P2017 1982-2

1 September 2018: Swim to Fight Cancer Dordrecht

Alweer voor het 4e jaar organiseerde we, onder toezicht van het KWF, deze unieke swim door de pittoreske havens van Dordrecht, onder andere de Wolwevershaven en de Nieuwe haven. Dit jaar werd het een nog groter spektakel dan het al was! 

Uiteraard zwommen we niet zomaar, maar gingen we de uitdaging aan om met onze zwemprestaties zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel: meer wetenschappelijk onderzoek naar kankerbestrijding, onder toezicht van KWF. 

Tot op heden hebben de deelnemers elk jaar ongeveer €200.000,- opgehaald. In 2018 is er €223.000 opgehaald! Maar wij zwommen ook om al onze medemensen die aan deze ziekte lijden of hebben geleden, een hart onder de riem te steken. 

Net als voorgaande drie jaren heeft de organisatie met hulp van Dudok, de Dordtse Reddingsbrigade, Aqualab Zuid, jury en vele vrijwilligers weer toegezien op o.a. de veiligheid, in het water en op de kant. 

2,5 km
Start in de Wolwevershaven, onder Roobrug door, door de Nieuwe Haven, langs de Grote kerk, de Oude Maas op, Voorstraathaven in aan achterzijde Grote Kerk, onder het Stadhuis door, onder het Scheffersplein door, onder Wijnbrug, onder Nieuwbrug, door de Wijnhaven, over de Oude Maas langs Bellevue, onder de Damiatebrug door weer de Wolwevershaven in. Deelnemers in het bezit van een licentie of een Zwemtest bewijs.

250 meter
Start in de Wolwevershaven tot een boei op 125 meter en terug. Voor kinderen vanaf 8 jaar en eventueel hun begeleider.

500 meter
Start in de Wolwevershaven tot de Damiatebrug en terug. Voor deelnemers vanaf 8 jaar en ouder.

1 km
Start in de Wolwevershaven tot de Damiatebrug, terug door Wolwevershaven en onder Roobrug door de Nieuwe Haven tot de Lange IJzeren Brug en terug naar ponton. Deelnemers ouder dan 16 jaar.

1,5 km
Start in de Wolwevershaven, Damiatebrug, terug door Wolwevershaven en onder Roobrug door de Nieuwe Haven onder de Lange IJzeren Brug tot de Grote kerk en terug naar ponton. Deelnemers ouder dan 16 jaar.

Swim to fight cancer dordrecht