Corne' Kempen

Swim to Fight Cancer | Den Haag

Ik kom in actie tegen kanker..., omdat ook mij het keihard trof dat mijn vriendin maar 35 jaar mocht worden ! En dan ook nog de mensen om me heen die door deze vreselijke ziekte zijn gestorven of nog in allerlei zware behandelingen zitten.

Om geld op te halen voor kankeronderzoek. Dat is heel hard nodig, want nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland de diagnose kanker. Sponsor mij en help daarmee Fight cancer met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker. Fight cancer en ik zijn jou heel erg dankbaar. 

My Achievements

Zelf een eerste donatie gedaan

Foto's toegevoegd

Streefbedrag gehaald

Streefbedrag hoger dan €500

Team gemaakt

My Updates

Laatste training

Na de zeer mooie weersomstandigheden van vooral het begin van de vorige week, is er nu dan echt een omslag gekomen richting herfstig weer, helaas ! Zeg maar rustig 10 graden kouder als buitentemperatuur. Zal dat ook gelijk te voelen zijn als watertemperatuur ? Afijn, opeens kwam een collega van me met de optie dat hij nog een surfwetsuit voor me te leen had. Vooraf leek me dat helemaal niets, maar ....toch maar eens proberen.                                  Vrijdag 6 september mét pak naar Stompwijk. Mijn vader zorgde even als coach voor wat inhijshulp van dat pak. Dat kost wel effe tijd, maar of het ook lekker zwemt ? Het water was ....koud,dus een goede graadmeter om te kijken of ik misschien toch op de 14e dat wetsuit maar aan moet trekken. Het crawlen viel me zeker niet tegen in toch een benauwd pak, maar de voordelen van het pak met deze watertemperatuur zijn er absoluut. Na een dikke kilometer zwemmen vond ik het wel welletjes en is de rest van de energie voor de 14e september. Ik heb er zin in, al moet ik wel zeggen dat ik hoop dat er de komende winter(s) nog eens een échte winter komt met als kers op de taart : Dé Tocht der Tochten. Schaatsen is toch meer mijn sportieve uitdaging, maar voor het goede doel ...... doe je ook weer eens wat anders.

Thanks voor jullie donaties,  Corné 

De Vliet te Voorburg- Een TOPDAG

Allereerst vrijdagochtend 16 augustus weer anderhalve kilometer in zwembad De Vliet gezwommen. Dat ging best goed.

Vrijdag 23 augustus weer eens naar de Stompwijkse Vaart, best fris tot koud water, maar ...... ook weer een goede training en een dik uur gezwommen.

Dinsdag 27 augustus om 18.00 uur was het buiten nog snikheet en had ik de dag er voor al gezien dat er meerdere mensen wat aan het zwemmen/spelen waren in de Voorburgse Vliet. Dan ga je toch denken aan een zwemtochtje tussen de Wijker- en Kerkbrug in ! Met de fiets dus naar het midden van dat parcours gereden ( bij tuinbouwschool ) en even gekeken of je er daar makkelijk in kon plonzensurprised. Dat ging prima en het water was zeer goed te doen qua temperatuur. Dus eerst 500 meter naar de Wijkerbrug toe, een makkie. Daarna dus weer terug richting mijn "plonsplek" en onderweg nog effe reclame gemaakt voor Swim Fight Cancer, omdat mensen op een boot vroegen waar ik voor aan het trainen was. De volgende 500 meter was naar de Kerkbrug ( waar iedereen bij het restaurant aan de Vliet zat te bunkeren plus een biertje). En dan nog even terug naar mijn plonsplek, waar gelukkig in de buurt nog een klein laddertje hing om uit het water te komen. En een paar uur later nog een superdonatie, wat het maakte tot een TOPDAGcoolcoolcool

Buiten-50-meter-bad

Zaterdag 3 augustus heb ik voor het eerst de officieel de  2 km gezwommen in het buitenbad de Vliet in Leiden. Ik moet zeggen dat het een aardig stukkie zwemmen is , 40 x 50 meter ! Het brilletje zat voor geen meter, dus maar gauw afgezet. 

Vrijdag 9 augustus was het bewolkt weer met af en toe een druppel regen. Dus toch nog maar een keer naar zwembad de Vliet gereden om een baantje of 30 te trainen. Wat rustiger dan vorige week getraind, maar toch wat meer gericht op techniek ipv snel de baantjes afraffelen. Tijd is niet het belangrijkste, maar uithoudingsvermogen moet je ook met zwemmen oefenen, dus nog een goede maand om dat wat uit te bouwen.cool

Einde maand juli

Vorige week vrijdag 19 juli zwom ik weer wat meters in Stompwijk. Frisse omstandigheden, dus rustig een kilometertje afwisselend borstcrawl en schoolslag gedaan.

Vrijdag 26 juli fietste ik in de richting van de Veenkaden, onderdeel van het parcours"". Aan 1 zijde zijn ze zelfs de kades aan het verstevigen, zeker voor al het publiek, haha ! Wat mij opviel was een familie zwaan ( ouders met 6 jongen ) die zich ophielden in het midden van de Veenkaden en hopelijk vertrokken zijn op 14 september .

Daarna weer naar Stompwijk gereden en 2 1/2 km heerlijk getraind. Goede buitentemperatuur, lekker water , dus trainen en ....genieten. 

Twee weken verder !

Vorige week vrijdag was het 10 graden kouder qua buitentemperatuur in vergelijk met de zaterdag er vóór. Toch leek het me wel lekker om "gewoon" toch weer te gaan trainen in de Stompwijkse wateren. Het leek veel kouder water, maar ...toch maar doorgezet. Na een goede kilometer vond ik het wel welletjes en de schapen verwelkomde me weer op de steiger bij de dijk. 

Vandaag,  vrijdag 12 juli was een regenachtige ochtend met soms wat onweer. Dus het werd overdekt zwemmen in Forum Kwadraat in Voorburg. Het ging niet helemaal lekker en na 30 baantjes kwam er kramp opzetten. Even pas op de plaats gemaakt en de laatste 10 baantjes vrij rustig uitgezwommen. 

De eerste STAP/TRAINING

Afgelopen dinsdag 25 juni heb ik zeker door de kippenvel-momenten van Superheld Maarten vd Weijden en het laatste duwtje wat mijn schone zus Chantal me gaf, me ingeschreven voor de' Haagsche Zwemtocht. 

Maar trainen in een zwembad is niet helemaal mijn ding ! Ergens gewoon in open water zwemmen om wat training op te doen is wél mijn ding. Zodoende moest ik effe hard nadenken om een geschikte plek te vinden in de buurt. En laat ik nu een collega hebben die aan een schitterende vaart in Stompwijk woont. Dus dan vraag je netjes of ik daar soms een keer van zijn steigertje gebruik mag maken om te trainen ? Natuurlijk, was zijn antwoord. Dus zaterdag 29 juni,  ná de gewonnen wedstrijd van onze Leeuwinnen, zijn daar mijn eerste "open water" meters gezet. Het is nog een hele tijd tot 14 september, maar ik hoop daar nog meer dan eens te kunnen trainen om dan mijn sponsors zeker niet teleur te stellen, al is het géén wedstraijd en staat het zeer goede doel VOOROP. Foto's volgen bij de volgende update

Thank you to my Sponsors

300

Albert Zwart

Top 10😀

281

Anonymous

Zoals beloofd nu een afgerond mooi rond persoonlijk eindbedrag voor je zwemtochie in die Gracht. Veel succes .

200

Yde Korporaal Korporaal

100

Mevrouw Margriet Te W.

Hovenier Corné, heel veel succes en ...als je dit kan volbrengen volgt er vast ooit nog een échte Elfstedentocht op schaatsen voor je.

100

Anonymous

100

Yde Korporaal

Goed bezig maat! We hebben allebei te maken gehad met deze ziekte in de naaste familie en we weten welke impact dat op je leven heeft. Ik heb groot respect voor de wijze waarop je positief bezig blijft. Deze aktie is daar ook weer een voorbeeld van. Grote klasse!

100

Henny Van Der Pol

Dat je buiten mijn tuintje snoeien ( en mijn kat Bruno een keer uit de boom gehaald hebt !!!) óók nog dit doet voor het goede doel, Helemaal geweldig , veel succes.

100

Kris Gentry

You go man! Your spirit is a collective of many.

100

Collega’s Hoveniersbedrijf Van Marwijk

respect Corné dat je deze uitdaging aangaat voor het goede doel. Vandaar deze kleine bijdrage voor dat extra motivatie. Zet hem op zaterdag. Collega’s hoveniersbedrijf van Marwijk

100

Jetteke Sjouke Tuinprojecten

Wat een sportieve en mooie actie Corné. Denkend aan mijn vader en andere dierbare mensen die aan kanker overleden zijn, ondersteun ik je actie dan ook van harte. Veel succes de 14e!

60

Anonymous

Succes Gozer, heb je eigenlijk wel zwemdiploma's ?

50

Laura Haasdijk

ha Corné Veel succes, ik kan je jammer genoeg niet aan komen moedigen maar ik denk wel aan je. Groetjes van Laura

50

Chantal

He Corne, top dat je meedoet, mijn zussie zou het geweldig hebben gevonden. Belofte maakt schuld, dus wij staan er met spandoeken!

50

Melvin Woutersen

Zet hem op Corné! Tof dat je dit doet!

50

Fam. Kempen , Voorburg

Heel veel succes, van je trotse ouders

50

Wil Koens-dijkman

Corne veel succes. 👍🤩

50

Collega's Van Jan Van Den Berg Tuinen B.v.

Heel veel succes Corné!

50

Hoveniersbedrijf J.t.a. Van Marwijk B.v.

Zet em op Corné!

50

Alle Collega's Van Frans In T Hout Tuintechniek

Heel veel succes Corné

50

Anonymous

Heel veel succes, Corne!

50

Mab Van Wijk

Onwijs veel succes Corné, go go go!

50

Dominique

Fantastisch dat je mee doet Corne!!! Bianca zal super trots op je zijn!! We gaan met elkaar het water in de 14de!! Top!

50

Puck Stockmann

Succes kanjer 14 september 💪

50

Anonymous

Succes Corne

50

Rob Triep

Zet hem op Corné. Als ik kan kom ik je aanmoedigen.

35

Marcel Wijnands

Goed doel veel succes 🥇👍💪

35

Chris

Je bent een KANJER!

35

Anonymous

Hoi Corné, super dat je meedoet. Toi toi toi!! Hartelijk groeten, Sylvia en Sabina

35

Anonymous

Corné, succes! Groeten, Chris en Elly

25

Jeanne Looije

Toi toi toi Corne

25

Jasper Vedder

Grote klasse Corne

25

Maarten Baars

25

Anonymous

Beste Corné, Wij hebben er alle vertrouwen in dat je de zwemtocht "uitzwemt": zet 'm op en we komen kijken en allle deelnemers aanmoedigen. Groet, Mirjam

25

Anonymous

25

Jeanette Riise

Success Corne!

25

Lucas Meijer

Corne je bent geweldig!!

25

Thom Schrijer

Succes, Corné, ook namens Elly.

25

Gerard, Jana, Stefan En Justin

Wat goed dat je dit gaat doen! Heel veel succes, maar wij hebben er alle vertrouwen in!

25

John Kempen

Top dat je er voor gaat broer. Super 💪🏻

25

Robin Boin

Doe je best kanjer

25

Frans H

Zet 'm op. Groetjes

20

Erika En Chris Greeve

Heel veel succes Corné. Topper!! 'S-avonds proosten we erop in Wateringen 🍻

15

Anonymous

15

Olaf Hoogerdijk

Corne, super dat je dit gaat doen, heel veel succes!

15

Linda Westgeest

Corne zet hem op. You can do this. Topperrrrrrrr.

15

Mariska Breedveld

Ha Corné, wat mooi dat je deze uitdaging aangaat, heel veel succes! Groetjes Mariska

15

Ank Straathof-kempen

Zet ,m op Corné van tante Ank!

15

Daphne, Ymke & Bjørn

15

Ineke En Henk Huitema

Goed van je. Zettum op.....

15

Mascha Looije

10

Peter Marks

Ik heb het artikel in Het Krantje gelezen. Wat een mooi artikel. Succes met het zwemmen.

10

Robin Van Der Giessen

Succes Corne.

10

Renske Tiemens

Corne wat een goede actie!! Zet hem op!

10

Erika Koens

Succes Corne!!! Groetjes Erika

Show more