Esther Bergmans

Swim to Fight Cancer | Amersfoort 2022

Ik kom in actie tegen kanker...

Om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dat is heel hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Sponsor mij en help daarmee Fight cancer met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Fight cancer en ik zijn jou heel erg dankbaar. 

My Achievements

Zelf een eerste donatie gedaan

Pagina gedeeld op social media

Blog bericht geschreven

Profielfoto toegevoegd

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

Team gemaakt

Eerste 5 donaties binnen!

My Updates

Nog 3 weken!!

Saturday 20th Aug
Bijna is het zover! The Swim to fight cancer in Amersfoort. Nog zo’n 3 weken te gaan. Max en ik hebben bijna elke week van de gelegenheid gebruik gemaakt om te zwemmen in het Bosbad. Wat fijn dat dit kon! Het water was fris, maar dat zal de Eem ook zijn. En wat een leuke mensen ontmoet. En allemaal zijn we daar voor dat o zo belangrijke doel… geld ophalen om kanker de wereld uit te helpen 💙 En wat is er al veel geld gedoneerd! Mijn streefbedrag is alweer in zicht. Wat een gulle gevers en wat een lieve berichten! Heel hartelijk dank daarvoor! Deze maand is het helaas alweer twee jaar geleden dat mijn lieve vader en opa van Max en Bram aan de gevolgen van kanker is overleden. Hij wilde The Swim nog zo graag meemaken, maar helaas mocht dit niet zo zijn. Mijn vader is er niet meer, maar ik weet zeker dat hij 11 september dichtbij me is! En ik hoop van ganser harte dat een ieder die getroffen wordt door deze rotziekte, zich een klein beetje gesteund voelt door deze mooie dag en het evenement. Want dan heb ik zeker mijn doel bereikt!! Vanmorgen samen met mijn inmiddels mag ik wel zeggen zwemmaatje, Marina 2km (!!) gezwommen in het Henschotermeer. Wat geeft dat een kick als je het gehaald hebt!! Wij zwemmen 11 september 2022 voor The Swim to fight cancer 💙 Kom jij kijken, aanmoedigen, supporten, doneren of gewoon mijn enthousiaste verhalen horen?! Ik kijk er naar uit!! 💙 Liefs Esther

Max doet ook mee! 💙

Wednesday 29th Jun
Afgelopen donderdag mocht ik weer trainen in het Bosbad. Wat gaaf om te zien dat de groep steeds groter wordt. Ieder met zijn eigen verhaal. Dat raakt me. Donderdag mocht Max met mij mee. Het was een warme dag en even een frisse duik kon geen kwaad. En extra support voor mij! Max heeft het verlies van mijn vader, zijn lieve opa van dichtbij meegemaakt en wil daarom zo graag meezwemmen. Ik was in de veronderstelling dat je daar 12 jaar voor moest zijn. Dit kwam ter sprake met iemand van de organisatie. En wat blijkt, mee doen mag al vanaf 10 jaar. Daar hoefde Max niet over na te denken….. Een blij kind! Ik moest er wel even over nadenken, redt hij de afstand, kan hij dat wel? Maar Max wil dolgraag! Mijn held! En ach…. waarom ook niet? Natuurlijk gaat hij meedoen, alleen maar goed en hij leert er van! En hoe trots kun je zijn?! Samen met mijn jongste zoon dit mooie evenement tegemoet. Over ruim tien weken gaan we ervoor! En stiekem weten wij, dat opa echt wel ergens met ons meekijkt en net zo trots is! Wij gaan zwemmen, doe jij (nog) een duit in het zakje? 💙

Nog 100 dagen!

Friday 3rd Jun

Vandaag nog 💯 dagen te gaan tot 11 september 2022: the Swim to Fight Cancer! 💙


Nog 100 dagen tot dit mooie evenement. 

Nog 100 dagen om te trainen, aan het koude water te wennen én natuurlijk geld op te halen voor dit o zo belangrijke doel. 


Nog 100 dagen… ik tel af, met helaas elke dag weer een dag zonder mijn lieve vader, maar wel eentje die mij extra motivatie geeft om de Eem in te duiken! Ik krijg veel reacties, en waarom mensen het niet doen…. Ieder z’n ding, maar hé….


Koud? Kun je je op kleden hoor! 

Afstand? Wat is nou 2 km?! 

Niet sportief? Kun je voor trainen. 

Vies Eem-water? Weet je hoe vies chemo is?

Kanker? Overkomt je en zet je wereld pas écht op z’n kop.


En als ik mijn steentje kan bijdragen, dan doe ik dat graag! Ik hou van een uitdaging, dus ik ga zwemmen. Jij? Kom me gerust 11/9 aanmoedigen, zwem een keertje met mij mee tijdens een training, deel gerust mijn pagina op social media of doneer, alle hulp is welkom!!


Ik tel af! Op naar 11 september🤛🏻

Streefbedrag verhoogd! 💙

Friday 20th May

Niet verwacht, stiekem wel gehoopt… mijn streefbedrag al behaald!! Dus ik heb het inmiddels mogen verhogen. Wie weet 🙏🏻

Ik word er bijna verlegen van, dat zoveel lieve mensen dit ongelofelijk goede doel én mij steunen. Ondertussen zijn de voorbereidingen in volle gang en krijg ik me toch een partijtje zin om die Eem in te duiken 💙

Ik ga rustig door, nog 16 weken te gaan. Ik tel al af! Jij ook?

Nog 4 maanden!

Wednesday 11th May
Mijn voorbereidingen zijn in volle gang! Elke week minstens twee keer naar het zwembad om baantjes te zwemmen, of dippen in het koude Henschotermeer, koud (af)douchen, veel wandelen én mijn swimsuit hangt al klaar... en dat alles om (zwem)meters te maken en aan de kou te wennen. Nog 4 maanden te gaan.... ik vind het spannend, hoe zal het gaan? Maar in mijn gedachten heb ik die 2 km al 100x gezwommen. Het gaat me lukken! En mijn lieve vader ♡ ... in gedachten altijd bij me! 
Nu ga ik aan de slag met donaties, kom maar op zou ik bijna zeggen.... Veel mensen vinden het dapper dat ik ga zwemmen: vies water, de kou, de afstand... maar ik denk dat als je kanker van dichtbij hebt meegemaakt, dan wordt dit een eitje! Ik ga er voor! Ik ga wel zwemmen, sponsor jij me? 

Ik doe mee in 2022!

Friday 4th Mar
Twee jaar geleden heb ik mij ingeschreven om mee te doen met #theswimtofightcancer033. Helaas kon dit niet doorgaan vanwege Corona . Toen ik gevraagd werd of ik dit jaar mee wilde doen, heb ik geen moment getwijfeld. Oké… dat heel koude water is niet een heel aantrekkelijk vooruitzicht, maar ik ga de uitdaging aan! Voor al die lieve sponsors die toen al zo royaal gedoneerd hadden en wie weet wat ik deze keer erbij op mag tellen!

Ik had dit nog zo graag voor en met mijn lieve vader gedaan, maar helaas heeft hij de oneerlijke strijd niet gewonnen…. Maar ik weet dat hij dichtbij me is en dat geeft ongelooflijk veel kracht!
Ik duik dus dat water in, en hoeveel de opbrengst ook zal zijn, ík ga zwemmen voor iedereen die in welke vorm dan ook met kanker wordt geconfronteerd. Kanker zet je wereld op z’n kop.

Streefbedrag behaald!

Saturday 14th Mar

Wow, een week geleden heb ik mij ingeschreven voor de Swim en inmiddels heb ik al mijn streefbedrag van 250 Euro behaald! Dank jullie wel! Dat laat zien dat jullie dit net zo belangrijk vinden als ik. Wat een warme en mooie reacties mocht ik ontvangen. Dit motiveert mij nog meer om straks dat (koude) water in te gaan. Ik vind het super spannend maar kijk er ook naar uit om dit samen met Bram te gaan doen. Voor mijn lieve vader en opa van onze kinderen! En voor alle mensen die met kanker worden geconfronteerd. Want kanker zet je wereld op z'n kop! #swimtofightcanceramersfoort

Wij gaan door!

Thank you to my Sponsors

11

Fam Busscher

29

Colette

Streefbedrag gehaald, topper zet hem op. Liefs Tim, Colette en de kids

16

Arianne Wolters

Heel veel succes 💪

11

Bob Pluijter

Veel succes, Esther !

21

Lotte

Heeel veel succes!! Herman Jan, Lotte Tim en Guus

21

Alda Schuit

Zet hem op.

6

Bram Van Der Kaaij

Wauw Esther, wat mooi en stoer dat jullie dit samen gaan doen! Je mag trots zijn op je zoon en natuurlijk op jezelf ;) Heel veel succes! Groetjes Bram

31

Anonymous

50

Karen Heller

Zet hem op!!! Nu al trots op je/jullie , liefs en toi toi toi xxx Karen

31

Judith Sciaroni

Super trots op jou en ik weet zeker dat er daarboven ook iemand apetrots is op zijn dochter ❤️

16

Koen, Max, Esther

Voor stoer en dapper dat jij ook meedoet, Max!! Zet ‘m op. Liefs van Koen, Max en Esther

5

Chantal Troost-hessing

Knap! Zet hem op

51

Jan Fieten

21

Kirsten Bollen

Succes kanjer! Goed dat je dit doet.

21

Agnes Van Ijzendoorn

Zo trots op jullie en een mooi initiatief 😘

21

Corrie Borgers-bos

Geweldig jouw inzet.

23

Geralde Schreuder

Succes Lieverd 😘

21

Anita Voskuilen

Zet hem op kanjer!

25

Marian Dubbelman

Zet ‘m op topper!

21

Jantine

50

Annemieke

Lieve zus, heel veel succes! Pappa maakt het helaas niet meer mee, maar in ons hart is hij er altijd bij! En wij zijn er om je aan te moedigen. Dikke kus je zus

21

Joyce Den Ouden

Zet m op Topper! 💪🏻

51

Daan Amersfoort / Monique

Esther, heel veel succes en mooi initiatief!

21

Esther Borgers

Wat super dat je dit doet, kanjer! Liefs Es

11

Aukje Van Bladel

Zet m op lieve Esther!!

21

Heidi Ten Veen

K.....jij kan dit gewoon!

21

Janita De Groot

5

Anonymous

11

Rianne

Veel succes Esther

6

Koen Veldhuizen

21

Sanne

Zet m op lieverd☺️

5

Max Bergmans

Lieve mama, heel veel succes met de swim! Liefs, Max ❤️

26

Brenda Renes

Jou gaat dit lukken KANJER 👍👍

21

Roelanda Vinke

Heel veel succes!

11

Charissa Bos

Zet hem op super dat je dit doet.

11

Karin Oostdijk Oostdijk

Heel mooi dat je dit gaat doen. Succes met de voorbereiding.

51

Chris Bergmans

Wat een gave uitdaging voor zo’n goed doel. Ik ben ontzettend trots op je liefje. Je bent een topper!

11

Marijke Van Veluw

Succes Esther

6

Manon Lootens

Heeel veel succes!!

21

Casper Heeres-kempe

11

Judith

Zet hem op!

11

Desirée Groenestein Seising

Knap! Dapper en super lief.

21

Marieke Van Der Velden

Super van je Es😘💪

11

Linda Van Putten-klomp

Succes!

16

Anonymous

Succes !

16

Zarah Van Ouwerkerk

Super mooi dat je dit doet. Het wordt een geweldige ervaring!

11

Anonymous

Kanjer! Liefs, Trine

16

Annemarie Kleverwal

Zet hem op, zwem ze!!

15

Sabine Lokin

Mooi, Esther! Succes 💪

11

Anonymous

16

Mirjam Korndewal

Zet 'm op!

21

Marjolijn Van Der Mijl

Heel veel succes Esther! Toi toi toi!

31

Truus Midden

Zet hem op kanjer 👍

31

Hanneke Turnhout

💪

11

Anonymous

Heel veel succes jij kan dat topper

11

Ida Mulder

Trots op je Esther. Heel veel succes. Ida

6

Anonymous

16

Anonymous

26

Anonymous

Aub ik heb gwdoneerd. Mooi doel.

16

Sanne

You GO girl🤛👏💪

26

Jurgen Wegbrans

Succes!!

11

W Van Der Linden - Bakker

6

Familie Ruske

Goed doel, zet hem op!

51

Henny Bergmans

Heel veel succes!

26

Rick Van Ewijk

Goeie actie! Heel veel succes!

26

Patrick Van Saus

Go for it👊

7

Ruud Lahr

36

Chris Bergmans

Hoi liefje, wat knap dat jij samen met Bram deze uitdaging aangaat voor dit goede doel. Ik ben super trots op jullie!! ❤️

16

Hanneke Turnhout-van Dasl

💪🏼

26

Anonymous

Ik wens jullie veel (zwem)-kracht toe!!

16

Marga Van Den Berg

Zo knap dat je dit doet samen met Bram. Iets van jullie samen om nooit te vergeten. Zet hem op!

11

Marlies

Heel veel succes Esther en Bram!

16

Monique La Gordt Dillie

Gedoneerd, mooi initiatief en hard nodig. Veel succes 💪

11

Betsie Ten Barge

Ook ik heb gedoneerd . Heel veel succes

10

Irene Van Ernst

Trots op je zus! 😘

26

Esther

Ik vind het ontzettend spannend maar ik wil dit zo graag doen met Bram. Helaas ervaren we nu maar al te goed hoe kanker je wereld ‘op z’n kop’ zet!

26

Nanda Helmus-ruiter

Lieve Es, zet 'm op! Ik weet dat je het kan...zeker met zo'n goed en broodnodig doel! Liefs, Nan

Show more