Trainingen

Voorbereiding

Een getrainde zwemmer doet ongeveer 20 minuten over 1500 meter. Een minder getrainde zwemmer doet daar bijna zestig minuten over. Wij adviseren daarom zeker minder geoefende zwemmers om een wetsuit (full suit of shorty) te gebruiken. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Daarnaast moeten we ons voor het zwemmen in open water houden aan de regels van de KNZB voor open water. Dit betekent dat het dragen van een wetsuit onder de 20 graden aangeraden wordt en onder de 18 graden verplicht wordt gesteld. Omdat de Swim in september in raden wij het dragen van een wetsuit altijd aan.

Tevens bevelen wij aan om een Swimsafer te kopen. Voor de kids-swim is deze verplicht en wordt deze door de organisatie uitgeleend. Als de zomer dichterbij komt, zijn deze weer op verschillende websites te koop. Er is een versie met en zonder opbergmogelijkheid voor je bezittingen. Deze beschermt dan uw bezittingen en houdt ze droog, biedt extra ondersteuning tijdens het zwemmen en zorgt voor uitstekende zichtbaarheid in het water.

Wetsuits

Wil je een wetsuit kopen, kun je denken aan Marktplaats, maar natuurlijk ook aan (web)winkels. Vrij betaalbare wetsuits vind je bijvoorbeeld bij de Decathlon.
Maar we begrijpen dat voor sommige deelnemers de aanschaf van een wetsuit voor eenmalig gebruik te kostbaar is. Om deze reden hebben we een verhuurder gezocht en bereid gevonden op 8 september aanwezig te zijn met een stand waar de vooraf bestelde wetsuits afgehaald en ook weer ingeleverd kunnen worden. Huren voor deze dag kost dan 25 euro. 

Sailfish is het bekende merk voor de triatleten en open-water-zwemmers. Sailfish is al 13 jaar toonaangevend met de meest soepele en snelle wetsuits. Je kunt een wetsuit reserveren via de volgende link http://sailfish-benelux.eu/wetsuit-voor-1-dag-alleen-op-events-waar-wij-aanwezig-zijn waar Swim to Fight Cancer in Nijmegen als evenement is toegevoegd. Omdat je verschillende opties aanklikt, weet Sailfish welk type wetsuit en welke maat het beste bij je zal passen. Op basis van de door jou doorgegeven informatie zorgen zij ervoor dat je een perfect passende wetsuit hebt op de dag van het evenement. Indien nodig kunnen zij ook helpen bij het aantrekken van de wetsuit.

GRATIS TRAINEN!

Op facebook Swim to fight Cancer Nijmegen Zwemtips en trainingen geven we 8 tips op weg naar 8 september en vermelden we steeds de trainingsdata.

We adviseren om voor Swim to Fight Cancer te trainen (in je wetsuit) in zowel het zwembad als in buitenwater.


We geven verschillende clinics. Houd onze social media in de gaten en kijk onder nieuws

GRATIS trainen bij LACO Bemmel (Met dank aan Leo Kelders van LACO Bemmel)

Vanaf 29 juli tot 11 augustus kunnen deelnemers van de Swim Nijmegen gratis hun baantjes trekken bij Laco Bemmel.

Op maandag t/m vrijdag van 08:00-09:00 uur en op zondag tussen 09:00 -10:00 uur.
Van 12 augustus t/m 18 augustus kun je op maandag, woensdag en vrijdag zwemmen tussen 07:00 en 08:00 uur en zondag 18 augustus tussen 9:00 en 10:00 uur.

Eenmalig je kopie van inschrijving tonen is voldoende.

GRATIS trainen bij zwembad Dukenburg (Met dank aan bedrijfsleider Georg Dietrich, die zelf ook mee zal zwemmen op 8 september)

Vanaf 19 juli tot en met 16 augustus kan er op alle vrijdagen in zwembad Dukenburg GRATIS worden getraind door deelnemers van de Swim in Nijmegen van 18-19 uur.

Andere trainingsuren zullen wij zo spoedig mogelijk bekend maken. Houd onze social media kanalen in de gaten!

Zwemroute 8 september