IMG 3586

1 Juli 2018: Swim to Fight Cancer Giethoorn

Na een aantal succesvolle edities in andere steden werd het zwemevenement Swim to Fight Cancer deze zomer voor de eerste keer in Giethoorn georganiseerd. Giethoorn, bekend om het water en de mooie omgeving met karakteristieke bruggetjes. Op zondag 1 juli 2018 kreeg je de kans om deze unieke zwemtocht af te leggen door het centrum van Giethoorn heen. Deelnemers zwommen een tocht van 2.000 meter (vanaf 16 jaar) of 1000 meter (Kids 12 t/m 15 jaar). Het ontvangst vond plaats bij de Witte Hoeve. 

Zwemmers van alle leeftijden kwamen hiermee in actie om samen de strijd tegen kanker aan te gaan.


Swim to Fight Cancer biedt jou de unieke combinatie van sportief plezier en samen presteren binnen een prachtig decor. Tijdens de zwemtocht in Giethoorn op zondag 1 juli startte de tocht bij Grand-café Fanfare en finishte je, na door de dorpsgracht en over het Bovenwijde te hebben gezwommen bij het Smit's Paviljoen. Beide beroemd van de film Fanfare van Bert Haanstra die in 2018 ook nog eens 60 jaar geleden werd uitgebracht. Deelname aan de zwemtocht en de voorbereiding hierop vormen natuurlijk een persoonlijke uitdaging. 

Ambassadrice was Saskia de jonge, oud olympisch zwemster. Een mooie toevoeging voor Swim to Fight cancer Giethoorn. Dankzij de inzet van verschillende partijen zoals Nijeveense reddingsbrigade en Waterschap Drents Overijsselse Delta, die de kwaliteit van het water controleerde werd de veiligheid van de zwemmers geoptimaliseerd.  

Samen maken we een vuist tegen kanker. 

Swim to fight cancer Giethoorn