Swim to Fight Cancer - 2 down 3 to go!

Geplaatst op: 14 juli 2016
swim to fight cancer

De eerste edities van Swim to Fight Cancer in Haarlem (3 juli) en Hoorn (10 juli) waren een groot succes. Samen met de andere swim-steden is er al ruim €304.000 opgehaald voor Fight cancer. Met deze opbrengst worden via KWF de fellowships gefinancierd. Wil jij deze zomer ook meedoen met Swim to Fight Cancer? Dat kan nog in Dordrecht (27 augustus), Delft (28 augustus) en in Apeldoorn (18 september)! Dus schrijf je in op www.swimtofightcancer.nl en zwem mee voor Fight cancer.

De zwemtocht door de binnenstad van Haarlem op 3 juli bracht allerlei mensen in actie. Van getrainde zwemmers tot mensen die op het allerlaatst besloten mee te doen. Burgemeester Bernt Schneiders maakte een bommetje bij zijn entree in het water. Bij de start stond DJ Dennis van der Geest te draaien om alle zwemmers alvast in de stemming te krijgen. Het startschot werd gelost door olympisch kampioen Maarten van der Weijden. Ruim 270 zwemmers doken het water in met deze eerste editie van Swim to Fight Cancer in Haarlem. De kades langs het Spaarne stonden vol enthousiaste toeschouwers. In totaal is er in Haarlem ruim €127.000 opgehaald voor Fight cancer.

In Hoorn werd een week later gezwommen. Ondanks dat de organisatie daar laat van start is gegaan, was de hele stad blauw gekleurd op 10 juli. Bewoners die langs het parcours wonen hadden de straten versierd en stonden massaal langs het water om de zwemmers aan te moedigen. Ruim 100 mensen sprongen de binnenwateren van Hoorn in. Samen met alle enthousiaste zwemmers sprong ook burgemeester Jan Nieuwenburg het water in voor de strijd tegen kanker. Maarten van der Weijden en Joost Reijns, allebei open water zwemmers en allebei ex-kanker patiënten, kwamen als eersten over de finish na 2,5 kilometer. Hoorn heeft een prachtig (voorlopig) bedrag van € 55.000,- opgehaald.

En dat allemaal voor de inzameling van geld voor fellowships. Dat zijn onze jonge, getalenteerde onderzoekers die middels een beurs nieuwe kennis en ervaring op kunnen doen in het buitenland. Deze kennis passen zij vervolgens in praktijk toe in Nederland. Lees meer over fellowships en bekijk wie deze 6 fellows zijn die ondersteund worden door Fight cancer.

Heb jij de smaak te pakken en wil jij deze zomer ook meedoen met Swim to Fight Cancer? Dat kan nog in Dordrecht (27 augustus), Delft (28 augustus) en in Apeldoorn (18 september). Dus schrijf je in op www.swimtofightcancer.nl en zwem mee. Samen maken we een vuist tegen kanker!

swim haarlem3
swim hoorn
StfC Hoorn