Nieuws

Houd deze pagina in de gaten voor interessante updates!

Routes

De routes voor Walk and Dance to Fight Cancer Assen staan in Komoot! Download alvast de Komoot-app en sla de route op die je gaat lopen. Zo ben je goed voorbereid en zal je de route niet verkeerd lopen. 

Kimely Kruize: Een Strijd tegen Kanker

Ik ben Kimely Kruize, een 22-jarige meid vol energie en levenslust. Net afgestudeerd en begonnen met werken, leefde ik mijn leven ten volle. Maar vijf maanden geleden veranderde alles toen ik de diagnose kanker kreeg, gelokaliseerd in mijn tong en lymfeklieren in mijn hals. Een operatie en 28 bestralingen volgden.

De impact van de ziekte op mijn leven was enorm. Hoewel ik nooit echt merkte dat ik ziek was, begon vermoeidheid me wel te plagen. De diagnose kwam als een schok. Plotseling kwamen er talloze vragen in me op. Wat zou er met mijn werk en mijn passie voor dansen gebeuren? Zou mijn vriend me steunen? Het was een emotionele achtbaan, maar met de steun van mijn familie en vrienden vond ik kracht om door te gaan.

De behandeling had een grote impact op mijn fysieke en mentale gesteldheid. Praten werd moeilijk door de blaren in mijn mond en op mijn tong, en ik moest mijn geliefde activiteiten zoals dansen tijdelijk opgeven. Het voelde eenzaam om thuis te zitten terwijl het leven om me heen doorging, maar ik werd overspoeld door steunbetuigingen van dierbaren.

De uitdagingen waren enorm. Als een doorzetter wilde ik snel herstellen, maar het proces verliep langzamer dan ik had gehoopt. Toch bleef ik positief en putte ik kracht uit de kleine overwinningen op mijn weg naar herstel.

Kanker heeft mijn kijk op het leven veranderd. Het heeft me geleerd om meer om mezelf te geven en vooruit te kijken. Het litteken op mijn hals herinnert me eraan hoe sterk ik ben, en ik ben trots op mijn veerkracht. Ik waardeer mijn geliefden meer dan ooit tevoren en koester de kostbare momenten samen.

Mijn hoop is om anderen te inspireren door mijn verhaal te delen. Tel je zegeningen en kijk vooruit, hoe moeilijk de weg ook lijkt. En vergeet niet om steun te zoeken bij anderen die begrijpen wat je doormaakt. Samen staan we sterker.

Dit zijn de lessen die ik heb geleerd tijdens mijn strijd tegen kanker. De weg naar herstel is hobbelig, maar elke stap vooruit is een overwinning op zich. Dus blijf vechten en geef niet op.

Ik wil dat mensen begrijpen dat het leven met kanker niet alleen fysiek, maar ook emotioneel zwaar is. Wees begripvol en steunend naar anderen toe, want zelfs de kleinste gebaren van vriendelijkheid kunnen een groot verschil maken.

Tel je zegeningen en niet je zorgen. Kijk vooruit en geniet van elk moment. Dit is mijn verhaal, en ik hoop dat het anderen zal inspireren om moedig en veerkrachtig te zijn, wat het leven ook voor hen in petto heeft.

Voor behandeling

Tijdens behandeling

Na behandeling

Het programma en de routes zijn bekend!

Benieuwd? Kijk op de programma en informatie pagina voor meer informatie.

Dansvoorstellingen

Locatie: de Gouverneurstuin

Toegangskosten: gratis

Tijd: 12:30 tot 15:30
De middag van 9 juni zijn er dansvoorstellingen van Malu Dance Company in de Gouverneurstuin. Ook is het terras van het theehuis open en zijn er hartige en zoete versnaperingen te krijgen bij de hartige buurman en de zoete buurvrouw. 

De tuin is deze middag vrij toegankelijk en iedereen is welkom. Tot dan!

LOVE Life Party

Locatie: De Bonte Wever

Toegangskosten: 5 euro donatie (geldt niet voor wandelaars)

Tijd: 15:00 tot 22:00
De Love Life Party start zondag 9 juni om 15:00 in de Bonte Wever. Op de Love Life Party kan je lekker borrelen, dansen en feesten. Hans Stroeve draait de muziek. Om 17:30 is de cheque uitreiking.

Toegang tot de Love Life Party is een minimale donatie van maar 5 euro, die direct bij het opgehaalde geld opkomt. 

Iedereen is welkom, nodig familie, vrienden, buren en collega's uit en maak er een mooi feestje van. 

Ben jij er ook?

Muziek

Locatie: Natuurgrazerij (Amelte 24)

Toegangskosten: gratis

Tijd: 13:45 tot 15:30
De Natuurgrazerij is gelegen in de rustige natuur ten oosten van Assen. Tijdens de wandeling is hier een pauzeplek voor wandelaars van de 15 en 25km afstand. Op het terras is hier koffie/thee met echte drentse turf te halen en speelt DJ DU-ON achtergrond muziek.

Loop mee met de wandeling en kom langs de Natuurgrazerij. Tot dan!

Even voorstellen

De organisatie van Walk & Dance to Fight Cancer Assen wordt opgepakt door @niquell_evenementen en haar stagiaires. Graag stellen we de stagiaires één voor één aan jullie voor.

Wie ben ik?
Mijn naam is Floor Kruit en ik ben 21 jaar oud. Ik woon in Groningen op kamers en ik studeer Facility Management aan de Hanzehogeschool in de mooiste stad van Nederland; Groningen. Op dit moment zit ik in mijn 3de jaar. In mijn vrije tijd werk ik als barista en sta ik vaak op het hockeyveld. Ook vind ik het leuk om een potje te paddelen en om drankjes te doen met mijn vriendinnen. 

Wat motiveert jou om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit doel?
Het motiveert mij enorm om zoveel mogelijk geld op te halen als ik de verhalen hoor van de mensen die zelf behoren tot de AYA’s (leeftijd van 18 tot 39 jaar). Hoe sterk deze mensen zijn is zo bijzonder. Ik ben ontzettend blij dat ik mij hiervoor in kan zetten. 

Wat drink je het liefst op kantoor, koffie of thee?
Ik drink eigenlijk beide wel! Maar het liefste begin ik de dag met een cappuccino!

Wie ben ik?
Mijn naam is Niels de Vries en ben 22 jaar oud. Ik woon in Assen en ik studeer facility management aan de Hanzehogeschool in Groningen. Op dit moment zit ik in mijn 3de jaar.  In het weekend kun je me vaak vinden op het voetbalveld, waar ik als keeper deel uitmaak van een vriendenteam. Na de wedstrijd hoort daar natuurlijk een biertje bij. #lovelife Ook ben ik werkzaam bij de Bonte Wever, dit is ook de start- en eindlocatie voor ons evenement. #klaarja

Wat motiveert jou om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit doel?
Het geeft mij een voldaan gevoel als ik iets voor het goede doel kan doen, vooral als het voor een groep is die dezelfde leeftijd heeft als ik, dat trekt mij extra aan. Dat ik dit kan combineren met mijn stage is natuurlijk twee vliegen in één klap. 

Wat drink je het liefst op kantoor, koffie of thee?
Ik drink op kantoor het liefste koffie, ik kan namelijk niet zonder. Ik drink op een dag in totaal 6 bakken.

Het hamelhuys

Wist je dat het geld dat we bij Walk & Dance to Fight Cancer in Assen ophalen, een verschil maakt in het leven van mensen die getroffen zijn door kanker?

Een deel van de opbrengst gaat naar de AYA-poli in het Wilhelmina Ziekenhuis, die het weer schenken aan het Hamel Huys.

Maar wat is het Hamel Huys precies? Als je zelf ziek bent (geweest), als een dierbare kanker heeft of daaraan is overleden, kun je in het Centrum voor leven met en na kanker terecht voor een kop koffie en een luisterend oor. Ook kun je kennis maken met verschillende activiteiten die je ontspanning, kracht en zingeving kunnen bieden.

Dankzij jouw steun kunnen we samen deze waardevolle plek blijven ondersteunen!

Deelnemersverhaal Shirley

In Assen bevindt zich OF-US, een ontmoetingsplaats voor startende ondernemers en professionals. Met een scala aan faciliteiten, waaronder flexibele werkplekken, vergaderruimtes en een receptie, biedt OF-US een unieke omgeving voor zakelijke activiteiten en creatieve samenwerkingen.
Een van de mensen die werkt bij OF-US is Shirley Viswat. Naast haar betrokkenheid bij de activiteiten van OF-US, heeft Shirley zich ook ingezet voor een ander belangrijk doel: deelname aan Walk & Dance to fight cancer in Assen, zowel voor het goede doel als voor haar eigen gezondheid.

Samen stappen zetten

Gedurende de werkweek maakt Shirley gebruik van de pauzes om haar stappen te zetten en haar conditie op peil te houden. In de weekenden gaat ze nog een stapje verder en legt ze minstens 10 kilometer af, met als uiteindelijk doel de 25 kilometer te bereiken. Maar Shirley staat er niet alleen voor; ze probeert de huurders van het pand enthousiast te maken om tijdens de lunchpauzes samen te wandelen. Een groepsapp is hiervoor opgezet, waarin Shirley de huurders uitnodigt om mee te lopen. In een gezellig groepje van 4 tot 6 personen genieten ze van elkaars gezelschap terwijl ze hun stappen zetten. En hoewel sommigen nog moeten worden overgehaald om mee te doen, blijft Shirley volhardend en optimistisch.

Shirley's drijfveer

Voor Shirley is de motivatie om deel te nemen aan Walk & Dance persoonlijk. Haar moeder heeft kanker, en deze nabije confrontatie met de ziekte heeft haar extra gemotiveerd om haar steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker. En de resultaten zijn al voelbaar; Shirley is spontaan al enkele kilo's kwijtgeraakt door het wandelen, wat haar extra motiveert om door te zetten. Met haar Apple Watch houdt ze nauwlettend haar stappen en conditie in de gaten, en ze merkt dat ze veel meer energie heeft sinds ze begonnen is met wandelen.

Het ontstaan van een wandelgroep

Maar Walk & Dance heeft niet alleen invloed op Shirley's persoonlijke gezondheid; het heeft ook een sociale impact gehad bij OF-US. Dankzij het evenement is er een hechte wandelgroep ontstaan, en misschien zullen nog meer huurders van het pand zich bij hen voegen. Het uitstappen uit het kantoor tijdens de lunchpauze heeft niet alleen fysieke voordelen, maar schept ook een band tussen de kantoorbewoners. Het is een kans om elkaar beter te leren kennen, te genieten van elkaars gezelschap en te genieten van de voordelen van een gezonde levensstijl. En dat, voor Shirley, maakt deelname aan Walk & Dance een onmiskenbaar waardevolle ervaring.

Hulde voor Harry

Een welverdiende hulde aan Harry Weitering, die zich heeft ingeschreven voor de 25 kilometer van Walk and Dance Assen en al meer dan 500 euro heeft opgehaald voor het goede doel! Harry laat zien dat elk individu een groot verschil kan maken. Wil jij ook net als Harry de uitdaging aangaan en meelopen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek? Schrijf je dan vandaag nog in en sluit je aan bij ons evenement!

Kinderkorting

Meld je nu samen met je kind aan voor een bijzondere wandelervaring! Kinderen tot en met 15 jaar hebben de kans om deel te nemen aan de 5 kilometer van Walk and Dance Assen voor slechts 15 euro. Een unieke gelegenheid voor jonge deelnemers om samen met hun familie en vrienden deel te nemen aan dit geweldige evenement en tegelijkertijd bij te dragen aan het goede doel. Mis deze kans niet en schrijf je kind vandaag nog in voor een dag vol plezier en betekenis!

Starttijden

De starttijden voor Walk and Dance Assen zijn bekend!

Zorg dat je op tijd bent en klaar staat om mee te doen aan dit geweldige evenement! We kijken er naar uit om samen met jullie de strijd tegen kanker aan te gaan. 

Heb je je nog niet opgegeven, doe dat dan nu! Wil je niet meelopen? Doe een donatie en steun de mensen die wel meelopen!

Deelnemersverhaal Carmen

Ik ben Carmen, 47 jaar, getrouwd en woon in Brabant samen met mijn man en onze dieren, honden en paarden. Ik ben deelnemer van Fight Cancer en loop 9 juni mee met de Walk&Dance in Assen. Dagelijks ben ik bezig met verkoop van cv-ketels en de verzorging van onze dieren.

Waarom doe je mee aan dit evenement? 

In mijn omgeving hebben mensen kanker of kanker gehad. Zelf is er bij mij in augustus 2021 borstkanker en lymfeklierkanker geconstateerd. Ik ben zelf niet zo van goede doelen maar Fight Cancer vind ik wel een goed doel, want iedereen kent wel iemand die kanker heeft of heeft gehad. Ze kunnen al veel, maar er gaan helaas nog steeds te veel mensen dood. Hopelijk, door meer onderzoeken, is in de toekomst kanker niet meer dodelijk. Maar voor onderzoeken is geld nodig. Daarom kom ik in actie, al is het maar net als ik dat je 5 km loop als je niet verder kunt, misschien de volgende keer weer een stapje verder. 

Wat is jouw motivatie? 

Mijn motivatie is om te kunnen bijdragen voor meer onderzoek en zo hoop ik dat er in de toekomst kanker niet meer dodelijk is. Ik loop maar 5 km mee omdat ik niet weet of ik 15 km red lichamelijk maar alle beetjes helpen.Mijn zusje loopt gezellig met mij mee, zij is mijn steun en toeverlaat, zij was er ook altijd bij als ik naar het ziekenhuis moest.
Mijn persoonlijke doel is die 5 km lopen en met gedachten de volgende keer 15 km. Als dank dat ik zo goed geholpen ben tijdens mijn ziekte. Het was een zware tijd. 2 operaties borstamputatie en lymfeklieren verwijderd, daarvoor de chemokuren en na de operaties de bestralingen. Het ziekenhuispersoneel was en is zo lief en goed dat ik iets terug wil doen. 

Onze Ambassadeur Hans Stroeve

We zijn verheugd om aan te kondigen dat DJ Hans Stroeve onze ambassadeur is voor Walk and Dance to Fight Cancer in Assen. Hans heeft persoonlijk ervaren hoe verwoestend kanker kan zijn, aangezien hij beide ouders aan deze vreselijke ziekte heeft verloren. Als eerbetoon aan zijn ouders en als steun voor iedereen die met kanker te maken heeft, zal Hans draaien op ons eindfeest.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail