Onderzoek, hoe zit dat?

Geplaatst op: 26 augustus 2015

"Er worden successen geboekt. Het risico om aan kanker te sterven wordt steeds kleiner. De vooruitgang vindt echter plaats in kleine stapjes. Sommige vormen van kanker zijn te voorkomen door een gezonde leefstijl of vaccinatie, maar andere vormen ontstaan gewoon"

Jaarlijks verschijnen in de media een groot aantal berichten over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kankerbestrijding. Hoewel de berichten in de media goed klinken, horen we er soms een tijd niets meer over. Het lijkt soms wel of de wetenschap alleen in laboratoria vooruitgang boekt. Is dat ook echt zo?

“Het onderzoeken van een nieuwe behandeling tegen kanker is een langdurig proces,” benadrukt professor Han van Krieken, afdelingshoofd Pathologie en voorzitter van het dagelijks bestuur van het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie. Hij weet als geen ander hoe het proces van wetenschappelijk onderzoek verloopt. “Nieuwe behandelingen worden eerst uitvoerig getest. Soms valt het resultaat tegen en soms is het spectaculair.”

Bron: Scientias

Fight cancer vindt dit een interessant artikel en wil dit graag met je delen. Klik op de link voor het volledige artikel.