Bereikbaarheid

Wij adviseren deelnemers en bezoekers om op deze dag zo min mogelijk met de auto te komen. Rondom de Spiegelwaal zal slechts weinig tot geen parkeergelegenheid zijn en in overleg met de gemeente kan besloten worden om bepaalde sectoren rondom het parcours tijdelijk af te sluiten. Het eiland zal uiteraard bereikbaar blijven voor de lokale bewoners.

Wij adviseren het volgende:

Kom zoveel mogelijk met de fiets of met het openbaar vervoer. Het evenemententerrein is op loopafstand van station Lent / Nijmegen Noord. 

Parkeren is mogelijk op de Wedren in Nijmegen centrum of in de parkeergarage Kelfkensbos. Vanaf daar is het ongeveer 15 minuten lopen over de Waalbrug en Verlengde Waalbrug tot aan het parcours aan de Spiegelwaal.

Je kunt ook parkeren op P+R Waalsprinter aan de Ovatonde nabij Cinemec Lent. Van daaruit rijden bussen (buslijnen 125, 300) naar het Traianusplein in Nijmegen.

Houd er rekening mee dat er onderhoudswerkzaamheden aan de Waalbrug zijn. Dit kan wellicht tot enige vertraging leiden voor het verkeer.

Klik hier voor verdere informatie over de P+R Waalsprinter.

Bezoekers kunnen vanaf de Lentse Warande, het eiland en vanaf de Lentloper het gehele parcours overzien en de deelnemers volgen. Dit is voor iedereen leuk en vooral voor de zwemmers enorm motiverend. Wij hopen dan ook op veel publiek!