Een dag uit het leven van Renske Blok

Geplaatst op: 3 mei 2018
dc568b1a-7f3d-4653-84d1-69c82fb149ca

Het begon voor mij een jaar geleden. Ik keek naar de mogelijkheden qua stage. Ik was op dat moment halverwege jaar twee van mijn opleiding Leisure & Event management. Ik zag de vacature van Fight en wist wat ik wilde. Hier stage lopen! Ik heb gemaild en mocht op gesprek komen. Ik was super enthousiast maar het duurde nog bijna een jaar voor mijn stage zou beginnen.

Inmiddels ben ik in januari gestart en zitten er al 14 van de 22 weken op. Wat ik hier mag leren, gun ik iedereen. ’s Ochtends sta ik op met het idee: Yes, vandaag mag ik weer! Voor school hoefde ik niet vaak vroeg op, dus die 07:00 valt soms best tegen. Snel mijn bord Brinta naar binnen en om 08:00 met de trein vanuit Baarn naar Fight cancer in Amsterdam. Voor mijn gevoel ben ik dan nog niet helemaal wakker. Ik neem de metro en daar staat mijn fiets. Ik heb toevallig altijd wind tegen ’s ochtends. Op kantoor om 9:00 spreken we de dag even door. Er staat veel op de planning. De website voor ons nieuwe event - de Rollercoaster Run - staat inmiddels live maar ik moet nog wat kleine aanpassingen doen. Ik werk de infobox door terwijl er een aantal telefoontjes tussendoor komen die ik beantwoord en ga door met verwerken van de mails uit de infobox. Helaas een aantal opzeggingen van donateurs maar gelukkig ook iemand die in actie wil komen voor Fight!

10:36, ik krijg een bericht van een vriendin ‘’Rens, weet je wat ik net hoorde? De spot voor de Rollercoaster Run op Radio 538. Cool!’’ Trots vertel ik aan iedereen wat mijn aandeel hierin is. ‘’Ik mag echt meewerken hieraan!’’ De eerste inschrijvingen stromen binnen, net als de donaties. Binnen het team houden we elkaar van alles op de hoogte dus ook hiervan. Ik neem samen met een collega nog wat dingen door over het event met Walibi Holland.

12:30, Tussen de middag lunchen we snel maar gezellig met z’n allen aan tafel. We kletsen wat af en lachen vooral heel veel met elkaar. Fijn soms, na alle heftige berichten en aangrijpende verhalen die we horen. In de middag check ik de Facebook pagina, Instagram, beantwoord wat vragen over het evenement en like de posts van anderen.

Ook ben ik bezig met het inplannen van een meeting met onze nieuwe Raad van Inspiratie. Ik bel ze op om wat dingen af te stemmen. Ook de swims bekijk ik elke dag om te checken of alles goed gaat en of er bijzonderheden zijn. Iedere dag valt mij weer op hoe goed de verschillende steden het doen! Het gaat al zo snel, ik ben benieuwd naar komende weken. Ik sluit de dag af door mijn mailbox, de infobox en de infobox van de Rollercoaster Run door te nemen en de laatste mails te beantwoorden. Alles is gedaan voor vandaag, voldaan stap ik om 17:05 weer op de fiets om thuis te kunnen vertellen wat ik vandaag weer heb mogen doen!

De terugreis verloopt gelukkig voorspoedig en als ik thuiskom kan ik gelijk aanschuiven voor het eten, ideaal! ’s Avonds ga ik nog met een vriendin naar het zwembad voor Aqua Bootcamp, fijn om je even flink in te spannen na een kantoordag. Thuis drink ik nog even een kop thee en app ik met mijn collega’s; weer een paar deelnemers voor de Rollercoaster Run erbij! Dan lekker slapen, morgen weer een dag..