Wat is het?

Swim to Fight Cancer is een zwemevenement dat dit jaar voor de eerste keer wordt gehouden in Maastricht. Initiatiefnemer van Swim to Fight Cancer (StFC) is Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Swim to Fight Cancer Maastricht vindt dit jaar plaats op zondag 8 september.

Op zondag 8 september kunnen kinderen vanaf 16 jaar (met een toestemmingsverklaring van ouders of voogd) en volwassenen zwemmen in de Maas. Het parcours is één of twee kilometer lang. Bekijk het parcours!

Het doel van StFC is om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek. Donaties aan StFC Maastricht gaan naar kankeronderzoek waarvoor twee goede doelen zijn geselecteerd (bekijk hier de goede doelen van dit jaar: Darmkankeruitzaaiingen te lijf met medicijnen uit een gel en Protonenbestraling in theorie en de praktijk).

Inschrijfgelden en donatiegelden worden bij Swim to Fight Cancer strikt van elkaar gescheiden. Zie de veel gestelde vragen voor meer details.