Wat is het?

Walk to Fight Cancer 4x40KM is een uitdagende wandeltocht in je eigen regio waarbij alledeelnemers in 4 dagen een afstand van 160 kilometer afleggen. Het gezamenlijk doel is om zoveel mogelijk donaties op te halen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Doe mee, organiseer een Walk to Fight cancer in je eigen regio en help er voor te zorgen dat kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte meer is. 

Walk to Fight cancer is in 2016 ontstaan door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk en uitdagend idee: een “echte” Vierdaagse lopen in de eigen regio waarbij deelnemers zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. Een mooi, uitdagend en rebels initiatief dat in 2021 voor de vierde keer gaat plaatsvinden in de regio Brabant. De missie is (evenals bij de “grote broer” de Swims) om in de komende jaren in steeds meer regio’s in Nederland een Walk to Fight Cancer 4x40KM neer te zetten. In 2016 haalden we een bedrag van circa 30.000,- op, in 2017 ongeveer 75.000,- en in 2018 bijna 130.000,-. Het streefbedrag voor 2021 ligt op € 250.000,-

Met een relatief kleine groep mensen zo’n uitdaging aangaan, vier dagen met elkaar op pad zijn, mooie gesprekken voeren of in stilte kilometers door te ploeteren, ’s avonds met elkaar een drankje doen en een hapje eten. Verzorgd worden door meereizende artsen, fysiotherapeuten en masseurs, het is oprecht een heel mooie, bijzondere ervaring. 

De deelnemers betalen alle kosten zelf. Artsen, fysio’s en begeleiders stellen hun diensten gratis beschikbaar. Sterker nog, ook zij betalen “gewoon” hun eigen kosten. De donaties worden dus voor 100% aangewend voor studiebeurzen voor jonge oncologen. Volledig transparant!

Zie voor verdere info: www.fightcancer.nl/zo-besteedt-fight-cancer-iedere-euro

Samen maken we een vuist tegen kanker.