Over ons

Over Fight cancer

In totaal krijgen in Nederland meer dan 100.000 mensen per jaar kanker. Onder het motto “Love Life. Fight cancer”, wil Fight cancer mensen inspireren om samen de strijd tegen kanker aan te gaan. Je kunt ons op verschillende manieren helpen, zoals een actie starten voor Fight, geld doneren of vrijwilliger worden. Samen kunnen wij onze droom realiseren: een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.

Wil je weten welke onderzoeken we al ondersteund hebben? Kijk dan eens op onze onderzoekers pagina. KLIK HIER

Over Walk&Dance to Fight Cancer  

Walk&Dance to Fight Cancer is een recreatief wandelevent van 25 km in een plaatselijk decor waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor stichting Fight cancer. Deze stichting werft fondsen voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Samen zetten wij ons in voor een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn.  

Doelstelling 

Bij uiteenlopende doelgroepen aandacht creëren en donaties werven voor onderzoek naar kanker. Ons doel is een beweging te creëren tegen kanker door in actie te komen en zo onmacht om te zetten in kracht. 

Bevestigde edities: 

tbc 2022  - 's-Hertogenbosch 

18.06.2020  -  Midden-Delfland 

Over ons zusje Swim to Fight Cancer

Swim to Fight Cancer is in 2014 ontstaan door een aantal enthousiaste en gedreven mensen met een leuk idee: zwemmen in een stad, in de grachten, waarbij deelnemers en teams zoveel mogelijk donaties ophalen voor onderzoek naar kanker. Een mooi en rebels initiatief dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een succesvol evenement dat door heel Nederland georganiseerd wordt. Het is mooi en ontroerend om te zien hoeveel mensen ieder jaar meezwemmen, allen met een persoonlijke motivatie om het water in te springen. Inmiddels is door Swim to Fight Cancer een enorme bijdrage geleverd aan kankeronderzoek van talentvolle onderzoekers die zich elke dag hard maken voor een doorbraak!