En dag uit het leven van... Joost de Koning

Geplaatst op: 23 november 2017
joost2

 

Wekkertje gaat vroeg vandaag 6.45u. Ik probeer drie keer in de week in de sportschool te zijn. Vaak 's ochtends vroeg, soms 's avonds. Snel de kids even aan het ontbijt helpen en vervolgens richting sportschool. Rond 9.00u fris en fruitig op kantoor. Eerste telefoontje in de auto al gepleegd. Een client die een kort fiscaal vraagje heeft. Gelukkig snel kunnen helpen.

Op kantoor kort wat overleg met een aantal collega's. Iedereen weer lekker aan het werk. Om 9.30 eerste afspraak samen met een accountancy collega. Ingewikkelde fiscale herstructurering die we op een zo eenvoudig mogelijke manier aan onze client proberen uit te leggen. Rond 11.00 is onze missie geslaagd.

Aantal telefoontjes, mailtjes en wat interne zaken bespreken met mijn steun en toeverlaat Sophie. Waar zou ik zijn zonder een goede rechterhand die werkelijk overal aan denkt!

12.30 een lunchafspraak. Op weg daar naartoe een telefoontje vanuit Tilburg. Ook daar is men bezig om een Swim to Fight cancer op te zetten. Na "mijn" tweede editie van de Walk to Fight cancer (met start en finish vanuit Tilburg) is het idee ontstaan om in Tilburg ook een Swim op zetten. Op basis van onze ervaringen met de derde editie van de Swim in Den Bosch is het heerlijk om "mijn energie" ook over te dragen aan een aantal enthousiastelingen in Tilburg. Hopsakee! Gaan met die banaan!

Na een zakelijke lunch terug naar kantoor. Vanmiddag overleg met een collega over onder andere de cijfers van Fight cancer. Ons kantoor is verantwoordelijk voor de controle van de jaarrekening van Fight cancer. Een mooie klus waar collega accountant Marjon met veel plezier aan werkt.

Ondertussen met een aantal collega's een intern overleg over de groei van ons kantoor. We hebben een externe partij ingeschakeld die ons helpt de groei te kunnen behappen. Er wordt onder andere aandacht besteedt aan interne processen, onderlinge communicatie en hoe we ons extern willen profileren.

Sophie trekt me uit dit overleg en attendeert me op het feit dat ik nu echt snel naar hockeyclub Den Bosch moet. Om 16.00u een gesprek met de sponsorcommissie over verlenging van ons sponsorcontract. We dragen de (hockey) topsport een warm hart toe en zijn nauw betrokken bij het topsport klimaat binnen de club. Prettig gesprek en contract weer met drie jaar verlengd.

Op de club nog even wat mail weg gewerkt, gemiste oproepen beantwoord, om vervolgens het nuttige met het aangename te verenigen: hapje eten met een goede vriend en tevens cliënt van ons kantoor. We delen een gezamenlijke passie voor auto's. Hij heeft er zijn werk van gemaakt en heeft een bedrijf wat handelt in exclusieve auto's. Voor mij is het een hobby. We rijden regelmatig rally's samen. Naast het bespreken van wat zakelijke beslommeringen genoeg tijd om gezellig wat bij te praten.

Ondertussen nog wel 1 telefoontje van een client die uitsluitend in "noodgevallen" 's avonds belt. Dus maar even opgenomen. Problemen (lees: uitdagingen) met betrekking tot een overnametraject. Ik begeleid het traject vanuit financiële en fiscale hoek. Morgenochtend eerste werk even paar telefoontjes plegen om de boel vlot te trekken. Alle vertrouwen in dat dat goed komt

Rond 23.00 thuis. Gelukkig is mijn vrouw nog wakker. Even een half uurtje glaasje en de dag doorgenomen.

Morgenochtend weer verder. Voor vandaag is het mooi geweest