P2017 1847

16 September 2018: Swim to Fight Cancer Hollands Kroon

Eindelijk is het zover! Na jaren van enigszins jaloerse blikken richting andere steden en dorpen, organiseert Hollands Kroon op 16 september 2018 vanaf 15.00 uur het zwemfestijn Swim to Fight Cancer (afgekort STFC). Tijdens deze recreatieve zwemtocht laten deelnemers zich sponsoren om 1 of 2 km te zwemmen in het Oude Veer. Nu heeft Hollands Kroon en omgeving een scala aan zwemmogelijkheden en sportieve, gemotiveerde inwoners waaronder Andrea Kneppers. Juist daarom rekent de organisatie op een grote deelname en opbrengst. Het opgebrachte geld zal naar Stichting Fight cancer gaan die fondsen werft voor KWF Kankerbestrijding. Het bijzondere aan deze stichting is dat precies duidelijk is waar het geld naar toe gaat. De geselecteerde talentvolle onderzoekers doen onderzoek naar kanker en de behandeling en preventie ervan.

Waarom meedoen? Omdat één op de drie mensen kanker krijgt en (bijna) iedereen er in zijn of haar leven mee te maken krijgt. Vaak sta je dan met lege handen en weet je niet hoe je iemand moet steunen, maar dit is dé manier om je steentje bij te dragen.

Denk je dit kan ik niet? Er zijn nog enkele maanden te gaan dus voldoende tijd om te trainen. Er worden clinics en trainingen gegeven. Zelf trainen kan ook in een van de zwembaden in de buurt. Op de dag zelf zal je aangemoedigd worden door alle supporters langs de kant. En de beloning is daar: in ieder geval een originele medaille van STFC, maar ook een badmuts, handdoek en badjas om later aan iedereen te laten zien en er vooral trots op te zijn dat je de tocht hebt volbracht en, nog belangrijker, een mooi bedrag hebt opgehaald. Zwem je liever samen? Het is ook mogelijk jezelf als team op te geven of als bedrijf. Aarzel niet en schrijf je hier in voor dit zwemfestijn!

Overwin jezelf, zodat we samen kanker kunnen overwinnen!

Schrijf je in!