Een dag uit het leven van... Dounya Schoormans

Geplaatst op: 26 januari 2016
Dounya Schoormans

Een dag uit het leven van Dounya Schoormans

Een dag uit het leven van…. Dounya Schoormans

Om 7.30 start mijn dag op de Universiteit. Allereerst start ik mijn computer op om te zien wat er vandaag op het programma staat. Een drukke dag voor de boeg, die ik begin met het doornemen en beantwoorden van mijn e-mails.

Om 9.00 is er een afdelingsoverleg waarin wetenschappelijke thema’s op het gebied van de medische psychologie worden besproken, zodat we kennis en ervaring uitwisselen. Aansluitend een afspraak met een stagaire die mij ondersteunt bij het uitvoeren van mijn onderzoek.

Rond 11 uur heb ik tijd om terug te gaan naar de dataset die hopelijk een deel van het antwoord kan geven op de vragen binnen het thema hart- en vaatziekten bij kankerpatiënten. In deze dataset staan anonieme gegevens genoteerd over zowel kankerpatiënten als mensen zonder kanker. Met behulp van verschillende rekentechnieken probeer ik te achterhalen of mensen met kanker nu een groter risico hebben op hart- en vaatziekten dan mensen die geen kanker hebben gehad.

Aan het einde van de middag onderbreek ik mijn werkzaamheden om een Skype-call voor te bereiden met collega’s uit Denemarken. Via de telefoon vergaderen we over nieuwe onderzoeksvragen, hoe we die willen beantwoorden en hoe we deze kennis vervolgens bij de artsen krijgen, zodat de klinische praktijk hier voordeel van heeft.

Uiteindelijk sluit ik de dag af met het voorbereiden van een presentatie voor een KWF vergadering en het repeteren van een tweede praatje voor een congres in het buitenland. Door het geven van presentaties en publiceren in vaktijdschriften kan ik collega’s over de hele wereld op de hoogte brengen van mijn onderzoeksresultaten.

Rond 18 uur sluit ik mijn computer af en ga ik naar huis. In mijn tas zitten nog een paar wetenschappelijke artikelen die ik vanavond op de bank wil doornemen…