Veelgestelde vragen

Heeft de uitbraak van het coronavirus in Nederland gevolgen voor Walk&Dance to Fight Cancer? 

De 1e eerste editie van dit wandelevenement ten bate van Fight cancer is verplaatst naar een nader te bepalen datum in 2022. Een enorme tegenvaller voor iedereen die zich erop heeft verheugd, maar de veiligheid en gezondheid voor de wandelaars, vrijwilligers en supporters staan altijd voorop.

Jullie zijn onze voorhoede van deelnemers aan de Walk&Dance to Fight Cancer ‘s-Hertogenbosch! Meteen ingeschreven, om samen een vuist te maken tegen kanker. Enkelen hebben ook al indrukwekkende bedragen ingezameld voor beter en sneller kankeronderzoek. En daar zijn wij jullie ontzettend dankbaar voor. Natuurlijk hopen we dat we ook volgend jaar op jullie mogen rekenen! Jullie deelname blijft staan voor de nieuwe datum in 2021. Dat geldt ook voor de ingezamelde donaties voor de onderzoeken naar kanker via Fight cancer/KWF. Onderzoek naar kanker blijft ook in deze periode nog hard nodig. 

Hoe ziet het programma eruit?

Het precieze programma is nog niet bekend. Hier wordt hard aan gewerkt en dit wordt binnenkort bekend gemaakt via social media en op deze website. 

Wat is de route van Walk&Dance to Fight Cancer?

De route van Walk&Dance to Fight Cancer ‘s-Hertogenbosch is langs de Vestingwerken. De exacte route wordt nog bekend gemaakt via deze website.

Hoe lang doe ik erover? 

Een getrainde wandelaar doet rond de 4 uur over 25 kilometer. Een minder getrainde wandelaar doet daar ongeveer 6 uur over. Natuurlijk is de duur van je wandeling ook afhankelijk van hoe lang je onderweg stopt voor de aangeboden muziek en dans.

Wie organiseert Walk&Dance to Fight Cancer 's-Hertogenbosch?

De organisatie van Walk&Dance to Fight Cancer 's-Hertogenbosch is in handen van: Artishock Events en Stichting Fight cancer.  

Wanneer is Walk&Dance to Fight Cancer?

Het evenement vindt plaats op zaterdag 6 juni 2020. 

Hoe gaan jullie om met het Coronavirus?

Nu het coronavirus ook in Nederland is geconstateerd, krijgt Fight cancer veelvuldig de vraag of dit gevolgen heeft voor de evenementen die zij organiseert.

Fight cancer houdt alle berichten van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en de ministeries die met deze problematiek bezig zijn nauwlettend in de gaten. Mochten er vanuit de overheid maatregelen worden opgelegd die mogelijk ook onze events raken, dan laten wij dat zo spoedig mogelijk weten. Zie voor actuele informatie over het coronavirus de website van het RIVM:

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Hoe kan ik op 6 juni Walk&Dance to Fight Cancer bereiken?  

Houd deze site in de gaten voor een update van deze informatie. 

Waar kan ik mijn auto parkeren? 

De stad ’s-Hertogenbosch heeft drie transferia. Een dagkaart voor parkeren kost € 4,00. Je wordt vervolgens (gratis) per bus naar het centrum gebracht. Transferium Vlijmenseweg is aan te raden omdat deze niet ver van het parcours verwijderd ligt, en de bus vlakbij het parcours, met name de finish, stopt. Een overzicht van de overige parkeerlocaties in de stad vind je hier. 

Hoe schrijf ik me in?

Inschrijven kan via de website van Walk&Dance to Fight Cancer of via deze link.

Wat ontvangt een individuele deelnemer? 

Het inschrijfgeld voor Walk&Dance to Fight Cancer 2020 bedraagt voor individuele deelnemers € 25,- (incl. btw). Er is een inspanningsverplichting die iedere deelnemer aangaat voor minimaal € 100,- aan donaties t.b.v. kankeronderzoek en preventie. De donatiegelden komen volledig ten goede aan stichting Fight cancer. Na inschrijving ontvangt iedere deelnemer via e-mail een link naar zijn/haar persoonlijke pagina om donateurs te gaan werven. Elke deelnemer ontvangt:

 • 1x startbewijs Walk&Dance to Fight Cancer 2020;
 • Leuke goodiebag;
 • Herinnering bij de finish op de Parade;
 • Deelname aan een muzikaal event als slotakkoord op de Parade;
 • Persoonlijke pagina op de site van Walk&Dance to Fight Cancer;
 • Een kleine versnapering langs de route.

Wat ontvangt een business team? 

Het inschrijfgeld voor Walk&Dance to Fight Cancer 2020 bedraagt voor een business team € 425,-, excl. btw (maximaal 5 personen). Er is een inspanningsverplichting die iedere deelnemer aangaat voor minimaal € 100,- aan donaties t.b.v. kankeronderzoek en preventie. Dat betekent dat een team dus minimaal
€ 500,- aan donaties ophaalt. Laat het daar vooral niet bij en vecht je qua donaties ophalen naar boven! De donatiegelden komen volledig ten goede aan stichting Fight cancer. Na inschrijving ontvangt iedere deelnemer per e-mail een link naar zijn/haar business teampagina om donateurs te gaan werven.

Businessteams ontvangen:

 • 5x startbewijs Walk&Dance to Fight Cancer 2020;
 • Leuke goodiebag;
 • Deelname aan een muzikaal event als slotakkoord op de Parade;
 • Eigen business teampagina;
 • Logovermelding op overzichtspagina business teams (zelf uploaden);
 • Vermelding teamnaam op overzichtspagina businessteams;
 • Teamfoto voorafgaand aan de start;
 • Een kleine versnapering langs de route.

Ik wil een donatie doen, maar ik wil pas later betalen. Kan dat?  

Als je als bedrijf een donatie doet van meer dan € 250,00, dan kun je een factuur ontvangen die je dan binnen 14 dagen betaalt. Ga hiervoor naar de donatiepagina. Zodra je € 250,- of meer als donatiebedrag én de bedrijfsnaam hebt ingevuld, komt de mogelijkheid (naast iDeal) ‘Factuur’ tevoorschijn. Klik daarop en geef aan dat je later wilt betalen, middels de factuur die je per mail krijgt.

Hoe kan ik aan al mijn familie en vrienden een bericht sturen waardoor ze eenvoudig aan mij kunnen doneren?  

Stuur een e-mail, een Facebook bericht via jouw eigen pagina of tag mensen via onze Facebook pagina, Instagram of een tweet via Twitter met de link naar je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina, onder jouw foto en motivatie op de knop 'doneer' drukken, dan doneren ze direct aan jou. Je kunt ook een tikkie sturen. 

Kan ik ook vanuit het buitenland betalen? 

Je kunt doneren via iDeal of met creditcard. Uiteraard kun je ook vanuit het buitenland doneren alleen ondersteunen de betalingssystemen van onze website dit niet. Als je wilt doneren vanuit het buitenland maar je kunt dat niet met creditcard, neem dan even contact met ons op via de e-mail, dan maken wij het voor jou in orde.

Waarom wordt er € 0,49 in rekening gebracht bij een donatie? 

Om onze vaste IT kosten zo laag mogelijk te houden, maken wij voor al onze evenementen gebruik van het fondsenwerf platform Funraisin en het betaalplatform Stripe. Deze platformen rekenen een (variabele) fee op de betaaltransacties. Omdat het onmogelijk is om het aantal deelnemers/donaties en de hoogte ervan vooraf in te schatten, hebben wij ervoor gekozen om hiervoor een vrijwillige bijdrage van € 0,49 aan de deelnemer/donateur te vragen. Deze heeft bij het afrekenen de keuze om wel of niet bij te dragen aan die kosten. 

Oeps, ik heb aan de verkeerde persoon gedoneerd. Wat moet ik nu doen? 

Let goed op dat tijdens het doneren via het donatieformulier de persoon aan wie je wilt doneren ook NAAST het formulier staat. Als er verkeerd wordt gedoneerd, kunnen wij dat namelijk helaas NIET voor je oplossen. 

Hieronder tref je de meest voorkomende vragen over de Walk&Dance to Fight Cancer.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur dan een mailtje naar: 

denbosch@walkanddance.nl en wij beantwoorden jouw vraag dan zo snel mogelijk.