Esther Verschueren

LoveLife run 2021

My Activity Tracking

925
kms

My target 0kms

Ik kom in actie tegen kanker...

Wanneer je van je patiënten hoort, dat ze om geld op te halen voor kankeronderzoek, meedoen aan de LoveLifeRun in Breda  op 20-6-2021....

Wanneer je van je collega's verpleegkundigen oncologie hoort, dat ze om geld op te halen voor kankeronderzoek, meedoen aan de LoveLifeRun in Breda op 20-06-2021....

Wanneer je van je oncologen hoort, dat ze om geld op te halen voor kankeronderzoek, meedoen aan de LoveLifeRun in Breda op 20-6-2021....

En wanneer je dan ook in je hele nabije omgeving weer de ingrijpende gevolgen meemaakt van de diagnose kanker.....

Dan zet je je over je weerstand heen om voor de 2e keer binnen een half jaar aan de mensen in je netwerk om sponsoring te vragen...

Dan haal je je hardloopschoenen onder het stof vandaan....

En dan ga je ook als Medisch Maatschappelijk Werker Oncologie gewoon weer 5 km hardlopen......

Wil je het Goede Doel sponsoren, dan loop ik op 20-6-2021 samen met onze patiënten en de collega's Oncologie, 5 kilometer hard door Breda

Fight Cancer LoveLifeRun Breda 20-6-2021


My Achievements

Zelf een eerste donatie gedaan

Pagina gedeeld op social media

Blog bericht geschreven

Profielfoto toegevoegd

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

Team gemaakt

Eerste 5 donaties binnen!

My Updates

Twee weken extra

Sunday 20th Jun
Terwijl ik uitkijk over het meertje bij Durgerdam waar ons camperbusje staat, naar het gebrabbel van een boerenzwaluw luister die hier voor me de veren zit te poetsen, rust ik uit van mijn trainingsrondje van 5 km. 
Het is 20 juni 2021, de dag waarvoor we in eerste instantie getraind hebben. Op deze dag moeten de 5 gesponsorde kilometers gelopen kunnen worden. 
Nou, dat lukt. Niet snel, (zeker niet the day after een feestje in het park) maar het lukt. 
Corona versoepelingen hebben de LoveLifeRun soepel naar 4 juli 2021 verplaatst dus hebben we 2 weken meer om te trainen en te proberen of we de €100.000,- met elkaar bij elkaar kunnen lopen. 
Toen ik 3 maanden geleden besloot om mee te doen was een van de redenen om de hardlopende patiënten die meedoen te supporten. Ook wilde ik als medisch maatschappelijk werker het oncologische  zorgverlenersrteam versterken. 
Maar bovenal was de belangrijkste reden om mee te gaan hardlopen,  alle mensen die ik ken die te maken hebben gekregen met kanker, zowel in de nabije omgeving als  professioneel een hart onder de riem te steken. Een beetje afzien om 5 kilometer te lopen, dat stelt niets voor vergeleken wat mensen die kanker krijgen meemaken en moeten doorstaan. 
Geld inzamelen om kankeronderzoek te steunen is dan echt het minste wat ik kan doen. 
Nog twee weken te gaan en dan lopen we samen met patiënten, hun teams en de zorgverleners 5 kilometer     
Doneren kan nog steeds. Tot ziens op 4 juli 2021. 

Mijmeringen, nog precies 1 maand te gaan!

Thursday 20th May
Mijmeringen over het schrijven van weer een nieuwe blog: even geleden dat ik er eentje schreef, waar ga ik het over hebben? 
Mijmeringen over de diverse plaatsen waar ik in de afgelopen periode  in Nederland, getraind heb in het hardlopen Mijn eigen woonplaats, maar ook over dijkjes in het rivierengebied, langs de Vinkeveense plassen, dan weer midden op de Veluwe, een week later ergens anders op de Veluwe, de provincie Overijssel, Kampen, een Nationaal Park in Friesland en dan weer in een Nationaal Park op de grens van Drenthe en Friesland. Het leven van een hardlopende camperaar biedt veel verschillende routes. 
Mijmeringen ook over de sponsoren: de vele donateurs die mij helpen om niet op te geven en door te lopen. Mijn eigen hulpteam van dochters en stiefdochter die verschillende keren met me meeliepen. 
Mijmeringen ook over onze patiënten die met hun eigen supportteam al die meters geoefend en getraind hebben om op 20 juni tot die 5 kilometer te komen tijdens de Bredase LoveLifeRun 2021.
Mijmeringen ook over onze patiënten, die zo veel heftige behandelingen moeten doorstaan, wat stelt dan een beetje afzien tijdens het hardlopen nog voor. 
Mijmeringen over naasten die in oncologische behandeltrajecten zitten waardoor we ook persoonlijk geraakt worden.
Mijmeringen over een In Memoriam van een van de patiënten die  nog zo enthousiast startte aan het trainen voor de LoveLifeRun.
Mijmeringen over wat het dan betekent voor ons als zorgverleners,: hoe het raakt in het hart dat we toch nog zo veel van onze patiënten verliezen aan kanker.
Mijmeringen over het goede doel van de LoveLifeRun en het enorme bedrag wat inmiddels al is opgehaald.
Mijmeringen over de 20ste juni, precies nog 1 maand ver weg in de hoop, dat het sponsorgeld ten goede kan komen aan het nog beter behandelen van mensen die door kanker getroffen zijn.
Genoeg gemijmerd, posten deze blog, doneren mag nog steeds, deze blog delen ook!

Sportieve dag!

Sunday 18th Apr
Vandaag heb ik samen met patiënten en hun teams getraind onder begeleiding van John in het Mastbos. 
Een perfecte dag met het lentezonnetje erbij. En mooi al weer 4x 8 minuten gerend. 
Op mijn fietsje weer terug via de Route Touristique langs de Mark en de Bleekerheide. Twee hobby’s in een klap! In het zonnetje kijkend naar kieviten, grutto’s, wulpen en diverse andere vogels. . De wilde eenden hadden al pulletjes. Het is nu echt lente!

Rare derde trainingsweek!

Wednesday 7th Apr
Week 3 van het trainingsprogramma was een week vol verrassingen. Rennend door het bos hoorde ik mijn eerste tjiftaf van dit jaar. Voor de niet -vogelaars onder ons, dit is een vogeltje van 6-9 gram die vanuit Zuid-Europa  enkele duizenden kilometers gevlogen komt om hier in deze contreien te broeden. Wanneer een vogeltje van gemiddeld 7,5 gram zo ver kan vliegen, dan moet het mij toch lukken om over 3 maanden 5 kilometer te lopen!
Dan, Tweede Paasdag, rennend door het bos met 2 hazen, hoe leuk was dat. Voor de niet-hardlopers onder ons: het waren geen Paashazen en ook niet van die snelle bruine, pluizige dieren die je in de velden ziet rennen. Nee, het waren de liefste twee loopmaatjes die ik heb die voor me uit liepen en het tempo bepaalden. Ondanks de ijskoude regen was het erg gezellig en was de training zo voorbij.
En dan vandaag, rennend op een doordeweekse werkdag, in alle vroegte in de sneeuw. 7 april en ik liep in de sneeuw! De wegen waren gelukkig niet al te glad, maar er lag best wat sneeuw op de bomen en struiken. Voorjaar 2021, geen coronablauwe luchten maar rennen in de sneeuw!
Hele rare week dus.

Winderige trainingen op Texel in week 2

Wednesday 31st Mar
Nou, de eerste week trainingen zit er al weer op. Met zoveel sponsors die al een donatie hebben gedaan, is het heel motiverend om de hardloopschoenen aan te trekken en weer wat langer en verder te rennen. Dit keer op Texel. Met windkracht 5 en 6 blaas je vooruit, maar heb je ook forse weerstand op de weg terug. Geeft niks, onze patiënten moeten vaak nog veel meer weerstanden overwinnen.
Dus een beetje afzien voor het goede doel is niet erg.
Strava houdt keurig mijn kilometers bij.....maar maakt geen onderscheid tussen de wandelschoenkilometers en de hardloopschoenkilometers. De 55 kilometer is dus een combinatie van activiteiten!

👟Onder het stof vandaan

Saturday 20th Mar
Zo, door meelopende collega’s geïnspireerd om de hardloopkriebels die ik weer voelde deze keer maar in te zetten voor het goede doel FightCancer. 
De kop is eraf, de eerste kilometers weer gelopen! Op naar 20-6-2021

Thank you to my Sponsors

13

Anonymous

Succes, goed dat je meedoet.

6

Renate & Floris

Succeesss topper! Volgende keer… 🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️,

13

Dechenkata

Succes Es!

26

Robert Olieslagers

Mooi initiatief Esther. Er kan niet genoeg worden hedaan om kanker alsmaar beter te bestrijden of te vermijden. Succes met je sponsor run ! Top !

6

Anonymous

Succes Esther

25

Angele Kemland

Succes bij de LoveLifeRun vanwege Angele

20

Lisbeth

Voor Esther Veel succes!!! Lisbeth en Co

11

Carolien

Succes Esther!

13

Marika De Wit

51

Ziggy

Succes

11

Celine

Wat goed van je Esther, go go!

20

Anonymous

JAVA uit Italie

13

Hanneke Robben

Succes Esther! Trots op jou. Groetjes, Hannneke Robben

26

Guy Olieslagers

Wederom een top initiatief! Veel succes Esther!

11

Jorien Schippers

Hoi Esther, Mayke attendeerde me op jouw actie. Veel succes met de training en veel plezier bij het lopen en een mooie loop in juni. Pilsje na afloop!

13

Noor

Succes mam!!

13

Richard Pruimboom

Succes Esther.

13

Anonymous

Zet ‘m op Esther, maar dat komt vast goed, succes!!!

6

Mirjam Splinter

Succes Esther!

26

Gerda Verbraak

Veel succes!

11

Hans & Marijke Pijls-schoenmakers

Zet 'm op Esther!

13

Anonymous

Succes Esther! Langzaam opbouwen.

13

Liesbeth En Jelle

Succes Es!

26

Anonymous

6

Anonymous

13

Cecilia Cools

Top dat je mee loopt Esther. Groetjes Cecilia

13

Gerdine Hendrickx

Zet hem op Esther,gr Gerdine.

26

Rianne Van Gool

Succes!

13

Ankie Horsten

Succes collega !

13

Janneke Spoel

13

Anita Bosch

❤️

13

Irmgard Hemmerlé

Zet m op! Deze week, echt waar, 2 dierbare gediagnosticeerd op borstkanker.......pffff

13

Anonymous

Esther, heel veel succes !

51

Mayke Tierie

Goed bezig Esther! Ik ben trots op je!

26

René Kuiper

Je kan het, zeker voor een goed doel

11

Esther Verschueren

Show more