Nieuws

Houd deze pagina in de gaten voor interessante updates!

Ambassadeur

Hier het verhaal van onze ambassadeur Annet??

Hoi, mijn naam is Annet, bijna 38 en op dit moment wonend in Hoogeveen. Geboren in Noordscheschut maar ook al in Meppel, Zwolle, Dubai en Almería (Spanje) gewoond en gewerkt. Op dit moment (nog) werkzaam als docent op het Deltion College in Zwolle en daarnaast ben ik parttime Lifestylecoach op het platform van Changing Life. 

2018 - heden
In aug. 2018 zei ik alles op in NL en verhuisde ik naar Dubai voor een 2-jarig werkcontract. Een jaar later, begin aug. 2019 krijg ik daar in het ziekenhuis, na het ontdekken van een 6 cm grote tumor, de diagnose borstkanker. Na terugkeer in NL bevestigen de artsen in Treant dit ook, en kwam daar nog de uitzaaiing naar 3 lymfeklieren en een plekje onder de rib bij, gelukkig niet verder naar andere organen. Eind augustus een spoed eicelpreservatie en sept. 2019 begint mijn behandeling, het hele reteplan met chemotherapie, immunotherapie, daarna een operatie gevolgd door immunotherapie en bestraling. In februari 2020 de operatie, waar eerst de borst eraf moest had de chemo goed werk gedaan en kon de operatie borst besparend. Toch bleek de tumor niet dood te zijn, de chemo had de tumor wel kleiner gemaakt, maar niet volledig verwoest, dus: Opnieuw chemotherapie. Terwijl Covid ons land had betreden, mocht dit gelukkig doorgaan. De bestraling en vervolg immunotherapie werden uitgesteld en werden in april 2020 (bestraling) tot aan november 2020 (immunotherapie) weer opgepakt. 9 november 2020 was de dag van mijn laatste behandeling, nu 3,5 jaar geleden.

Hoe zou je jezelf beschrijven in één zin?
Een bezige bij, een duizendpoot, een vlinder die fladdert en amper stil zit? Een sociaal, open minded, vrolijke bijna 40'er met het hart op de juiste plek, die geniet van reizen, daten met haarzelf en sport in de aller breedste zin van het woord! 

Wat is mooi aan het leven na kanker?
Het leven was al mooi, ik heb een fijne opvoeding gehad, heb gezonde ouders, fijne familie en vrienden, heb altijd de ruimte gehad om dingen te doen die ik leuk vond, te sporten, te reizen etc. Alleen toen deed ik alles met de intentie dat ik tóch wel 100 jaar zou worden dus onderging je het leven gewoon. Nu ik ziek ben geweest, doe ik de dingen met zóveel meer overtuiging, zóveel meer bewustwording en zóveel meer plezier. Ik kies voor positieve mensen om me heen, spendeer meer tijd aan mezelf, werk niet meer zoveel als voorheen. Ook mentaal ben ik gegroeid, wat je lichaam wel niet aan kan, als je in je hoofd stabiel en sterk bent, dat is met geen pen te beschrijven. 

Waarom heb je ja gezegd om ambassadeur te worden voor Walk & Dance?
Dit is een evenement voort Fight Cancer, een organisatie die zich richt op jongeren & kanker. Zelf was ik ook jong toen ik de diagnose kreeg. Nog steeds trouwens ? Door gedegen onderzoek kreeg ik de juiste behandeling en bleven mijn borsten bespaard. Zelf deed ik ook afstand van al mijn rechter lymfeklieren (oksel), voor onderzoek, waarom? Omdat onderzoek voor in de toekomst belangrijk ís en blijft! Door nu onderzoek te doen krijgen de komende jaren jonge mensen opnieuw de juiste, misschien nog wel een betere behandeling. En daarom zet ik mij dus in als ambassadeur!

Locatie

Op zondag 16 juni is Paviljoen Nijstad de start- als eindlocatie van Walk and Dance Hoogeveen en De Wolden! Na een geweldige wandeling sluiten we hier ook af met een knallend feest met DJ DU-ON! Mis het niet!?

Start tijden

De starttijden voor Walk and Dance Hoogeveen en De Wolden zijn bekend!
25 kilometer: Start om 10:00 uur
15 kilometer: Start om 12:30 uur
5 kilometer: Start om 15:00 uur
Zorg dat je op tijd bent en klaar staat om mee te doen aan dit geweldige evenement! We kijken er naar uit om samen met jullie de strijd tegen kanker aan te gaan. 

Heb je je nog niet opgegeven, doe dat dan nu! Wil je niet meelopen? Doe een donatie en steun de mensen die wel meelopen!

Vakantiepark Westerbergen

Westerbergen is een vakantiepark in Echten met een rijke toeristische traditie en geheel eigen charme. Dit jaar viert Westerbergen hun 60 jarig bestaan. Wij vieren dit samen met een tussenstop
tijdens de wandeling van de 15 en 25km op de Westerbergen. Tijdens de tussenstop krijgen de wandelaars van de Westerbergen een gezonde versnapering en is er mogelijkheid om het sanitair te gebruiken. Zelf wandelen zij ook mee met de 15km voor het goede doel.

Kinderkorting

Meld je nu samen met je kind aan voor een bijzondere wandelervaring! Kinderen tot en met 15 jaar hebben de kans om deel te nemen aan de 5 kilometer van Walk and Dance Assen voor slechts 15 euro. Een unieke gelegenheid voor jonge deelnemers om samen met hun familie en vrienden deel te nemen aan dit geweldige evenement en tegelijkertijd bij te dragen aan het goede doel. Mis deze kans niet en schrijf je kind vandaag nog in voor een dag vol plezier en betekenis!

Deelnemersverhaal Janneke

Mijn naam is Janneke Drost. Ik ben 21 jaar oud en woon samen met mijn ouders, broer (23) en broertje (19) in het dorpje Pesse. Ik volg de opleiding tot verpleegkundige en ik zit momenteel in het derde leerjaar. Ik loop stage in de ouderenzorg op een revalidatie afdeling. Naast school werk ik met veel plezier in de supermarkt en sta ik zo nu en dan een avondje achter de bar in de kroeg. Verder vind ik het leuk om met mijn familie of vrienden leuke dingen te doen. Ik vind het gezellig om samen wat te gaan eten of spelletjes te doen, maar hou er ook van om lekker op stap te gaan. 

Waarom doe je mee aan dit evenement? 

Ik zag dit evenement voorbij komen bij een vriend van mij en het sprak mij gelijk aan. Ik heb het ook gelijk doorgestuurd naar een goede vriendin met de vraag of ze dit samen met mij zou willen doen. Nog geen twee dagen later hadden we ons samen aangemeld en zijn we begonnen met het inzamelen van geld.

Mijn moeder is (helaas) nog steeds ziek en zal ook niet beter worden. 10 jaar geleden kreeg mijn moeder borstkanker. Na weken met chemo's en uiteindelijk een operatie was mijn moeder hier 'volledig' van hersteld. Nu inmiddels 4 jaar geleden kregen wij te horen dat de kanker blijkbaar was uitgezaaid in haar botten. Dit is helaas niet te genezen. Aan het begin was het allemaal erg spannend en onzeker. Na weer nieuwe chemo's en ik weet niet hoeveel tabletten en ziekenhuis afspraken is het nu redelijk onder controle. Ondanks dat ze er natuurlijk (vooral lichamelijk) dagelijks last van heeft, blijft mijn moeder erg positief. Ze moet elke week naar het ziekenhuis in Groningen, maar van het station tot het UMCG zie je haar vast niet snel de bus pakken, dit doet ze lekker wandelend. Zo gaat ze ook een aantal keer per jaar op vakantie met mijn vader. Zolang het kan wil ze nog zoveel mogelijk doen en geniet ze overal van.

Hoe fijn zou het zijn als kanker geen dodelijke ziekte meer zou zijn? Ik heb natuurlijk van dichtbij gezien en meegemaakt hoe het is en hoe slecht iemand zich hierdoor kan voelen. Maar ook heb ik dit recent bij familieleden en vriendinnen gezien. Vreselijk vind ik het. Ik doe samen met een goede vriendin van mij mee. Zij heeft dit ook allemaal van dichtbij meegemaakt, omdat ze mijn moeder natuurlijk ook goed kent. Daarnaast is ze er altijd voor mij en mijn familie geweest. Ik ben haar daar dan ook erg dankbaar voor en ook dat ze dit nu samen met mij wil doen.

Welk doel wil je behalen door middel van je deelname? 

De vriendin waarmee ik loop, mijn moeder en ik hebben allemaal wel een groot netwerk. We hebben alles gedeeld op meerdere social media kanalen en hierdoor hebben wij al een hele hoop geld opgehaald. Eigenlijk is het een kleine moeite met een groot resultaat! Het is een leuk georganiseerd evenement met leuke tussenstops tijdens het wandelen en een feestje na de tijd. Wat wil je nog meer ;) Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel. Daarnaast zou het super zijn als anderen zich ook aanmelden om mee te lopen, wanneer ze het van mij voorbij zien komen. Hoe meer mensen, hoe meer geld om onderzoek te doen tegen kanker. Daar gaat het om!

DJ du-on

Wij mogen met blijdschap bekendmaken dat DJ DU-ON bij ons komt draaien op het eindfeest om het leven te vieren!

Team Benji

Hier ga je het goed warm van krijgen! Team Benji komt bij de start de warming up verzorgen. 

Waar gaat het geld naartoe?

We zijn ontzettend blij om te delen waar de opbrengst van Walk and Dance Assen, Emmen en Hoogeveen naartoe zal gaan.


Het geld zal worden gebruikt voor belangrijk onderzoek, waaronder:

  • Onderzoek van Edwin Cuppen: Een complete DNA-analyse voor jongeren die kanker hebben gehad.
  • Onderzoek van Hanneke van Santen van het Prinses Máxima Centrum: De ontwikkeling van een smartwatch om de hormoonbalans na een hersentumor te monitoren.
  • Onderzoek van Prof. Dr. Wijnand Helfrich van het UMCG: Een innovatieve benadering van immunotherapie.

Daarnaast zal er ook gedoneerd worden aan drie geweldige lokale initiatieven: AYA - poli in Assen, Sigrids Garden in Emmen en het Toon Hermans Huis in Hoogeveen/de Wolden. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail