DONATIE TIPS

Durf te vragen! 

Maak de actiepagina jouw pagina

Een actiepagina met een persoonlijk verhaal en eigen foto’s zorgt voor meer donaties. Upload wat foto’s die met jou en jouw actie te maken hebben. Vertel waarom jij de actie bent gestart. Het gros van je supporters zal doneren omdat ze je aardig vinden en benieuwd zijn naar jouw besluit om deze actie te starten. Laat iedereen op je school, op het werk, in de buurt en thuis zien dat je meedoet en waarom.

Eerst een paar donaties, dan pas verspreiden

Voordat je iedereen gaat vertellen over je actie is het verstandig om alvast een paar donaties te hebben. Natuurlijk heb jij de zelfdonatie bij inschrijving al gedaan. Vraag nu je familie en beste vrienden persoonlijk om een donatie te doen voordat je breed de vraag uitzet om te doneren. Als mensen zien dat er al geld op je teller staat, zijn zij eerder geneigd ook te doneren. 


Zet de link van je actiepagina onder al je e-mails

Zet de link van je actiepagina met oproep onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen die je mailt de actie ziet. Stem dit wel even af met je werkgever, mocht je dit op werkgebied ook uit willen dragen. 


Mondeling overtuigen en met hulp van mobiel

Vertel op je werk, school, vereniging, in de kantine en op feestjes over de actie die je bent gestart. En vraag ze dan direct om je te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Boter bij de vis! Iedereen kan eenvoudig met hun smartphone je actie bekijken en doneren. Bookmark je actiepagina in je internetbrowser van je mobiel, zo heb je hem altijd meteen bij de hand. 


Stuur WhatsApp & sms-berichten

Maak een WhatsApp-groep aan met jouw contacten die elkaar ook kennen. Stel je vraag en verwijs naar je actiepagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren (of al hebben gedoneerd) zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen. Als één schaap over de dam is...


Plaats regelmatig updates op Instagram, Facebook, Twitter en/of LinkedIn

De actiepagina kan je op verschillende manieren delen via social media. Vertel op je Instagram, Facebook, Twitter en/of LinkedIn profiel regelmatig hoe het staat met je actie, hoe je traint en wat je streefbedrag is. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling. Hierdoor worden mensen eraan herinnerd jou nog te sponsoren. Bedank mensen in het openbaar elke keer als je een donatie krijgt. Doordat anderen dit zien zullen ze eerder geneigd zijn om dit ook te doen. Echt, het helpt!


Als je meedoet aan een sportevenement: vertel wat over je voorbereidingen

Jij zet je sportief in voor dit goede doel. Dat vraagt wat van jou en dit willen mensen die jou sponsoren of steunen zien en horen. Dus stuur af en toe een update naar je sponsoren, deel je laatste training of wandeling op je social media en tag vooral Fight cancer hierin! 

Plaats nieuwsberichten op je actiepagina en deel deze

Op je actiepagina kun je eenvoudig nieuwsberichten plaatsen. Vergeet darna niet om je bericht te delen via Instagram, Facebook, Twitter en/of LinkedIn.


Betrek je donateurs bij je eindsprint!

De ervaring leert, dat er in de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Dat is dus je eindsprint! Zet deze dan ook goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die willen ook graag dat je je streefbedrag haalt. Vraag hen jouw actiepgina in hun netwerk te delen. Vertoor hiermee je netwerk en je zult verrast staan waar je ineens donaties vandaan krijgt. 


Benader bedrijven om je te sponsoren

Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Je werkgever, een goede klant, een fijne leverancier. Als dank kun je daarover een speciaal nieuwsbericht schrijven en verspreiden met hun naam daarin. Of hun logo als afbeelding plaatsen op je actiepagina.


Hou vol: blijf mensen herinneren!

Niet iedereen doneert direct. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!


Hulp nodig? Wij staan voor je klaar

Wij helpen je graag om je actie tot een succes te maken. Neem gerust contact op via info@fightcancer.nl


Gaat het goed? Laat het ons weten!

Gaat het goed met je actie en heb je daar een bijzonder leuk verhaal bij? Laat het ons weten. Stuur ons een berichtje via info@fightcancer.nl  en wellcht delen we jouw actie en verhaal via onze social-media-kanalen.


Heb je nog tips voor ons?

Wij geven hier tips maar misschien heb jij ook nog goede tips voor iedereen. Heb je tips voor andere actievoerders? Laat het ons weten via: info@fightcancer.nl