swim-rick

2 September 2018: Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht

Op 2 september 2018 vond de eerste editie van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht plaats. Na wekenlange voorbereidingen sprongen bijna 550 deelnemers Vecht in om op deze dag de te zwemmen tegen kanker. De start en finish waren bij het prachtige Boom en Bosch in Breukelen. Volwassen en jeugd 16+ zwommen 2000 meter en Junioren (10-15 jaar)500 meter in de Vecht.

Er is in totaal ruim €419.000 opgehaald! Een bedrag waar Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht erg blij mee is! Het evenement kon vanaf de start rekenen op de steun van gemeente Stichtse Vecht en Waternet, en in het bijzonder oud-burgemeester Marc Witteman. Daarnaast zijn zeer veel lokale partijen betrokken geweest bij de totstandkoming van dit succesvolle evenement, waarvoor wij erg dankbaar zijn.

Het evenement is geroemd vanwege verschillende redenen. Ten eerste vanwege het verbindende karakter van alle dorpen langs de Vecht. Ten tweede omdat de Swim ook de inwoners van Stichtse Vecht heeft verbonden om samen in actie te komen. En ten derde omdat het een evenement is waar jong en oud aan mee konden doen. De jongste deelnemer werd op 2 september 10 jaar, de oudste was 71 jaar oud. Ook voor familie, bezoekers en kijkers was het een geweldig evenement, met veel entertainment tijdens en na het zwemmen.

Impressie 2018
Om een idee te krijgen van de geweldige dag KLIK HIER voor foto’s, of bekijk hieronder de aftermovie die is gemaakt.

Ambassadeurs 2018:
Ongelofelijk veel mensen, partijen, bedrijven, organisaties etc hebben hun beste beentje voorgezet en ons enorm geholpen bij de organisatie van het evenement. Onze speciale ambassadeurs waren onder andere: oud-burgemeester Marc Witteman, Rick Brandsteder, JayJay Boske, Bibian Mentel en Marc Lammers.

Inschrijving 2019
Op 1 september 2019 vindt de 2e editie plaats van dit unieke zwem-evenement in de Vecht! Wij zijn achter de schermen alweer hard bezig om alles op orde te maken en er een spetterend event van te maken, waarbij wij hopen op net zo veel enthousiaste deelnemers en sponsoren als in 2018.

Wil je op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan hieronder alvast in. En volg ons ook op Facebook.

Vrijwilliger van het jaar
Karitha Wassenaar is voor haar vrijwilligerswerk als voorzitter van het bestuur van Swim to Fight Cancer Stichtse Vecht door de gemeente verkozen tot vrijwilliger van het jaar. Nu is zij door de gemeente opgegeven om ook mee te dingen voor deze titel op de landelijke verkiezingen! Stem op Karitha!

Schrijf je alvast in voor de editie 2019