestemming hiervoor geeft.
 • De organisatie behoudt zicht het recht voor om het evenement af te lasten indien de veiligheid met betrekking tot de deelnemers in het geding komt. Hierbij worden de inschrijfkosten en donatiegelden niet teruggestort.

Niet meedoen, wel doneren?

Sponsor dan één van de zwemteams