Raad van Toezicht

Fight cancer groep 2011 liggend.jpg

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van de directeur en op de algemene gang van zaken binnen de organisatie. Zij adviseert de directie gevraagd en ongevraagd en beoordeelt jaarlijks het functioneren van de directeur. De Raad van Toezicht heeft 5 leden en worden voor een termijn van 2 jaar benoemd. Leden van de Raad van Toezicht zijn niet in dienst van Stichting Fight cancer en ontvangen geen salaris. Wel hebben zij recht op vergoeding van de onkosten; daarvan wordt in praktijk geen gebruik gemaakt.

Ruud Koornstra - voorzitter

Ruud Koornstra (51) begon zijn carrière als televisieproducent. Na de verkoop van zijn succesvolle mediaonderneming in 2000 ging bij Ruud het roer volledig om. In 2001 startte hij samen zijn schoolvriend en kompaan Tendris een initiëringmaatschappij voor duurzame bedrijven. Hij zorgde voor duurzame industrie-shifts op het gebied van energie, verlichting, vervoer en tal van andere innovaties. Een betere wereld voor iedereen is nog steeds zijn motto.  

Ruud Martin Dijkstra Fight cancer

"Exponentiële problemen vragen om radicale exponentiële oplossingen. Laten we daar aan werken en samen groot durven dromen."

Ruud

Martijn van der Meulen

Na zijn studie rechten in Leiden en Boston begon Martijn (42) zijn carrière bij MCI Worldcom. Na 3 jaar bleef het zelf ondernemen kriebelen en begon hij zijn eigen bedrijf TIG SPORTS. Met twee zakenpartners en een team van 24 collega’s organiseren zij in Nederland grootschalige Internationale Sport evenementen zoals het KLM Open (sinds 2004), het WK Beachvolleybal, het EK Shorttrack en het EK Atletiek. Met zijn passie voor sport (oud golf International) wil hij anderen stimuleren om te sporten en een gezond leven te leiden. 

Martijn van der Meulen

In 2011 maakte hij deel uit van een klim expeditie (Climbforlife) waarmee de Elbrus in Rusland werd beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek tegen kanker. Hij krijgt er energie van om anderen te helpen en zijn credo is: “beter voorkomen dan genezen”. Hij hoopt met zijn drive en netwerk een positieve bijdrage te kunnen leveren aan Fight Cancer. 

“The meaning of life is to find your gift. The purpose of life is to give it away.” - Pablo Picasso

 

Martijn

Winston Gerschtanowitz

Winston (39) is Chief Commercial Officer bij Talpa Media. Hij combineert zijn management functie bij Talpa met het zijn van de anchor man van RTL Boulevard. Naast deze twee functies is Winston ook verantwoordelijk voor Talpa Productioned Sponsored Programms. Hij is nauw betrokken bij het creatief ontwikkelen van dit soort programma's. Voordat hij bij Talpa begon was Winston co-founder en directielid van het creatieve bureau 'Media Republik'.

Winston Gerschtanowitz
Winston

Wanda de Kanter

Wanda de Kanter is sinds 25 jaar longarts. Zij studeerde in Leiden en volgde haar opleiding tot longarts in het VUMC. Zij werkte in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en is sinds 2013 werkzaam in het AVL/ NKI te Amsterdam. Haar passie is de patiënt met (long)kanker zo goed mogelijk te behandelen, in de breedste zin van het woord.
Levensverlenging met verbetering van kwaliteit van leven. Revalidatie, stoppen met roken en supportive care horen daar bij. Zij was mede oprichter van de grootste rookstop polikliniek in Nederland. 

Wanda de Kanter

Zij schreef samen met haar collega Pauline Dekker het boek 'Nederland stopt! met roken' en 'Motiveren kun je leren'. Dankzij de Muntendam prijs van het KWF kon zij 9 portretten van longkanker patiënten door Frans Bromet laten maken. Haar missie is 30% van alle kankers te voorkomen in de toekomst door ervoor te zorgen dat kinderen niet meer beginnen met roken.

"Those who have the privilege to know have the duty to act." - Albert Einstein

 

Wanda

Annemieke Plemp

Na haar studie commerciële economie heeft Annemieke (34) 4 jaar gewerkt op de marketingafdeling van de Vriendenloterij (voorheen Sponsor Bingo loterij). Inmiddels is zij 5 jaar werkzaam bij KWF Kankerbestrijding in verschillende functies. Sinds maart 2013 is zij teamleider Grote gevers & partners. Zij zet haar opgedane kennis en expertise met veel enthousiasme in voor Fight cancer.

Annemieke Plemp

"Ik wil alles geven om ervoor te zorgen dat er een dag komt waarop kanker geen dodelijke ziekte meer is. Laten we die dag samen dichterbij brengen!"

Annemieke