LoveLife Run
Arnhem
8 oktober 2023

Totaal opgehaald: € 106.160

4.378 donateurs
182 deelnemers
26 teams

LoveLife Run Arnhem

Top fundraisers

Op zondag 8 oktober organiseren wij de allereerste LoveLife Run in Arnhem! En dat is zeker bijzonder, want LoveLife Run is namelijk niet zomaar een hardloopevent....Stoere (ex-)kankerpatiënten zoeken hun grens op door samen met hun naasten en behandelaars 5 kilometer te gaan hardlopen.

Helaas wordt iedereen tegenwoordig geraakt door kanker; in de familie, onder vrienden of bij collega’s… Wil jij ook je machteloosheid omzetten in kracht? Schrijf je dan nu in voor deze bijzonder gave run en help ons om meer mensen beter en langer te laten leven met of na kanker. Laat je sponsoren en draag op die manier bij aan baanbrekend kankeronderzoek. Iedereen is dus welkom, ook als je zelf geen kanker hebt (gehad)!

Doe mee of steun een of meerdere deelnemers met jouw bijdrage. Naast baanbrekend onderzoek steunt de LoveLife run ook een lokaal doel. Een deel van de opbrengst doneert LoveLife run aan het Rijnstate Vriendenfonds voor de aanschaf van een of meerdere beweegelementen (o.a. hometrainers) voor de patiënten van het Oncologisch Centrum van Rijnstate in Arnhem. Zodat patiënten als zij in het ziekenhuis moeten zijn voor afspraken of moeten wachten op bloeduitslagen ook de mogelijkheid krijgen actief bezig te blijven en aan hun gezondheid te werken. 

Bekijk hieronder de aftermovie om een indruk te krijgen van LoveLife Run!

Doe mee                Doneer

Zoek een deelnemer

Paramedisch centrum TOPSEREEN

Tot nu toe opgehaald €3,250

Team DHL

Tot nu toe opgehaald €1,346

Businessteam

Tot nu toe opgehaald €0

Businessteam

Tot nu toe opgehaald €0

Complete DNA-analyse voor jongeren met kanker

De opbrengsten van LoveLife Run Arnhem zullen specifiek worden besteed aan het onderzoek van prof. Edwin Cuppen (Hartwig Medical Foundation, Radboud UMC, Antoni van Leeuwenhoek). Dit onderzoek richt zich op het compleet in kaart brengen van het DNA van 1000 jongvolwassenen om zo behandeling op maat voor deze én toekomstige patiënten mogelijk te maken.


Klik hieronder om meer te lezen op het onderzoek, of doneer! Want alleen met meer onderzoek kunnen we toe naar een wereld met minder kanker. 

Daarnaast zal een deel van de donaties ook voor Rijnstate Arnhem zijn, waarvan wij later bekend maken naar welk project of onderzoek dit zal gaan. 

Heel blij zijn wij met de bedragen die onze hoofdsponsors hebben gedoneerd. Daarmee helpen ze ons enorm met het organiseren van de LoveLife Run. Ontzettend bedankt!

Onze hoofdsponsors voor zondag 8 oktober 2023 zijn Dennis Mattijsen, Petra Willems en René van de Kracht. Wij vroegen onze sponsors wat hen dreef om zo’n mooie donatie te doen. Deze donateurs zijn alledrie ondernemer en hebben ieder hun eigen verhaal om te doneren aan de LoveLife Run.

 

Dennis Mattijsen van For Suppliers

 

Dennis, hoe ben je in aanraking gekomen met de LoveLife run?

Via mijn vrouw, die helaas ook getroffen is door kanker.


Waarom steun jij met je bedrijf nou juist de LoveLife run?

Helaas maak ik op dit moment mee hoe is dat iemand uit je gezin kanker heeft. De impact hiervan is groot. Ik weet dat wij niet het enige gezin zijn dat met de ziekte te maken heeft. Daarom wilde ik iets betekenen voor deze groep patiënten en hun naasten.


Heb jij zelf mensen in je naaste omgeving of op de werkvloer die geraakt zijn door de diagnose kanker?


Wat hoop je te bereiken met je gulle gift?

Dat het een mooie dag wordt voor alle patiënten en betrokkenen en dat ik de hardlopers een steuntje in de rug kan geven.


Wat is jouw wens voor de toekomst?

Dat kanker nog beter behandeld kan worden in de toekomst, en dat er meer van deze mooie evenementen georganiseerd worden.

 

 

 

Petra Willems van het bedrijf SMB Willems


Hoi Petra, hoe ben je in aanraking gekomen met de LoveLife run?

Via Marieke. Zij heeft mij gebeld met de vraag of ik kon zorgen dat Estevana een filmpje in zou spreken. Daarnaast vroeg ze zich ook af of ik interesse had om zelf te sponseren.


Waarom steun jij met je bedrijf nou juist de LoveLife run?

Ruim 10 jaar geleden ben ik zelf geconfronteerd met borstkanker. Dat litteken blijft altijd bij je: zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant. Ik voel intens mee met de vrouwen die er ook mee in aanraking zijn gekomen.
Het gaat bij mij eigenlijk nog verder. Toen ik zelf ziek werd, realiseerde ik me dat gezondheid je meest kwetsbare goed is. Sindsdien boeit de medische wereld me enorm. Naast de LoveLife Run heb ik diverse andere goede doelen gesteund, en dat doe ik nog steeds. Ik heb bijvoorbeeld sponsor golfdagen georganiseerd (samen slaan we sterk) waar we enorme donaties voor hebben gerealiseerd.


Heb jij zelf mensen in je naaste omgeving of op de werkvloer die geraakt zijn door de diagnose kanker?

Ikzelf in 2013, mijn vader in 2022 en mijn moeder meerdere keren in 2021 en 2022. Mijn oma en twee tantes zijn aan kanker overleden. In 2022 was er bij mij sprake van voorstadium baarmoederhalskanker. Om deze reden heb ik geen baarmoeder meer. Ik ben werkgever en heb ongeveer 1000 mensen in dienst. Ik kom helaas regelmatig in aanraking met mensen die geraakt zijn door een vorm van kanker.

 

Wat hoop je te bereiken met je gulle gift?

Ik hoop dat ik kan bijdragen aan de wetenschap. We hopen natuurlijk allemaal dat deze vreselijke ziekte ooit te genezen zal zijn. In de tussentijd is het fijn te kunnen bijdragen aan het verlichten van het verdriet.


Wat is jouw wens voor de toekomst?

Dat zijn er veel! Maar als ik dat toespits op de ziekte kanker dan wens ik dat er een doorbraak komt waarmee de ziekte te genezen kan worden.

 

 

 

René van de Kracht van het bedrijf Awesems

 

Hoe ben je in aanraking gekomen met de LoveLife Run?

Een vriendin van René (eigenaar van Awesems) en zijn vrouw, heeft de LoveLiveRun georganiseerd in Arnhem. Deze vriendin vertelde hierover. René was meteen overtuigd om hier iets mee te doen.

 

Waarom steun jij met je bedrijf nou juist de LoveLife Run?

LoveLife Run wil onderzoeksgedreven vooruit als het gaat om kanker. Op een heel andere manier wil ik met mijn bedrijf ook mensen helpen. Met mijn laadoplossingen hoop ik de wereld te verduurzamen. Dit doen we door ons altijd door te blijven ontwikkelen en verder te leren. Daarbij nemen we niet genoeg met minder!
De onderzoeken waar de LoveLife Run geld voor inzamelt, staan voor hetzelfde: blijven innoveren voor een betere wereld, maar dan op het gebied van gezondheid. Met onze steun hoop ik dat er meer mensen geholpen kunnen worden die getroffen zijn door kanker.


Heb jij zelf mensen in je naaste omgeving of op de werkvloer die geraakt zijn door de diagnose kanker?

Helaas hebben al onze collega’s te maken gehad met familie of vrienden die zijn geraakt door de diagnose kanker. Recent is de vader van een collega van ons, en een goede vriend van René overleden aan kanker. Dit drukt je flink met de neus op de feiten. Daarom is het zo goed dat evenementen zoals de LoveLife Run worden georganiseerd.

 

Wat hoop je te bereiken met je gulle gift?

Nog meer baanbrekend onderzoek, zodat we samen sterker staan tegen kanker. We geloven dat elke bijdrage, hoe klein ook, een verschil kan maken in de strijd tegen deze ziekte. Met onze donatie willen we bijdragen aan een toekomst waarin kanker minder mensen treft. Ik hoop dat er met de donaties betere behandelingsmogelijkheden komen voor iedereen die getroffen wordt door kanker.
Samen willen we hoop geven aan iedereen die de ziekte doormaakt. Ik wil graag tegen deze mensen zeggen dat ze niet alleen staan!


Wat is jouw wens voor de toekomst?

Onze wens voor de toekomst is dat nog veel meer geld beschikbaar komt voor baanbrekend onderzoek op het gebied van kanker. Hopelijk bereikt de medische wereld dan een doorbraak, zodat de ziekte eindelijk genezen kan worden. Voorlopig hoop ik dat mensen een betere kwaliteit van leven kunnen hebben na de diagnose.

Foto's & impressie