Walk to Fight Cancer groot succes!

Geplaatst op: 13 december 2016

Twaalf deelnemers aan de vierdaagse wandeltocht Cadzand - Den Bosch kwamen op 1 oktober moe maar voldaan over de finish bij café- restaurant Buurt in Den Bosch.

De wandeltocht werd gelopen in het kader van Walk to Fight Cancer voor Fight cancer. Organisator en wandelaar Joost de Koning wilde zich dit jaar graag weer inzetten voor Fight cancer. Aangezien er pas in 2017 weer een Swim to Fight Cancer in Den Bosch plaatsvindt, bedacht hij dit initiatief. ,,Om dit jaar toch iets voor de kankerbestrijding te doen hebben we ‘Walk to Fight Cancer’ georganiseerd. Met twaalf gekke Bosschenaren liepen we deze week een herfstvierdaagse van Cadzand naar Den Bosch, waarbij dagelijks 40 kilometer werd afgelegd, om geld in te zamelen voor dat goede doel.” Kennissen en vrienden sponsorden de wandelaars massaal met gulle giften. Bovendien was er na binnenkomst van de lopers bij Buurt een uitverkochte afterparty, waarvoor de 112 bezoekers 150 euro entree per persoon betaalden, waarvan de netto-opbrengst van 100 euro naar Fight cancer ging.

Voorafgaand aan de party werd door presentator Huub van Mackelenbergh bekend gemaakt dat de actie 17.320 euro had opgebracht. ,,Fantastisch, want we hadden op hooguit 15 mille voor het goede doel gerekend”, liet initiatiefnemer Joost de Koning na de bekendmaking verheugd weten.