Kom in actie op jouw manier

Als je hoort dat iemand die je dierbaar is kanker heeft, wil je iets doen om te helpen. Kom op jouw manier in actie voor Fight cancer!

Hieronder vind je enkele voorbeelden van hoe jij in actie zou kunnen komen!

Scheer, knip of kleur jouw haar om de toekomst te bevrijden van kanker.

Je hoofd scheren of je haar kort knippen is een geweldige manier om mensen te laten zien dat je vastbesloten bent om een toekomst zonder kanker te creëren. Daarnaast kan je jouw haar ook doneren! 

Kleur je haar, baard of snor en laat iedereen zien hoe toegewijd jij bent om de toekomst te bevrijden van kanker. Hoe gekker de kleur, hoe beter. Durf jij?

Wax it off. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden zeggen ze. Wax jouw benen, borst of ga voor een volle wax! Laat jouw omgeving getuige zijn van dit moment of misschien mogen zij wel een waxstrip eraf trekken? 

Organiseer een event.

Houd je van koken? Zet je koksmuts op. Organiseer een diner, lunch, BBQ of high tea. Vraag jouw gasten een bedrag als bedankje voor het diner en doneer dit aan kankeronderzoek. 

Wees een entertainer! Houdt het low-key en organiseer voor jouw vrienden een game avond, bingo of filmavond. Vraag voor het organiseren een bijdrage. Je hebt een gezellige avond met vrienden en jullie dragen samen bij aan meer onderzoek naar kanker. 

Pak het groter aan! Reserveer een locatie en organiseer een dance event, modeshow of concertje. Verkoop toegangskaarten en werf donaties voor kankeronderzoek. Kortom, geniet en maak je tegelijkertijd samen sterk tegen kanker. 

Stop met een slechte gewoonte.

Hoe doe je dat? Stoppen met een slechte gewoonte kan moeilijk zijn, maar ook lonend. Vraag jouw omgeving jou een bepaalde periode te sponsoren voor elke dag dat je gestopt bent. We denken meestal direct aan roken of alcohol, maar het kan ook iets anders zijn. Misschien wil je minderen met social media? 

Of hebben jullie wel eens nagedacht over een familie-vloekpot? Elke keer dat er gevloekt wordt gaat er een bepaalde periode geld in de pot. Heel mooi om de opbrengst te doneren aan kankeronderzoek. Ook jullie zullen leren minder te vloeken, een win-win situatie toch? 

Misschien wil je minder shoppen, omdat je al genoeg spullen hebt maar is het moeilijk dit te laten? Vraag jouw omgeving je te steunen en doneer jouw bespaarde bedrag aan kankeronderzoek. 

Iets te vieren? Vraag donaties in plaats van cadeaus.

Of je houdt van je verjaardag vieren of het liefst een jaartje overslaat, je kunt altijd je verjaardag inzetten om geld op te halen voor kankeronderzoek.  Vraag familie en vrienden om een donatiebedrag in plaats van een cadeau of vraag om een donatie in het getal van jouw leeftijd. Maak een wervingspagina aan, stuur de link rond en jouw cadeau zal een cadeau worden voor anderen. 

Het leven vieren met geliefden is belangrijk en mooi. Vraag jouw geliefden om een gift voor onderzoek naar kanker in plaats van trouw-, verlovings- of jubileumgeschenken en steun onderzoek naar kanker. 

Een studie afgerond, ga je promoveren of heb je een ander diploma gehaald? Vraag aan degenen waarmee je dit viert om een donatie voor kankeronderzoek in plaats van een cadeau en maak je samen sterk hiervoor.