Walk&dance to Fight Cancer Hilversum14 oktober 2023

Tussenstand: €30.992

1.280 donateurs
150 deelnemers
24 teams

Walk & Dance to Fight Cancer Hilversum

Op zaterdag 14 oktober, tijdens de eerste editie van Walk&Dance to Fight Cancer Hilversum, wandel je langs een prachtige route van ongeveer 25 (of 7,5 kilometer) en laat jij je sponsoren. Het doel: samen met vele andere zoveel mogelijk geld bij elkaar brengen voor baanbrekend onderzoek naar kanker. Maar we gaan niet alleen wandelen! Op de route kan je op verschillende plekken entertainment en heerlijke versnaperingen verwachten. Met als klap op de vuurpijl een spetterende Silent Disco bij de Morgenster. Zo zetten we ons samen in voor een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.

On Saturday, 14 October, during the first edition of the Walk&Dance to Fight Cancer Hilversum, you will walk 25 (or 7,5) kilometres through and around our beautiful city! Together with loads of other participants you will be raising as much money as possible for cancer research. But we are not just going to walk! Along the route there will be entertainment and delicious refreshments at several different locations. Afterwards, we will celebrate our accomplishment during a Silent Disco party at the Morgenster. This way we will contribute to a world where cancer no longer is a deadly disease.

Walk& Dance to Fight Cancer Hilversum bundelt krachten met Viore om lokale steun te verlenen aan jonge volwassenen getroffen door kanker

Hilversum, 7 september 2023 

Walk&Dance to Fight Cancer Hilversum, dat op 14 oktober voor het eerst zal plaatsvinden in Hilversum, heeft verheugd aangekondigd dat ze samenwerken met Viore, het regionale centrum voor mensen die leven met kanker en hun naasten. Deze samenwerking zal de lokale steun aan jonge volwassenen die met kanker leven versterken door een deel van de opbrengsten van het evenement te schenken aan het PowerSoos-programma van Viore.

Walk & Dance to Fight Cancer Hilversum is niet alleen een evenement om het leven en de geleverde prestatie te vieren, maar ook een gelegenheid om samen te komen en het belang van kankeronderzoek en preventie te benadrukken. Deelnemers worden aangemoedigd om zoveel mogelijk donaties op te halen bij familie, vrienden en collega's, en bewustzijn te cree?ren over de impact van kanker op mensenlevens. Elke donatie, groot of klein, draagt bij aan een wereld waarin kanker hopelijk geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Fight cancer steunt meerdere onderzoeken met haar evenementen. De donaties van Walk&Dance to Fight Cancer Hilversum gaan voor een gedeelte naar onderzoek over DNA-analyse van jongeren van Prof. Edwin Cuppen en voor een gedeelte naar het PowerSoos-programma van Viore.

PowerSoos is een avond programma/ activiteit speciaal voor jongvolwassenen die kanker hebben (gehad). Het is een programma dat speciaal is ontworpen om de jongvolwassenen die worden geconfronteerd met de uitdagingen van kanker te ondersteunen. Tijdens de bijeenkomsten kan alles ter sprake komen. Denk aan opleiding, werk, sport, voeding, zelfstandigheid, relaties, vruchtbaarheid en seksualiteit. “In deze groep heb je vaak aan een half woord genoeg. Viore biedt een veilige en gastvrije omgeving waarin jongvolwassenen elkaar kunnen ontmoeten. Er wordt een lekkere maaltijd verzorgd door de gastvrouwen en tijdens het eten praten we met elkaar. En als je niet wilt praten is dat ook goed. Je vindt bij deelnemen aan de PowerSoos afleiding, gezelligheid en contact met anderen”, aldus directeur Ramon Ciurans. De PowerSoos maar ook de andere activiteiten binnen Viore spelen een cruciale rol in het opbouwen van veerkracht en het bieden van een sociaal netwerk voor jongvolwassenen en iedereen die geconfronteerd worden met de zware emotionele en fysieke gevolgen van kanker.

"We zijn verheugd om samen te werken met Viore en hun PowerSoos-programma te ondersteunen", aldus Ankie Jones, projectleider Walk&Dance to Fight Cancer Hilversum. "We geloven sterk in het belang van lokale steun, en met deze samenwerking kunnen we jongvolwassenen die getroffen zijn door kanker helpen om te gedijen en te groeien ondanks de uitdagingen die ze tegenkomen."

"Vooral voor jongvolwassenen is het belangrijk om te accepteren hoe het is, los te laten hoe het was en vertrouwen te hebben in wat er komt” zei Ramon Ciurans, directeur van Viore.

De inschrijvingen voor het evenement zijn nog geopend. Aanmelden kan hier.

Benieuwd naar meer informatie over Viore? Bezoek de website en bekijk hier meer over het PowerSoos programma.

Supported by:

Sponsoren :

Donaties gaan naar...

De opbrengsten van Walk & Dance to Fight Cancer Hilversum worden besteed aan het onderzoek van Prof. Edwin Cuppen (Hartwig Medical Foundation i.s.m. diverse ziekenhuizen door heel het land). Dit onderzoek richt zich op het compleet in kaart brengen van het DNA van 1000 jongvolwassenen om zo behandeling op maat voor deze én toekomstige patiënten mogelijk te maken. 

Onderzoek is hard nodig. Nog steeds krijgen zo'n 14 mensen per uur de diagnose kanker. Dat zijn 300 mensen per dag! We weten dat onderzoek werkt; de kans dat je vijf jaar na diagnose nog leeft is de afgelopen vijftig jaar met maarliefst 90% gestegen. We zijn er alleen nog niet. Daarvoor hebben we je hulp nodig. Kom jij ook in actie? Klik hieronder om meer te lezen over het onderzoek, of doneer! Want alleen met meer onderzoek kunnen we toe naar een wereld met minder kanker. 

Daarnaast zal een deel van de opbrengsten van de Walk&Dance to Fight Cancer Hilversum lokaal besteed worden aan het PowerSoos programma van Viore. Onder de naam PowerSoos organiseert Viore activiteiten voor jongvolwassenen die leven met kanker. Of je nu op zoek bent naar steun, of je juist even niet geconfronteerd wil worden met de ziekte, alles is prima. Bij Viore zijn ze er voor je wanneer daar behoefte naar is, zonder verplichtingen. 

Haal jij het meeste geld op voor baanbrekend kankeronderzoek?


Dan win je een gratis jaarabonnement voor Wandel Magazine!

Haal zo veel mogelijk sponsorgeld op en maak kans op deze te gekke prijs. Wandelmagazine is hét wandeltijdschrift voor de nieuws­gierige wandelaar. In elk nummer is er aandacht voor
korte en lange wandeltochten in Nederland, België en Duitsland. Maar ook de rest van Europa wordt niet vergeten.

Zet 'm op!

Doneer of steun jouw loper

Foto's & impressie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Je ontvangt dan nieuwsupdates over acties van Fight cancer per e-mail