Jolanda van Hattum

Swim to Fight Cancer | Amersfoort 2022

Ik kom in actie tegen kanker...

Op 11 september doe ik mee met Swim to Fight Cancer om geld op te halen voor kankeronderzoek. Nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen de diagnose kanker. 

Ik wil één van de laatste generatie ouders zijn die hiermee geconfronteerd wordt en eraan bijdragen dat kanker straks geen dodelijke ziekte meer is. 

Laat mij niet alleen "zwemmen" en sponsor mij. Daarmee helpen we Fight cancer met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. 

Fight cancer en ik zijn jou heel erg dankbaar!

My Achievements

Zelf een eerste donatie gedaan

Pagina gedeeld op social media

Blog bericht geschreven

Profielfoto toegevoegd

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

Team gemaakt

Eerste 5 donaties binnen!

My Updates

De eerste zwemtraining

Sunday 3rd Jul
3 weken geleden had ik mijn eerste zwemtraining in het Bosbad in Amersfoort. Hier kunnen alle Swim to Fight Cancer zwemmers 1 x in de week een uur trainen voor de 2 kilometer in het 50 meter bad. 

Gewapend met wetsuit en surfschoenen kwam ik aan. Enige twijfel, train ik met (is dat niet wat overdreven?) of zonder outfit aan, toch maar aantrekken. Ik moet tenslotte straks wel gewend zijn aan dat pak.

Eerst even de watertemperatuur voelen, dat viel nog best tegen. Daarna heel stoer het koude water ingedoken en dat viel mee! Het scheelt enorm met een pak aan, ik had geen last van de temperatuur van het water.

Ja en als je dan eenmaal in het water ligt, dan moet je baantjes zwemmen. Bij baantje 2 realiseerde ik me dat het er 40(!) moeten worden. Na baantje 3 was ik er al eigenlijk helemaal klaar mee, hoe ga ik dit ooit voor elkaar krijgen. De moed zakte in mijn schoenen, dankzij het drijfgedeelte in mijn pak zonk ik niet naar de bodem.

Langs de kant een trainer: elk volgende baantje versnellen, niet steeds aan de kant hangen want dat kan straks in de Eem ook niet en wat minder kletsen want dat kost energie en je krijgt water binnen.

Ondertussen spartelde ik bij baantje 15 als een puppy in het water. Ik wist niet meer of ik nu m'n armen en benen tegelijk moest bewegen of niet, of ik überhaupt nog wel benen had want voor mijn gevoel hingen die los in m'n pak en werd ik zeeziek van de borstcrawl. 

Gelukkig werd mijn gestuntel door de trainer opgemerkt en met wat goede tips en tricks heb ik 24 baantjes volgemaakt.

Trots als een pauw ging ik naar huis, 24 baantjes is toch mooi 1,2 kilometer! Onderweg bedacht ik me dat ik pas op de helft zat van wat ik moet zwemmen, tel daar de vermoeidheid die optreedt bij op dan ga ik er minimaal 2 uur over doen. 

De volgende ochtend met collega Tim (wedstrijd- en openwaterzwemmer) mijn (wan)prestatie van de avond daarvoor doorgenomen (en vooral geklaagd over elk spiertje die ik bij opstaan voelde). Nog wat goede tips gekregen en die spieren die je voelt, dat zijn zwemspieren. Vooral door blijven trainen dan word je vanzelf sneller en voel je die spieren ook niet meer. 

En voor je het weet ben je 3 weken verder en ben ik door omstandigheden niet verder gekomen dan de badkuip thuis.

Ben ik ontzettend druk geweest met de organisatie van het 40 jarig jubileumfeest van de tennisvereniging. Deze stond ook in het teken van Swim to Fight Cancer. Joost Reijns kwam langs om zijn verhaal te vertellen en heb ik gelijk Joost gebruikt als model voor de veiling van de Swimbadjassen (Bedankt Joost, de badjassen waren hierdoor meer waard!). De baropbrengst en de verkoop van de Swim to Fight Cancer artikelen heeft de vereniging gedoneerd aan Swim to Fight Cancer. 

Inmiddels was ik ook al ruim over de €1000,- heen en met de donaties van de afgelopen dagen heb ik mijn streefbedrag verhoogd naar €1500,-.

Met nog een week of 10 te gaan, wordt het wel weer eens tijd om te gaan oefenen dus sluit ik deze week weer aan voor de training.

Wat gaat het hard!!

Monday 30th May
Na het delen van de link naar mijn donatiepagina, stromen de donaties binnen. Geweldig! Het gaat zelfs zo hard, dat ik mijn streefbedrag tussentijds een paar keer heb aangepast en nu zelfs naar € 1000,- heb gezet. Ik ben ontzettend trots dat ik al zo'n mooi bedrag heb opgehaald voor Swim to Fight Cancer! 

Streefbedrag € 350,- gehaald!

Wednesday 25th May
Als ik meedoe aan Swim to Fight Cancer, dan wil ik ook een mooie bijdrage kunnen leveren aan de kosten die gemaakt worden voor onderzoeken naar de genezing van kanker. 

Dat betekend sponsors werven! #Durftevragen, dat vind ik nog best lastig. Eerst de link, lekker veilig, gedeeld via Whatsapp in mijn directe omgeving. En gelukkig de eerste sponsors deden een donatie. 

Na twijfelen, want zal ik dat wel doen op dit platform, heb ik het bericht op LinkedIn geplaatst. En met succes! Binnen een paar uur had ik het streefbedrag van € 350,- gehaald. 

Het duurt nog even voordat het 11 september is en als 
€ 350,- lukt, dan moet € 500,- ook lukken. Ik ga ervoor!

De eerste stappen...

Wednesday 25th May
Sinds er statiegeld op de petflessen zit, zamelen we de flesjes in op onze tennisvereniging in speciale Swim to Fight Cancer containers en wordt het statiegeld gedoneerd.

Dus toen dit evenement werd aangekondigd voor 11 september was het al snel bedacht, wij gaan een team samenstellen en meedoen! 2 kilometer zwemmen in de Eem, dat moet lukken. 

Dat 2 kilometer een serieuze afstand is, had ik me nog niet gerealiseerd. Het is ietsje verder zwemmen dan naar de hoek van de straat, zoals ik het bedacht had in mijn hoofd. 
Een goed getrainde zwemmer doet hier gemiddeld een half uur over. Ik weet niet precies wat er verstaan wordt onder een goed getrainde zwemmer, maar daar bedoelen ze vast niet de zwemmer mee die zomers op een luchtbedje in zee dobbert...... Gelukkig biedt de organisatie straks de mogelijkheid om in een buitenbad te trainen, toch maar gaan doen!

Ja en dan straks de Eem in.... Voor degene die mij een beetje kennen, ik gruwel al van blaadjes op de bodem die tussen je tenen gaan zitten. Toen mijn tennismaatje ook nog wat foto's liet zien van de visjes die hij in de Eem vangt (daar past mijn hele been in), heb ik direct een wetsuit en surfschoentjes aangeschaft. 

Thank you to my Sponsors

26

Mariëlle

Succes Jolanda!

139

Tv Soesterkwartier

Bijdrage feestavond Tv Soesterkwartier

21

Daphne Westerhof

31

Bert Schuller

Dank je wel voor de organisatie van het feest op TVS. Ik ben blij dat ik nog mocht aanschuiven. Ik ben geen kroegtijger, dus ik sponsor op deze manier. Succes!

21

Cor De Graaff

Je kan het toppertje😘

11

Bianca Wareman

11

Tom Van Maanen

101

Teun Tietema

16

Janette

Goeie actie Jolanda, zet ‘m op!

11

Anonymous

11

Jolanda De Zoete

💪

6

Anonymous

Veel succes!

31

Anonymous

6

Jeroen V.d. Mast

51

Jantine Andeweg

Go for it!!!!

21

Carin Genemans

Zet hem op!

21

Marian Kuppen

Ha toppertje, dit gaat jou zeker lukken! Trots en heel veel respect voor je lieve schat, en wij wensen jou heel veel succes op 11 sept. Gr. P en M. Kuppen

11

Monique Terschegget

Goed bezig topper!! 💪😘

21

Truus

Hé Topper, prachtig doel en heel veel succes! Trots en respect voor jouw doorzettingsvermogen 💪🏻

21

Anonymous

21

Cynthia Van Maurik

Succes je kan het!

21

Joke Vedder Hj.

Succes met het streef bedrag ophalen groetjes van ons

51

Henk En Hennie Van Hattum

Zo trots op jou !! Je kan het, je bent een kanjer !!

51

Hannie En Henk Gerth

Wat een mooi doel Jolanda. Wij steunen je van Harte en wensen je heel veel succes. Jij kan dat. Je hebt al zoveel gedaan en voor elkaar gekregen dit lukt je ook. Groeten van ons. 👍🤗

51

Eduard Van Maanen

21

Andre Gerth

Lekker bezig Maak mooie herinnering van de weg er naar toe en geniet van het moment dat het zo ver is . Ga je proberen te volgen .

55

Els Burger

Zo trots op jou!

10

Mischa Van Heteren

21

Nicole Vedder

Wat een topper ben je ook Jolanda Echt een power vrouw. Wat bruis jij van de energie. Ben trots op je. Dikke kus en knuffels van ons

11

Tim Van Den Berg

Super goed dat je dit doet! Als je nog tips nodig hebt weet je mij te vinden!😉 Succes met het ophalen van zoveel mogelijk gekd voor dit belangrijke doel!

15

Anonymous

31

Wilma Van Willegen

Heel veel respect voor wat je doet. Je bent een kanjer. Trots om met je samen te werken

11

Anonymous

21

Irene Hehenkamp

31

Martijn Van Westerlaak

Heeeeeel veel succces

6

Mir

Succes Jolanda!

20

Hila Reichel

Omdat ik zo trots op je bem en om dat ik nóg trotser ben om jouw collega te zijn!

51

Sabine Van Der Sluis

Succes Jolanda, je bent een topper!

26

Marian Den Enting

En ik heb al zoveel respect voor jou......heel veel suc6 xxx

76

Arnoud Korrel

51

Jan Siepelinga

Heel veel succes Jolanda!

21

Frank Van Dijk

21

Joop Bakkenes

💪

26

Jolanda Hattum

Show more