Walk&Dance to Fight Cancer
Voorschoten

08 oktober 2023

We maken het opgehaalde bedrag bekend op zondag 8 oktober!

1.304 donateurs
169 deelnemers
15 teams

Walk & Dance to Fight Cancer Voorschoten

Op 8 oktober 2023, tijdens de eerste editie van Walk&Dance to Fight Cancer Voorschoten, wandel je langs een prachtige route die deze mooie gemeente maakt wat het is. Je kunt kiezen uit een wandeling van 20, 10 of 5 kilometer langs allerlei bezienswaardigheden in en rond Voorschoten samen met vele anderen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor baanbrekend onderzoek naar kanker. 

Maar we gaan niet alleen wandelen! Op meerdere locaties aan de route klinkt muziek. Op de route kan je allerlei entertainment verwachten en een heerlijke versnapering. Met als klap op de vuurpijl een feestje op het einde om gezamenlijk het leven te vieren! Zo zetten we ons samen in voor een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer is.


(Foto header: aangeboden door Voorschoten Online)

      Kijk deze aftermovie van Breda om een impressie te krijgen van het evenement:

Onze sponsoren

Donaties gaan naar...

De opbrengsten van Walk & Dance to Fight Cancer Voorschoten worden besteed aan het onderzoek van Prof. Edwin Cuppen (Hartwig Medical Foundation i.s.m. diverse ziekenhuizen door heel het land). Dit onderzoek richt zich op het compleet in kaart brengen van het DNA van 1000 jongvolwassenen om zo behandeling op maat voor deze én toekomstige patiënten mogelijk te maken. 

Daarnaast gaat een deel van de opbrengsten van Walk & Dance to Fight Cancer Voorschoten naar een lokaal doel: Villa Joep. Villa Joep heeft als doel dat alle kinderen moeten kunnen genezen van neuroblastoom. Alles wat Villa Joep doet draagt bij aan deze doelstelling. 

Immunotherapie is een veelbelovende nieuwe vorm van behandeling bij kanker. Bij volwassenen met verschillende soorten kanker is immuuntherapie al zeer effectief gebleken. Bij kinderen met neuroblastoom is de therapie helaas nog niet effectief genoeg.
 
Binnen dit unieke onderzoek binnen het Prinses Maxima Centrum voor de ontwikkeling van een nieuwe immuuntherapie bij neuroblastoom wordt gebruik gemaakt van nieuwe, zeer vooruitstrevende technieken.  Als deze resultaten positief zijn, willen we toewerken naar de ontwikkeling van een goed werkzame immunotherapie. Deze zullen we vervolgens in een klinische studie testen, met als doel om patiënten met terugkerende of moeilijk behandelbare neuroblastoom een nieuwe therapie en daarmee betere overleving en kwaliteit van leven te bieden. Kijk hier voor meer informatie
 

Onderzoek is hard nodig. Nog steeds krijgen zo'n 14 mensen per uur de diagnose kanker. Dat zijn 300 mensen per dag! We weten dat onderzoek werkt; de kans dat je vijf jaar na diagnose nog leeft is de afgelopen vijftig jaar met maarliefst 90% gestegen. We zijn er alleen nog niet. Daarvoor hebben we je hulp nodig. Kom jij ook in actie? Klik hieronder om meer te lezen over het onderzoek, of doneer! Want alleen met meer onderzoek kunnen we toe naar een wereld met minder kanker. 

Haal jij het meeste geld op voor baanbrekend kankeronderzoek?


Dan win je een gratis jaarabonnement voor Wandel Magazine!

Haal zo veel mogelijk sponsorgeld op en maak kans op deze te gekke prijs. Wandelmagazine is hét wandeltijdschrift voor de nieuws­gierige wandelaar. In elk nummer is er aandacht voor
korte en lange wandeltochten in Nederland, België en Duitsland. Maar ook de rest van Europa wordt niet vergeten.

Zet 'm op!

Doneer of steun jouw loper

Foto's & impressie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail