IMG 3586

1 Juli 2018: Swim to Fight Cancer Giethoorn

Na een aantal succesvolle edities in andere steden wordt het zwemevenement Swim to Fight Cancer deze zomer voor de eerste keer in Giethoorn georganiseerd. Giethoorn, bekend om het water en de mooie omgeving met karakteristieke bruggetjes. Op zondag 1 juli 2018 krijg je de kans om deze unieke zwemtocht af te leggen door het centrum van Giethoorn heen. Deelnemers zwemmen een tocht van 2.000 meter (vanaf 16 jaar) of 1000 meter (Kids 12 t/m 15 jaar). Het ontvangst zal plaatsvinden bij de Witte Hoeve. 

Zwemmers van alle leeftijden komen hiermee in actie om samen de strijd tegen kanker aan te gaan.

Doe jij ook mee?

Je levert daarmee niet alleen een bijzonder sportieve prestatie, maar je draagt óók je steentje bij aan het goede doel. Als deelnemer haal je namelijk zoveel mogelijk donaties op voor Stichting Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en –preventie via KWF Kankerbestrijding. Met behulp van de donaties kunnen beurzen gefinancierd worden voor jonge, talentvolle onderzoekers, waarmee zij zich verder kunnen ontwikkelen en specialiseren binnen de oncologie. 

Deelnemen kan individueel of als team.

Klik hier om je in te schrijven. 

Swim to Fight Cancer biedt jou de unieke combinatie van sportief plezier en samen presteren binnen een prachtig decor. Tijdens de zwemtocht in Giethoorn op zondag 1 juli start de de tocht bij Grand-café Fanfare en finish je, na door de dorpsgracht en over het Bovenwijde te hebben gezwommen bij het Smit's Paviljoen. Beide beroemd van de film Fanfare van Bert Haanstra die in 2018 ook nog eens 60 jaar geleden werd uitgebracht.Deelname aan de zwemtocht en de voorbereiding hierop vormen natuurlijk een persoonlijke uitdaging. 

Ambassadrice is Saskia de jonge, oud olympisch zwemster. Een mooie toevoeging voor Swim to Fight cancer Giethoorn. Dankzij de inzet van verschillende partijen zoals Nijeveense reddingsbrigade en Waterschap Drents Overijsselse Delta, die de kwaliteit van het water zal controleren en wordt de veiligheid van de zwemmers geoptimaliseerd.  

Wil je niet mee doen, maar wel doneren, klik dan hier! 

Samen maken we een vuist tegen kanker. 

Schrijf je in!