Een dag uit het leven van... Manon van Buren

Geplaatst op: 23 maart 2017
17155826_1821318874798884_8087558049184411440_n.jpg

7.00 uur: Ik word wakker. Nadat er eind 2016 bij mij baarmoederhalskanker is geconstateerd ben ik veranderd van een avondpersoon vol feestjes en activiteiten in een ochtendmens. Ik lig er ’s avonds vaak al rond 21.00 uur in en ben dus ook vroeg wakker.

Tussen 7.00 en 10.00 uur lees ik mij online in het laatste nieuws, de social media en de eerste/laatste mailtjes van zowel het travel- en lifestyleblog www.yourambassadrice.com als die van mijn werk als PR en projectmanager bij het reclamebureau The Other Side of the Moon. Een dubbelfunctie waarin in ik mijn tijd probeer te verdelen tussen deze twee “banen”.

Vandaag is een bijzondere dag, ik mag op uitnodiging van Fight cancer een #Lovelifediner organiseren. Het idee is om vrienden uit te nodigen en rondom de eettafel dierbare momenten met elkaar te delen. In plaats van een bloemetje of flesje wijn, vraag je je gasten om tien euro aan kankeronderzoek te doneren.

Samen met Angel heb ik diverse bloggers, influencers en editors van websites uitgenodigd om hier hopelijk zoveel mogelijk online exposure voor te genereren. Ik vind het best spannend! Ik bereid nog een korte speech voor die ik vervolgens last minute besluit niet te gebruiken, spreken doe ik vandaag vanuit mijn hart.

Het is ook nog eens een van de eerste, mooie, haast lenteachtige dagen van het jaar. Een tikkie zenuwachtig stap ik om 11.15 uur de taxi in. Op naar SNCKBR op de Kinkerstraat in Amsterdam.

Om 11.30 uur word ik met veel liefde opgevangen door PR tijger en tevens goede vriendin Eliane. De zenuwen zijn meteen weg; wat ziet het er mooi uit!! Een tafel die zo in de Elle eten zou passen met prachtige bloemen en mooi servies.

Vanaf 12.00 uur druppelen de eerste dames binnen. Ik ben trots en nu al blij. Meteen gaan de gesprekken de diepte in, kanker is vandaag het hoofdonderwerp en daar is niks luchtigs aan al doen we enorm ons best. Ik raak in gesprek met een kennis van vroeger, actrice Jolanda van den Berg, ambassadeur van Fight cancer. Bijzonder, leuk en een beetje gek om elkaar onder deze omstandigheden weer tegen het lijf te lopen.

12.30 uur: Ik ga speechen, toch spannend. Ik wil deze vrouwen zó graag uitleggen hoe belangrijk geld voor kankeronderzoek is! Ik denk dat de boodschap goed over komt. Tijd voor een gezonde lunch met heerlijke drankjes, de middag vliegt voorbij.

Rond 14.00 uur vertrekken de eerste dames bij SNCKBR, het was geslaagd, het eten heerlijk, de gesprekken heel bijzonder. Ik ben zo trots en opgelucht!

Helaas zijn dit soort middagen ook heel intensief en daarmee vermoeiend. Na een laatste drankje in alle rust met Eliane stap ik een taxi in en kruip thuis meteen in bed. Wel met een dikke glimlach.

18.00 uur ik stap uit bed, eet wat lichts en spendeer de rest van de avond op de bank. Het was een mooie dag.

Later die week blijkt dat het inderdaad een groot succes was, de publicaties druppelen binnen! Hopelijk was dit de kick-off van een mooie, grootse social campagne waar heel veel mensen aan mee gaan doen en waarmee heel heel veel geld wordt opgehaald. Benieuwd naar het concept? Klik hier voor meer informatie over het #Lovelifediner