Heidi van der Westen

Swim to Fight Cancer | Eindhoven

twee jonge vrouwen in de bloei van hun leven, dood en dood ziek, dat kan niet langer!

Ik zwem mee omdat in januari 2018 bij mijn beste vriendinnetje​ borstkanker werd geconstateerd, met een kindje van 3 en een baby onderweg stortte haar wereld compleet in. Ruim een jaar verder is de kanker overwonnen en begint ze langzamerhand het leven weer te vieren, maar de angst blijft, daarom is het zo ontzettend belangrijk om te blijven onderzoeken.

Maar daar bleef het niet bij... In augustus 2018 zag mijn lieve zusje Romy  een deuk in haar borst, het bleek borstkanker te zijn, het behandelplan zou 3 weken later starten. Op de scan die voor de zekerheid gemaakt werd om uit te sluiten dat er geen uitzaaing in de klieren zat werd onze hoop totaal weggevaagd, omdat Romy vol uitzaaingen blijkt te zitten. Een traject tot genezing bestaat niet meer, hoe lang Romy nog bij ons is weet niemand. Wat we wel weten is dat het niet normaal is dat een vrouw van 33, een liedevolle moeder, een prachtige dochter, een lieve zus en een geweldige vriendin op afzienbare termijn niet meer bij ons is. Dat is niet te verkroppen. En daarom, daarom wil ik meevechten met mijn zusje, en meevechten om te zorgen dat andere zussen dit niet ook mee hoeven te maken in de toekomst, dus alsjeblieft geef, geef gul want het kan ook jou overkomen....

#kankerhebjenietalleen #kloteziekte #teamfakjoukanker #nieteerlijk #swimtofightcancer #eindhoven

My Achievements

Zelf een eerste donatie gedaan

Foto's toegevoegd

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

Team gemaakt

My Updates

De dag van de swim

Het is dinsdag ochtend en terwijl ik in het warme water van zwembad Oostrik lig zet ik de Jetstream aan. Nog even een uur mijn armspieren trainen door keihard tegen de waterjet in te zwemmen. Ik ben er helemaal klaar voor. Gerbert komt nog een laatste keer langs om de dag door te nemen en mijn voeding voor de dag te bespreken. Hij adviseert me niet meer te trainen en mijn lijf rust te geven. Toch besluit ik donderdag voor de Swim nog een laatste keer buiten te trainen. Het heeft twee weken lang bijna voortdurend geregend en de temperatuur is flink gedaald. Dat heb ik geweten! Het water was maar 16 graden en na 800 meter hield ik het voor gezien. Eenmaal op de bank kunnen er niet genoeg koppen thee, truien en dekens worden aangesleept. Is het de avond training zonder zonlicht? Of het koude water? Ik weet het niet maar de kou zit echt in mijn lijf. Dat belooft wat voor zondag…

En dan is het eindelijk zover, de dag waar ik maanden voor getraind heb, geld voor heb ingezameld en waarnaar ik bovenal enorm naar heb toegeleefd. Het is prachtig weer en met de bus vertrek ik om 1 uur naar Eindhoven waar mijn lieve maatje me naar roeivereniging Beatrix brengt, waar de swim plaats zal vinden. De reddingsbrigade en duikers liggen al in het water om een laatste check te doen en de DJ is aan het opbouwen. Er hangt al een lekker sfeertje en met een dikke knuffel van mijn maatje ga ik me inschrijven.

Eenmaal in kleedkamer begint de spanning, gelukkig appt mijn zusje me dat ze er al is en ook andere vrienden en familie druppelen langzaam binnen. Het is waanzinnig weer en iedereen is uitgelaten, er hangt een fijne sfeer en alle lieve mensen om me heen zorgen ervoor dat mijn spanning zich al snel omzet in energie. Mijn wave komt snel dichterbij en al snel sta ik samen met de anderen rek- en strekoefeningen te doen. Voor ik het weet loop ik dan de loopplank af het water in.

Het startsignaal gaat af en ik start met zwemmen. Hoewel de temperatuur wonderbaarlijk genoeg naar de 20 graden is gekropen voel ik mijn adem toch stokken. Maar door moet ik… Ik raak dan ook al snel buiten adem. Door alle trainingen de afgelopen maanden weet ik dat ik rustig moet blijven. Het koude water in combinatie met de spanning zorgt mijn longcapaciteit even minder is en dat ik buiten adem ben. Gewoon rustig blijven en doorzwemmen in schoolslag op een vast tempo. Ondertussen moedigen mijn kinderen me met een spandoek vanaf de kade aan. Ook mijn zus, vrienden, ouders en coach lopen mee en roepen bemoedigende woorden toe. Als ik een meter of 400 gezwommen heb wordt het rustiger langs de kant en kan ik me even concentreren op mijn ademhaling en mijn slag. Ik merk al snel dat het beter gaat en pak dan ook wedstrijdslag op. Met de ‘skyline’ van Eindhoven voor me zwem ik in een groepje de volgende 1000 meter, hier en daar aangemoedigd door mijn aanhang. Ik voel me intens gelukkig op dat moment. Als we de 1500 meter marker gepasseerd zijn maak ik me los van het groepje en zwem ik helemaal alleen verder. Mijn vader ziet me en loopt vanaf dat moment met me mee. Bij de drie bruggen staan familie en vrienden me toe te roepen vanaf de kant en op de brug. Ik besluit even te watertrappelen en een rondje te draaien, gewoon omdat het kan. Vervolgens ga ik verder.

De hele stoet aanhang loopt vanaf dat punt (nog 250 meter) met me mee en moedigt me aan. Ik zie mijn vriendinnetje met haar man en een van haar kids, en ook mijn zusje met haar jongste zoon. Ik word opeens emotioneel en besef waarom ik zwem en hoe dankbaar ik ben dat twee van de belangrijkste personen in mijn leven nog bij me zijn! Die laatste 250 meters rollen de tranen dan ook over mijn wangen. En na de finish komt de ontlading. De eerste die ik zie is mijn zusje en ik omhels haar intens. Dan zie ik ook de rest van mijn supporters, ik ben zo blij, zo dankbaar, zo gelukkig, maar ook even beduusd door wat er allemaal in me omgaat.

Al snel krijg ik een microfoon onder mijn neus geduwd, staat er een camera voor me en word ik geïnterviewd door de organisatie. Er wordt me gevraagd hoe ik de swim heb beleefd. En ik hoor dat ik als individuele zwemmer het meeste sponsorgeld heb opgehaald, een waanzinnige prestatie waarvoor ik iedereen enorm dankbaar ben. En waar ik op dat moment niet heel veel woorden voor heb. Ik douche het vieze kanaal water van me af, kleed me snel om en deel ervaringen met andere zwemmers. Dan wordt het tijd om iedereen te knuffelen en te bedanken voor zijn/haar komst. En natuurlijk voor een biertje… maar voordat ik die op kan drinken word ik gevraagd om samen met Astrid van den Hoogenband en Henry van Loon het eindbedrag uit te rijken aan de directeur van de stichting Fight Cancer. Met 133 zwemmers hebben we ruim 82.000 euro opgehaald voor onderzoek naar kanker. Wat een bedrag, en wat een prestatie!!!!

Bedankt alle sponsoren bekend en anoniem.

Bedankt Gerbert van Inn&out personal training voor maanden hulp bij de voorbereiding en je steun tijdens de swim.

Bedankt lieve vrienden en familie:

Jan-Willem, Luuk, Rens, Romy, Tommie, Frank, Jose, Gertie, Zjon, Otis, Janneke, Silvie, Teun, Minte, Rune, Pippa, Kyra, Siebe, Michael, Linda, Nienke, Peter, Joan, Mark, Silvia, Carlos, Axel, Lena, Patricia en familie.

 Wat een enorme ervaring!

 

Het aftellen is begonnen

Nog 8 dagen en dan is het zover, alles waar ik bijna een jaar naar toe heb gewerkt. Fight to swim Cancer 2019! Nog 753 euro verwijderd van mijn einddoel ben ik ontzettend trots en dankbaar voor iedereen die mij tot nu toe gesponsord heeft! 

Als ik kijk naar waar ik een jaar geleden stond en waar ik nu ben, dan ben ik trots op mezelf, wekelijks zwem ik nu in open water, en ik wil eigenlijk niet meer terug het zwembad in. Het open water doet me goed en het frisse water maakt dat ik me mijn doel helder voor ogen blijf houden. Niet alleen ben ik trots op mezelf, maar toch het meest op mijn vriendin en zusje. Wat zij hebben meegemaakt, hoe hard ze hebben gevochten, en nog steeds vechten, maakt dat ik me elke dag weer besef hoe bijzonder het is dat je niet ziek bent. Dat je kunt doen en laten wat je wilt zonder beperkingen geestelijk en lichamelijk. Als ik lees dat mijn zusje schrijft: “Dit was het mooiste jaar van mijn leven, banden met familie en vrienden zijn hechter, ik heb geleerd mijn lot te omarmen en uit het leven te halen wat er in zit” , dan denk ik: Wow wat een powervrouw!! Voor deze vrouw maak ik mij hard, om te zorgen dat zij nog jaren uit het leven kan halen wat erin zit. Voor haar en voor al die andere zussen en vriendinnen met kanker, uitgezaaid of niet.

De verhalen en ervaringen van de mensen om me heen, mijn sponsoren en willekeurige mensen op straat raken me. Ze zorgen dat ik ook die laatste 753 euro binnen wil om onderzoek mogelijk te blijven maken. Er hangen op scholen, BSO, kinderopvang en de Plus in Leende posters met een link en QR code waarmee je direct op mijn sponsor pagina komt. En ook mijn Facebook en Insta account staan de laatste weken helemaal in het teken van de Swim, aan zichtbaarheid dus geen gebrek.

Maar dat ook anderen van mijn gevecht een actie maken ontroert me enorm! Oproepen van mensen die ik zelf helemaal niet goed ken om mij te sponsoren op Social media. Een Leendenaar (Erwin) die zijn mountainbike in de veiling zet met als doel dat de opbrengst naar de Swim gaat. Mijn ouders die trots de poster op hun eigen werk hangen. Dat had ik nooit gedacht.

 Dat mijn verhaal ook anderen roert werd duidelijk toen ik benaderd werd voor een tv interview op de locale tv zender. Een radio interview volgde 6 dagen later. Heel spannend natuurlijk om mijn verhaal te doen. Ik denk dat het goed gelukt is, benieuwd? Klik dan hier: https://www.youtube.com/watch?v=tfXN7jXqrEo&t=246s

De afgelopen maanden heeft ook de organisatie van Swim tot Fight Cancer 040 een tweetal video’s opgenomen van mij en mijn zusje. Ben je benieuwd voor wie ik nu eigenlijk zwem? Klik dan hierhttps://www.facebook.com/SwimtoFightCancer040/videos/467956827096782/

, het verhaal van mijn zusje kun je overigens ook hier lezen: https://www.ad.nl/binnenland/romy-33-ik-heb-altijd-wel-geweten-dat-ik-niet-oud-word~aa970d96/?referrer=https://www.google.com/

Wil jij er samen met mij voor zorgen dat ik ook die laatste 753 euro bij elkaar gesponsord krijg door een leuke actie? Stuur dan een mail naar heidihensing@gmail.com, dan gaan we er samen voor! Of wil je zelf of als bedrijf sponsoren? Dat kan via: https://www.fightcancer.nl/fundraisers/heidiwesten

Nog 8 dagen, ik heb er zin in!

 

 

 

al dat trainen loont! eerste keer open water trainen

Al een tijdje hebben jullie niets gehoord, maar ik heb niet stil gezeten. Na 5 weken zomervakantie werd het naast letterlijk grenzen verleggen met een heerlijke vakantie in Frankrijk ook tijd om wat figuurlijke grenzen te verleggen. Sinds eind juli vinden er namelijk begeleide trainingen plaats. Deze worden georganiseerd door vanuit fightcancer040. Naast het ontmoeten van andere deelnemers werd hier ook mijn techniek aangescherpt. En ik heb hier ook geleerd om interval te trainen. Op deze manier word ik naast sterker ook sneller, wat ervoor zorgt dat ik hopelijk onder het uur zwem op 15 september.

Deze begeleide trainingen vonden plaats in het 50 meter trainingsbad van de Tongelreep. Ik schrijf vonden, omdat vanaf deze week de trainingen zijn verschoven naar de IJzerenman in Eindhoven. Van de veilige omgeving en het warme water van de Tongelreep naar de buitenlucht, open water en koud water… brrrrr

Daar stond ik dan de ochtend na de avond van een bruiloftsfeest, met waterige ogen en ligt trillende knieën aan de waterkant. Na een korte warming-up ga ik dan toch het water in. Christus wat koud! Het duurt dan ook zeker 500 meter voordat ik mijn ademhaling onder controle heb en klaar ben om van schoolslag over te gaan naar wedstrijdslag. Maar de eerste slag met mijn hoofd onder water schrik ik van het weinige zicht en de planten die ik met regelmaat langs mijn lijf voel. Nog maar een paar honderd meter schoolslag dan.

Mezelf moed insprekend besluit ik dan toch om er gewoon voor te gaan. Ik heb niet voor niets al die maanden lang getraind om de wedstrijdslag aan te durven en mijn ademhaling zo consequent te krijgen dat ik de slag en de cadans 2 kilometer volhoudt. Als ik halverwege ben gaat dan ook de knop om, en het werkt. Heerlijk een met het water, alleen mijn ademhaling en het geluid van mijn armen door het water. De meters gaan vanzelf en voor ik het weet heb ik er 5 ronden van 400 meter opzitten.

Trots op mezelf!!!

waar blijft de tijd

Al een aantal weken sport ik nu 4 x per week. De ene week gaat me dat gemakkelijker af dan de andere. Het is vaak een heel gepuzzel om momenten te vinden waarop ik kan sporten. Naast mijn gezin met twee jonge kinderen, werk ik 32 uur en heb ik ook nog een sociaal leven.

Daarom sta ik in elk geval 1 keer per week vroeg naast mijn bed om rond 7 uur in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion te liggen. En stiekem vind ik dat heerlijk. Voor dag en dauw (in mijn geval want ik ben echt geen ochtendmens) gaat de wekker en hoef ik alleen mijn tanden maar te poetsen voordat ik de deur uitga. Het hele ochtendritueel met de kinderen laat ik dan aan manlief over. Nergens aan denken, gewoon 45 minuten lang zo veel mogelijk banen zwemmen. En vandaaruit direct door naar kantoor.

Op andere momenten is het lastiger om tijd in de agenda in te ruimen, of motivatie te vinden. Na een dag vol werk en een druk thuisprogramma lonkt de bank vaak meer dan de sportschoenen. Gelukkig kan ik mezelf (met motivatie van de man) een spreekwoordelijke schop onder de kont geven om toch krachttraining te doen of om s ’avonds laat nog naar het zwembad te rijden.

Er zijn ook weken dat er gewoonweg geen ruimte is in de agenda van zowel mezelf als in die van Gerbert van Fit Inn&Out personal training. Vorige week was dat het geval. De oplossing? Op vrijdagmiddag trainen in de fitnessruimte van mijn werkgever Copaco. Toen al mijn collega’s om 5 uur de koelkast opentrokken voor een heerlijk verfrissend flesje bier of blikje cola in de gameroom, stond ik mezelf in de aangrenzende ruimte af te beulen op de crosstrainer en het roeiapparaat, om vervolgens al ‘plankend’ mee te kunnen genieten van de swingende deuntjes van de muziek.

Maar al het trainen en peptalks van Gerbert lonen, en dat zorgt voor kracht en energie om door te pakken. Ik zit nu op ruim 2250 meter binnen 45 minuten. Een prestatie die ik zeker in dit stadium niet voor mogelijk hield.  

Strijd jij met mij mee in het gevecht tegen kanker? Doneer of sponsor via: https://www.fightcancer.nl/fundraisers/heidiwesten/swim-to-fight-cancer-eindhoven

Take 1

Om zoveel mogelijk aandacht te krijgen voor Swim to fight Cancer, en daarmee het inzamelen van geld voor onderzoek werd ik een aantal weken geleden benaderd door de organisatie van swim040. Of ik geinteresseerd was om een promo op te nemen voor op de website en social kanalen. Zolang ik niet in mijn badpak voor de camera hoefde vond ik dat een heel tof idee.

Een paar weken geleden reed ik daarom op een tropisch warme dag naar de Tongelreep, deze keer niet om te zwemmen, maar om een interview te geven. Vechtend tegen de tranen vertelde ik op het grasveld voor het zwemstadion mijn verhaal, mijn motivatie voor de swim en mijn wens om 5000 euro in te zamelen. Tijdens de nabespreking spraken we onder het genot van een heerlijk verkoelend glas CocaCola over de ziekte van mijn zusje, en natuurlijk over mijn zusje zelf. Een powerhouse met een tragisch maar zeker ook inspirerend verhaal dat onlangs met een artikel trending in de dagbladen van de persgroep stond: https://www.ed.nl/binnenland/romy-33-ik-heb-altijd-wel-geweten-dat-ik-niet-oud-word~aa970d96/

Nog geen week later sprak ik weer af met de cameraman van Swim040, dit keer op een iets minder warme dag bij mij in de achtertuin in Leende. Dit keer was mijn zusje er ook bij, en had niet ik maar zij het zwarte pluizige microfoontje opgespeld. En mocht ik luisteren hoe zij haar verhaal vertelde aan Marc-Antony. Wat was ik geemotioneerd, maar wat ben ik trots. Zo veel kracht en levenslust, een inspiratiebron voor velen. Dames en heren ik presenteer u mijn zusje: https://nl-nl.facebook.com/SwimtoFightCancer040/videos/467956827096782/

Benieuwd naar mijn filmpje? Nog even wachten, deze wordt binnenkort geplaatst op de site en social kanalen! Natuurlijk kun je me wel sponsoren via deze link: https://www.fightcancer.nl/fundraisers/heidiwesten

 

 

Trainen, trainen, trainen!

Met mijn zwemdiploma op zak startte ik in januari vol goede moet 2 x per week met zwemmen in het 50 meter bad. In het begin zwom de delegatie 75 plussers die steevast elke ochtend in het bad te vinden zijn, me nog net niet voorbij. Die eerste weken was ik dan ook super trots dat ik binnen 30 minuten 500 meter zwom. Schoolslag dat dan wel want borstcrawl is met mijn angst voor water echt een brug te ver.

Inmiddels zijn we 5 maanden verder en bedenk ik me dat ik nog een lange weg te gaan heb. Ik zwem nu 1500 meter schoolslag in 43 minuten. En ben tegenwoordig in de snelle banen te vinden J. Maar dat is in het verwarmde water van het veilige 50 meter bad. Ik ben er nog lang niet, vooral als je nagaat dat 2 kilometer open water zwemmen gelijk staat aan 3.5 km in een zwembad. Dat heeft te maken met de weersinvloeden zoals wind, de kou van het water en de verschillende stromingen. Nu ben ik niet van plan om 4 uur te doen over 2 km, werk aan de winkel dus.

Alle donaties en lieve berichten van bekenden én onbekenden zorgen ervoor dat ik met nieuwe energie het gevecht met de 2km aanga. Braaf sta ik dan ook elke dinsdagavond en donderdag ochtend voor de deur van de Tongelreep. Naast alle lieve berichtjes stuurde ook Gerbert van Fit Inn&Out Personal Training me een berichtje. Zijn vader is 1.5 jaar geleden overleden aan kanker en hij wil graag zijn steentje bijdragen door mij te trainen naar de swim toe. Ik kon alleen maar sprakeloos zijn en het aanbod aannemen.

Twee weken geleden ging ik voor een intake naar Gerberts studio, we bespraken mijn sport geschiedenis, mijn doelen en de manier waarop we dat kunnen verwezenlijken. Na een fittest kon het programma gemaakt worden. Vanaf deze week sport ik vier keer per week!!!! Ik ben van nature niet zo’n sporter en ik ben er heilig van overtuigd dat ik dat ‘stofje’ niet aanmaak waar sporters het altijd over hebben. Een loodzwaar vooruitzicht dus! Maar ik ga ervoor, twee keer kracht training en twee keer duur training in de week moeten ervoor gaan zorgen dat ik niet alleen de conditie, maar vooral ook de kracht heb om in het open water 2 kilometer binnen een afzienbare tijd te zwemmen.

Hoe lang ik er over ga doen? Geen idee, hebben jullie ideeën? Laat ze dan achter in het opmerkingenveld, misschien een mooi doel om naar toe te werken!

Trainen, trainen, trainen!

Met mijn zwemdiploma op zak startte ik in januari vol goede moet 2 x per week met zwemmen in het 50 meter bad. In het begin zwom de delegatie 75 plussers die steevast elke ochtend in het bad te vinden zijn, me nog net niet voorbij. Die eerste weken was ik dan ook super trots dat ik binnen 30 minuten 500 meter zwom. Schoolslag dat dan wel want borstcrawl is met mijn angst voor water echt een brug te ver.

Inmiddels zijn we 5 maanden verder en bedenk ik me dat ik nog een lange weg te gaan heb. Ik zwem nu 1500 meter schoolslag in 43 minuten. En ben tegenwoordig in de snelle banen te vinden J. Maar dat is in het verwarmde water van het veilige 50 meter bad. Ik ben er nog lang niet, vooral als je nagaat dat 2 kilometer open water zwemmen gelijk staat aan 3.5 km in een zwembad. Dat heeft te maken met de weersinvloeden zoals wind, de kou van het water en de verschillende stromingen. Nu ben ik niet van plan om 4 uur te doen over 2 km, werk aan de winkel dus.

Alle donaties en lieve berichten van bekenden én onbekenden zorgen ervoor dat ik met nieuwe energie het gevecht met de 2km aanga. Braaf sta ik dan ook elke dinsdagavond en donderdag ochtend voor de deur van de Tongelreep. Naast alle lieve berichtjes stuurde ook Gerbert van Fit Inn&Out Personal Training me een berichtje. Zijn vader is 1.5 jaar geleden overleden aan kanker en hij wil graag zijn steentje bijdragen door mij te trainen naar de swim toe. Ik kon alleen maar sprakeloos zijn en het aanbod aannemen.

Twee weken geleden ging ik voor een intake naar Gerberts studio, we bespraken mijn sport geschiedenis, mijn doelen en de manier waarop we dat kunnen verwezenlijken. Na een fittest kon het programma gemaakt worden. Vanaf deze week sport ik vier keer per week!!!! Ik ben van nature niet zo’n sporter en ik ben er heilig van overtuigd dat ik dat ‘stofje’ niet aanmaak waar sporters het altijd over hebben. Een loodzwaar vooruitzicht dus! Maar ik ga ervoor, twee keer kracht training en twee keer duur training in de week moeten ervoor gaan zorgen dat ik niet alleen de conditie, maar vooral ook de kracht heb om in het open water 2 kilometer binnen een afzienbare tijd te zwemmen.

Hoe lang ik er over ga doen? Geen idee, hebben jullie ideeën? Laat ze dan achter in het opmerkingenveld, misschien een mooi doel om naar toe te werken!

Swim

Romy is een echte waterrat en heeft alle zwemdiploma’s die bestaan, ze was vroeger niet uit het zwembad te slaan. Ik daarentegen heb op vierjarige leeftijd zwemdiploma A en B behaald en vond het wel prima zo. Tijdens schoolzwemmen moest ik oefenen voor zwemdiploma C, dat haalde ik niet omdat ik niet onder een mat door durfde te zwemmen. Ik ben nog steeds bang onder water en als water niet helder is, dan ga ik er al helemaal niet in.

Zwemmen is de enige sport die Romy nog mag beoefenen, omdat het haar botten niet belast. Twee keer per week zwemt ze dapper in een verwarmd bad om haar conditie op pijl te houden. In september zag ik een bericht voorbij komen van Swim to Fight Cancer, ik dacht dat is het! Dat ga ik doen. Geld inzamelen voor onderzoek naar kanker op een manier die past bij mijn zusje. Heel stoer natuurlijk, maar deze held op sokken bedacht pas later dat ze een angst voor water heeft…. Samen met zweminstructeur Jolanda bij de Nationaal Zwemscentrum de Tongelreep bedachten we een plan om mij binnen een jaar fysiek maar vooral ook mentaal fit te krijgen voor het event: Ik moest op zwemles. Ja, een volwassen vrouw van 35 op zwemles. Iedereen grinnikte stiekem bij de gedachte dat ik daar als volwassen vrouw tussen de kinderen zou liggen, en ik schaamde rot. Maar ik zette door.

Elke donderdagavond lag ik (gelukkig zonder kinderen) in de Tongelreep mijn stinkende best te doen om mijn angsten te overwinnen. Zweminstructeur Joost heeft me daar enorm bij geholpen. Stond ik daar weer eens aan de kant te huilen als een klein kind omdat ik geen koprol in het water durfde te maken? Dan moedigde hij me aan, zo lang als nodig was. Kwam ik hyperventilerend boven water na twee meter borstcrawl? Dan steunde hij me en hielp me mijn adem en rust te herpakken. Maar bovenal zorgde hij ervoor dat ik genoeg zelfvertrouwen kreeg om in mezelf en mijn eigen kracht te geloven. Drie maanden na mijn eerste les deed ik op zondagochtend in de aanwezigheid van mijn eigen kinderen zwemexamen voor diploma C. Trots als een pauw en met hervonden zekerheid kon ik dan eindelijk starten met mijn training in het 50 meter bad.

Tweewekelijkse blog Heezeleende24

Heezeleende24 heeft me gevraagd om een tweewekelijkse blog te schrijven over mijn weg naar de swim toe. Hierbij het eerste deel:

Heidi uit Leende schrijft blog voor HeezeLeende24 (deel 1)

9 MEI 2019 - 16:30

Fight Cancer

Ik zwem 15 september 2km open water in het kanaal van Eindhoven om geld op te halen voor onderzoek naar kanker. Dat doe ik via Swim to fight Cancer. De komende maanden zal ik elke twee weken een blog schrijven om de weg naar de swim vast te leggen.

Maar waarom doe ik eigenlijk mee, wat is mijn motivatie? Simpel ik wil dat in de toekomst niemand meer een zusje hoeft af te geven aan kanker, daar vecht ik voor. Dit is mijn verhaal:

Januari 2017 voelde mijn beste vriendinnetje een knobbeltje in haar borst, zij voelde dat het mis was. Ik zei nog, joh je bent zwanger, dat is vast een opgezette melkklier. Was dat het maar. Twee weken later werd de baby gehaald zodat er verder onderzoek gedaan kon worden naar het type kanker en de behandeling snel gestart kon worden. Mijn vriendinnetje ging de ziekenhuismolen in en onderging zware chemo’s en operaties en imuuntherapie. Nu ruim een jaar verder gaat het gelukkig heel goed met haar (en de baby, alweer een kottige dreumes), en is de kanker uit haar lijf. Maar de angst blijft dat het terugkomt, altijd…

Terwijl we in augustus met een glas bubbels proostten dat mijn vriendinnetje volledig zou genezen, kwam in dezelfde week een telefoontje van mijn zusje. Ik hoefde me niet druk te maken maar ze had een deuk in haar borst. Ze had de volgende dag een afspraak op de mamma poli, het zou vast niets zijn. Een paar dagen later kwam het bericht, borstkanker, maar geneesbaar. Voor de zekerheid werd er nog een scan gemaakt, maar de behandeling was al ingepland. We waren zelfs al een pruik uit gaan zoeken. De uitslag van de foto zorgde er echter voor dat ons leven nooit meer hetzelfde zou zijn. Er waren uitzaaiingen te zien op borstbeen, sleutelbeen en lever. Een latere petscan wees uit dat mijn zusje vol met uitzaaiingen zat. Ze leek wel een dalmatiër zei ze in een dappere poging het wat lichter te laten klinken. Uitgezaaide borstkanker, daar is niets meer aan te doen, hoe vergevorderd sommige onderzoeken nu ook zijn. Als kanker eenmaal uitgezaaid is, is genezing niet mogelijk. Mijn zusje heet Romy, is net 33 en moeder van 2 kinderen in de bloei van haar leven krijgt levensverlengende behandelingen. Maar deze zijn eindig, de vraag is alleen wanneer en het antwoord daarop wil ik niet weten.

Bezoek via deze link haar website.

Zooooo ontzettend dankbaar

Wow, dat is eigenlijk alles wat ik uit kan brengen. Zo veel lieve reacties, woorden en acties van mensen in mijn omgeving, maar ook zakenrelaties, vrienden van vroeger, vrienden van vrienden, collega's van ouders en ga zo maar door.

Dankbaar ben ik voor jullie gulle sponsoring financieel én in sportbegeleiding! Dankbaar voor jullie vertrouwen in mij, en dankbaar voor het lezen van mijn verhaal. 

De komende maanden zal ik tweewekelijks een blog bijhouden op heezeleende24 en de social kanalen die daarbij horen. Ik zal de blogs ook op deze pagina plaatsen. Op die manier kunnen jullie op de hoogte blijven van mijn voorbereidingen naar de swim toe!

Ik hoop dat mensen die mijn verhaal voor het eerst lezen blijven sponsoren, er is zoveel mogelijk geld nodig voor onderzoek, zodat hopelijk in de toekomst niemand maar afscheid hoeft te nemen van zijn of haar zusje.

Thank you to my Sponsors

1k

Anonymous

190

Papa En De Kids

Wij zijn kei trots op jou lieverd. Nu al!!!

150

Jessie And Nate Vankaragan

100

Familie Arnouts

Veel sterkte buuv, van ons allemaal!

100

Susan En Mirjam Van Es

Top dat je dit doet Heidi! Succes met het zwemmen. Groetjes!

75

Anouk Manders

60

Erwin Geurts/nicole V V. - Donatie Fiets

Donatie van de fiets

53

Familie Linszen

Hee veel succes nichtje zondag! Je bent een powervrouw, net zoals je lieve zusje, zet hem op topper!! Dikke kus

50

Marianne Hermans

50

Werner Van Puijenbroek

50

Teun En Silvie Tchornobay

Super knap en dapper dat je het doet! Wat een liefde voor je zus en vriendin ❤️. You go girl 💪🏼!

50

Alda En Toon Berkers

Ha Heidi, succes met deze sportieve uitdaging hopelijk mogen jullie nog lang van elkaar genieten! Gr Alda en Toon

50

Anonymous

50

Anonymous

50

Anonymous

Hoi Heidi, hierbij mijn bijdrage! Heel veel succes en sterkte met alles! Gr. Sanne

50

Gerbert Brongers

50

Gertjan Vd Hazelkamp

Zet hem op!

50

Anonymous

50

Anonymous

Yo babe! Wat een super super super actie! Echt lief! Het gaat je zeker lukken om die 2km te zwemmen. You go girl! Kusjes

50

Victor Asselberghs

Hallo Heidi, ben oud-collega van Frank. Hoorde van dit geweldige initiatief. Heel knap van je! Steun graag de strijd tegen kanker én jouw moed om deze fysieke uitdaging aan te gaan!

50

Vé Ro

😘

50

Marc De De Hond

Heb je verhaal gelezen. Vreselijk! Heel veel sterkte vooral met je zus. En jij veel succes met t zwemmen. Groetjes.

50

Een Dorpsgenoot....

Top! You go girl 👊🏻

50

Dineke Helmink

Wat mooi dat je dit doet. Heel veel succes!

50

B2bpro

Succes aanstaande zondag! Je kunt het! Succes gewenst namens team B2bpro!

35

Laura Sielaff-witteveen

Lieve Heidi, Normaal doe ik niet aan dit soort acties mee maar je verhaal raakt me van je zus en vriendin. Zet hem op de komende weken! X

35

Kyra

Zet 'm op schattie, ik kom je aanmoedigen! :*

35

Meike & Jasper

Lieve Heidi, Zet m op!! Wij vinden het fantastisch dat je dit doet. We wensen jou en je familie veel sterkte! Liefs, Jasper en Meike

25

Alain Pieters

Zet hem op!

25

Peter Berkers

Jouw verhaal en motivatie zorgt voor een grote brok in onze keel... graag dragen wij bij. Veel succes!

25

Sintia Bos

25

Herman Derkx

Zet hem op topper! Jou kracht werkt aanstekelijk.

25

Marian Hensing

25

Kim Malmberg

Succes!

25

Amanda

Super stoer en dapper!! You go girl!

25

Paul En Maartje Zwaneveld

Heel veel succes Heidi!

25

Annejet Groeneboer

Super dat je dit doet Heidi! Succes ! Liefs

25

Ellen Zink

25

Anonymous

25

Johan Van Hees

Succes

25

Jan Bukkems

Heidi klasse wij ondersteunen jou aktie volledig en hopen dat jullie er de kracht uithalen die jullie nodig zullen hebben. Veel succes !!

25

Bernadette Van Der Ham

Liefs De Hammetjes

25

Janneke Van Gelder

Zet hem op! Je kunt het? Groet janneke

25

Anonymous

25

Lidy Roessen

25

Roland Sloetjes

25

Truus Van Den Heuvel

Lieve Heidi, Ik heb vorig jaar mijn zusje verloren aan deze vreselijke ziekte, mede daarom vind ik het super dat je dit doet. Veel succes en geniet samen met en van elkaar zoveel je kan! Groetjes Truus

25

Maarten En Ursula

Mooi dat je dit doet voor je vriendin en zus Heidi. Sterkte en zet m op in september.

25

Sandra R

Zet hem op Heidi, mooi dat je dit doet 😘

25

Anonymous

25

Peter En Anja

Wat een liefdevol initiatief voor je zus en vriendin.

25

Frank Vd Ven

Heel veel succes!

25

Suze

Ik zag je poster hangen op school en wil graag mijn steentje bijdragen voor dit super goede doel! Heel veel succes!!

25

Linda Gijsen

Heidi, wat ontzettend lief en knap dat je dit doet voor Ger en je zusje! Je mag nu al trots zijn op jezelf! Ik doe het je niet na zo’n afstand zwemmen. Heel veel succes and you go girl! Liefs, Linda

25

Anonymous

25

Krista Van Zijl

Superknap lieffie! Go go go!

25

Anonymous

25

Feddo

Zet m op!

25

Paul Enders

Veel succes!!

25

Frosina Mitrovska

25

Pascalle De Rooij

Wat een ontzettende ###ziekte is het! Ik wens je heel veel suc6 met zwemmen, dat je veel donaties mag ontvangen. #kansloosdiekanker dat het écht zo mag worden!

25

Moniek Hensing

Succes Heidi

25

Ellen Liberton

Lieve Heidi Ik ben een collega van je moeder en leef met jullie mee. Veel succes met je actie XxxEllen Liberton

25

Hanneke Van Dorst

Zet 'm op lieve Heidi!

25

Corinne Sebregts

Hoi Heidi, Mooie actie! Veel succes... ik hoop dat het goed met je gaat.

25

Anonymous

25

Heidi Richter

Wat een verhaal, heel veel sterkte samen, top dat je dit doet!

25

Anonymous

25

Jose Van Der Westen

Wij zijn supertrots op je en hooen dat verl mensen je gaan sponseren

25

Anonymous

Hoi Heidi!! Wat goed van je, respect hoor! Helaas hebben wij ook van dichtbij meegemaakt wat kanker met een leven en de levens erom heen doet.., Trots op jou!! Succes, groetjes Dick Rob Tom Pim Diane

25

Anonymous

Lieve Heidi, zit hier met tranen in mijn ogen na het lezen van je verhaal... succes!! Liefs Joke

25

Yvonne Wijnen

Hoi Heidi, Super van je, wat je allemaal doet. Een super zus ben je. Geweldig. Dikke knuffel, ook voor Romy

25

Frank Van Der Westen

Je bent een KANJER meisje en natuurlijk komen we je aanmoedigen, we zijn ontzettend trots op je. Geweldig dat je dit gaat doen 🍀💋❤️

25

Alyssa Wagemakers

Hee meid, Veel succes en ook heel veel sterkte. Dikke kus

25

Tecla Kohler

Je kan het Heidi! Zo dapper dat je gaat zwemmen to fight cancer voor je zus en vele anderen! Heel veel succes, groetjes Tecla

25

Linda De Wildt

You go girl!

25

Fransje

Wat knap Heidi dat je al je zwemangsten overwint om dit te doen voor je zus!! Heel veel succes, en heel veel groetjes aan Romy en je moeder!

25

Mandy & Erik

Heel veel succes zondag nicht! Zo goed van jou!

25

Erwin De Brouwer

25

Pieter En Neline

Veel succes!

25

Jolien Vink

Heeel erg veel succes! En veel kracht voor jou en je familie!

25

Silvia Rey Meis

Super Heidi! Vind het echt een heel mooi initiatief! Dikke kus, Silvia

25

Anonymous

25

Yolands Van Hugten

Succes you can do it

25

Liesbet Van Riet

Succes!!

25

Anonymous

25

Anonymous

25

Linda De Wildt

Zet ‘m op Heidi! Succes nog met de trainingen!! 💪🏻

25

Dana Verstappen

Lieve Heidi, heel veel respect voor je mooie initiatief! Wat een enorm doorzettingsvermogen! Heel veel succes. Je bent een topper! X Dana

25

Jordy Graafmans

Succes Heidi! Mooi dat je dit doet.

25

Anonymous

25

Zjon Gijsen

Get up Dress up Show up Never give up

25

Carlijn Hensing

Mooi initiatief!! Met liefde gesponsord. Xx

23

Brigitte De Bont

Zet’m op lief nichtje! Trots op jou en Romy!

20

Henny Simonse

Succes!!

20

Susan Maas

Heel veel succes Heidi! Veel liefs Fábio, Susan, tigo, liam

15

Niek Bolster

Heel veel succes!

15

Anonymous

15

Anonymous

15

Anonymous

Lieve Heidi, zag je filmpje. Wat komt die binnen zeg! Ongelofelijk wat een enorme impact dit op jouw leven en die van de andere dames heeft. zet hem op, nog even je doel is behaald.. sterkte :-)

15

Karin Janssen

Heel veel sterkte voor jou, je zus en betrokken dierbaren! Succes met swim to fight, mooi initiatief!

15

Susan Keijsers

Super veel succes morgen, heel dapper en mooi wat je doet met je zusje en vriendin in gedachten! We lazen je bericht op de schoolapp van de Triangel. Groetjes fam. Keijsers

13

Anonymous

Toppertje!

13

Karin Van Beers

Wat een mooi initiatief! Veel sterkte voor jou en je familie in deze moeilijke tijd!

13

Janneke Waasdorp

Trots op jou lief mooi mens! X

13

Anonymous

Heidi zet hem op super dat je dit gaat doen 💪🏻

13

Erwin Geurts

Heel veel succes met deze uitdaging!

13

Ab De Vos

Heidi, top dat je dit doet.

13

Karla

Superveel succes! Onderzoek is zo belangrijk. Voor nu en in de toekomst. Suc6 met zwemmen!

13

Francien Knoops

13

Moniek Brauer

Zet 'm op!

13

Siebe Hiemstra

13

Sabine Kempers

Veel succes👊

13

Jolanda Joling

Succes Heidi zet hem op! Groeten Jolanda Joling

13

Saskia Hendriks

You go girl! 👊🏼 Super dat je zit gaat doen, veel liefs!!

13

Cees En Marion Postuma

Heel veel sterkte en kracht voor jullie allemaal .Wat mooi dat je dit doet .

13

Erica Van Lieshout

Super mooi streven. Nu al trots!

13

Martine, Kasper, Theije & Fedde Van De Pavoordt

Respect en heel veel sterkte! 💪🍀 Groeten, Martine, Kasper, Theije & Fedde van de Pavoordt (Van Strik)

13

Anonymous

Succes!

13

Anonymous

13

Maaike

Wow, mooi geschreven. Goed bezig, zet hem op!! Lfs Maaike

13

Anonymous

Veel succes en super dat jij dit doet.

13

Chantal Joosten

Heel veel succes !!

13

Anonymous

Good luck!

13

Wim Van Der Palen

13

Anonymous

Hi Heidi, ik wil je graag veel succes wensen!

13

Bieke Van Berlo

10

Maria Van Oss

Heidi Ik was het bericht aan het lezen op FB. Ik vind het een verschrikkelijke ziekte. Vorige week hebben wij afscheid moeten nemen van een schoonzus van 49, Ik weet wat kanker Je aan kan doen, Ik wil je heel veel sterkte wensen, en succes wensen, Om dit doel te halen, Maar dat zal wel lukken. Wij hadden vorige week ook een mooi bedrag op gehaald voor KWF..

10

Kw

10

Sula Karneris

10

Laura Van Raaij

Heel veel succes , maar ook plezier en voldoening tijdens het zwemmen!

10

Claire Van Tongerloo

Zet m op Heidi! Sander, Claire Rein & Fem

10

Claudia Zwamborn

Succes Heidi! Je bent een topper! X

10

Rianne Bennenbroek

Zet hem op!!!

10

Anonymous

10

Peter Albers

10

Mieke Hermans

Zet m op Heidi! Mieke Hermans

10

Jeanette Blom

Heel veel succes!!!

10

Marleen Hasselman

10

Ilse Claassen

Super trots op jou Heidi! Lieverd dat je bent! Dikke knuffel

10

Joost Smulders

10

Vicencia In Den Bosch

Lieve Heidi, wat een mooi filmpje op Facebook, het heeft mij diep geraakt. Je kent mij niet, maar ik ken Gertie wel. Ik draag op deze manier graag mijn steentje bij. Heel veel succes en geluk toegewenst.

10

Hanny Wedding

Heidi....Super, dat je dit doet. Heel veel succes ! Hanny Wedding.

10

Nienke Van Der Sanden

Yo go girl!

10

Anonymous

5

Wendy Halie

Succes Heidi👊🏻

5

Anonymous

Succes

5

Tommie

Lieve tante Heidi, Heel veel succes vandaag, ik ben trots op jou!!!

5

Simone Timmermans

Succes Heidi!

5

Mariet Gijsen

Heel veel succes!

5

Bjorn Peeters

5

Martina Derwort

Een klein beetje maar uit een goed hart, veel succes aan jullie allemaal

5

Stefan Van De Voort

5

Susanne Van Kaauwen

Heel veel succes & sterkte!

5

Carlo Van Meel

5

Roel Gerrits

5

Jorien Hensing

Wat heftig om het 2 keer in zo korte tijd van dichtbij mee te maken. Heel veel sterkte en succes Heidi!!!

Show more