Organisatie

Swim to Fight Cancer wordt georganiseerd door een lokaal kernteam, ondersteund door het landelijke team van Stichting Fight cancer. Maak hier kennis met het kernteam van Heusden de Langstraat!

Hans Fiedeldeij

Projectleider

Al in mijn jonge jaren werd ik in Amstelveen geconfronteerd met een schrijnend geval van jeugdkanker bij mijn buurjongen Wim, die hier ook helaas na een strijd van meer dan een jaar aan overleden is. Omdat ik Wim in zijn laatste levensfase ook zelf in het Anthoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in Amsterdam heb mogen bezoeken, was ik mij toen al bewust van het belang van kankeronderzoek en de noodzaak om voor deze gevreesde volksziekte, noodzakelijke doorbraken te realiseren t.a.v. de behandelmethodes.
“Fast forward” naar zo’n 12 jaar geleden, mijn zwager Norbert die mijn mountainbike komt lenen om mee te doen aan de “Alpe d’HuZes” van het KWF en mijn partner Anne-Marie die in het “Palais des Sports” de coördinatie van de vrijwilligers gedurende die dagen gaat verzorgen.
Diep respect voor al die vrijwilligers en deelnemers die daar elk jaar weer een onvergetelijk evenement van maken.

En dan nu de eerste StFC Heusden – de Langstraat, als projectleider met een enthousiast kernteam bestaande uit leden van de Lions Club Heusden, een hele uitdaging.
Motto van de Lions Clubs wereldwijd: “We serve”.
Wij gaan er een fantastische Swim van maken waarbij we gelukkig gebruik kunnen maken van de kennis en ervaring van het landelijke Fight Cancer Team. Nu alleen  nog duimen voor droog en zonnig weer op zondag 18 september a.s. in de vesting Heusden.

Contact: info@swimheusdendelangstraat.nl

Wouter Gommers

Management

In de nazomer van 2020 hield de organisatie Swim to Fight Cancer een inspirerende presentatie over hun enerverende methode om fondsen te werven voor onderzoek naar kanker. Onmogelijk om je dan niet betrokken en enthousiast te worden, dus toen Hans Fiedeldeij mij vroeg in de werkgroep plaats te nemen, heb ik toegezegd. Als huisarts zie ik maar al te vaak wat een naar ziekteproces kanker de patiënten aan doet. Het lijden is groot, lang en immens verdrietig voor patiënt en omgeving. Het zou mooi zijn als we met het organiseren van een gezellig evenement in het schilderachtige stadje Heusden een fiks bedrag bij elkaar zouden kunnen krijgen om meer onderzoek te kunnen laten doen, om dit lijden te verminderen.

Contact: info@swimheusdendelangstraat.nl

Thijs de Vries

Technische activiteiten

Bij de eerste gesprekken over een Swim in Heusden werd ik meteen enthousiast. Wat een fijn idee om met een groep enthousiaste mensen zo’n mooi event te mogen organiseren. Heusden is een bijzonder mooie vestigstad aan de Maas, en daardoor heel geschikt om van een Swim iets heel speciaals te maken. Als triatleet heb ik ervaring met buitenwater zwemmen en als trotse Heusdenaar lijkt het me en geweldige om alle dappere zwemmers in Heusden te ontvangen en een goed georganiseerde maar bovenal onvergetelijk zwem ervaring aan te bieden. En die hebben we! Zwemmen op de Maas mag normaliter niet, en wat is er dan mooier om deze zwemprestatie extra bijzonder te maken voor stroom mee een stuk over de Maas te zwemmen, en te finishen in de stadhaven van Heusden, waar ook nooit gezwommen wordt. Een unieke ervaring, in een prachtig decor, die we graag organiseren voor al die geweldenaars die onze uitdaging aan gaan en 2 km gaan zwemmen.

Contact: info@swimheusdendelangstraat.nl

Cees Okkerse

Juridische zaken & vergunningen

In algemene zin vind ik het belangrijk en fijn om met elkaar iets goed te doen voor ons allen. In dit geval met het vehikel van de Lionsclub; het is het raison d’être van deze organisatie.

Dat verbindt zowel onderling als met de samenleving in bredere zin.

Zonder solidariteit en compassie geen samenleving.

Swim to Fight Cancer biedt hiervoor een goede gelegenheid.

De verwoestende kracht die kanker kan hebben, heb ik van zeer nabij meegemaakt. Met deze swim helpen we een beetje die te bestrijden.

En bieden we familie en vrienden van naasten die door deze ziekte getroffen zijn een troostrijke uitlaatklep.

Contact: info@swimheusdendelangstraat.nl

Bas Vermeulen

Sponsoring

Als lid van de Lions ben je natuurlijk sociaal ingesteld, anders ben je geen “ Lion” zoals Lions horen te zijn.

Toen ik hoorde dat wij als Lions Swim to Fight Cancer zouden gaan organiseren vond ik dat wij allen ons steentje zouden moeten bijdragen aan dit mooie evenement met een fantastisch goed doel: onderzoek financieren van de ziekte waar we helaas allen op de een of andere manier bij betrokken zijn. Laten we hopen dat onze financiën ervoor zorgen dat minder mensen hoeven te lijden aan deze vreselijke ziekte in diverse vormen: als dat lukt is onze doelstelling gehaald . 

Dus laten we er allen een fantastisch evenement van maken zodat zowel donateurs, maar ook deelnemers (die vaak om diverse redenen mee zwemmen) terug kunnen kijken op deze dag met een gevoel van voldoening.

Contact: info@swimheusdendelangstraat.nl

Bart Bernecker

Financiële zaken

Zoals velen, en misschien wel de meesten van ons, heb ook ik in mijn directe omgeving met de vreselijke ziekte kanker te maken gehad. Gelukkig is in steeds meer gevallen tijdig ingrijpen mogelijk, maar helaas loopt het ook nu nog maar al te vaak anders af. Ik ben ervan overtuigd dat kankeronderzoek bijdraagt aan het succesvol kunnen behandelen van kanker, onderzoek waar veel geld voor nodig is.

Met mijn persoonlijke ervaringen in gedachten is het welhaast onmogelijk nee te zeggen als je gevraagd wordt een steentje bij te dragen aan een fantastisch evenement als Swim to Fight Cancer. Dat we dit in het mooie, pittoreske Heusden kunnen organiseren maakt het extra bijzonder. Het organiseren van de Swim is een intensief maar ook ontzettend inspirerend proces.

Het helpen van de medemens, met name diegenen die een extra steuntje nodig hebben, zit in het DNA van de Lions Club Heusden waar ik al jarenlang met veel plezier lid van ben. Juist de combinatie van plezier én iets kunnen betekenen voor de maatschappij motiveert enorm. Wat dat betreft past Swim to Fight Cancer exact bij datgene waar onze club voor staat!

Contact: info@swimheusdendelangstraat.nl

 

Rob Vinkenvleugel

Marketing & Communicatie

Ik ben lid van de Lions, een interessante groep mannen, met verschillende beroepen, leeftijden, achtergronden en netwerken. We ontmoeten elkaar regelmatig op gezellige bijeenkomsten en werken in teams aan onze evenementen en maatschappelijke projecten.

Als Lions weten we elkaar in clubverband, maar ook privé en soms ook zakelijk te vinden voor advies of een luisterend oor. We steunen elkaar als dat nodig is.

Betrokkenheid, inspiratie en motivatie zijn de pijlers waarop onze club is gebouwd en wat mijn persoonlijke drijvers zijn om mij in te zetten voor initiatieven als Swim To Fight Cancer. Het is geweldig dat we als club dit event kunnen en mogen organiseren in ons prachtige Heusden. In mijn ogen dé ideale locatie voor een succevolle swim.

Waarom we dit doen? Omdat we allemaal dierbaren of vrienden hebben verloren aan kanker, zelf door kanker geraakt zijn of mensen kennen die door kanker geraakt zijn. We vinden het daarom belangrijk dat er meer onderzoek naar kanker komt zodat deze ziekte in de toekomst niet meer dodelijk is.

Contact: info@swimheusdendelangstraat.nl

Marc de Rooij

Marketing & Communicatie / Sponsoring

In 2015 heb ik voor de eerste keer kennisgemaakt met met Swim to Fight Cancer in Den Bosch. De dochter van mijn beste vriend deed hier aan mee en zwom voor haar vader die op dat moment terminaal was na een slopend ziekteproces. In oktober van dat jaar overleed hij, niet te bevatten, veel te vroeg en pas 47 jaar oud! 

In het dagelijkse leven zijn we allemaal druk. We hechten waarde aan onze carrière, gezin, sociale contacten en hebben onze ambities en dromen. Hoe anders is dat als je van de ene op de andere dag de diagnose kanker krijgt en leven ineens overleven wordt?

Ik ervaar het als een groot voorrecht om me samen met de Lions in te mogen zetten om Swim to fight cancer Heusden tot een groot succes te maken. Wil je daar op wat voor manier dan ook een bijdrage aan leveren neem dan contact met me op. 06 17888809

Contact: info@swimheusdendelangstraat.nl

Edwin Bouman

Marketing & Communicatie / sponsoring

Op 8 December 2021 ben ik mijn 77-jarige vader verloren na een taaie strijd tegen asbest kanker. Liefst 5 jaar heeft hij gevochten waarbij hij alle mogelijke onderzoeken en experimentele behandelingen aanging. Niet alleen om zo lang mogelijk te leven, maar ook om zijn steentje bij te dragen meer kennis te vergaren over deze vorm van kanker voor de wetenschap.
We kennen allemaal mensen kennen die aan kanker lijden en weten hoeveel pijn en verdriet dat geeft. Daarom zet ik me graag in voor Swim to Fight Cancer Heusden de Langstraat. Hoe meer geld voor onderzoek, te meer kanker beter behandeld zal kunnen worden. En daar doen we het voor!
Wil jij met je bedrijf bijdragen? Meld je dan aan als sponsor of bel me: 0653 300 677

Contact: info@swimheusdendelangstraat.nl

Esmée Leijser

Webmaster & social media
We kennen allemaal mensen kennen die aan kanker lijden en weten hoeveel pijn en verdriet dat geeft. Helaas heb ook in in mijn kring mensen die ziek zijn. Ik weet hoe zwaar, verdrietig en moeilijk deze ziekte is. Ik heb dan ook geen moment getwijfeld toen er aan mij werd gevraagd of ik onderdeel van het team wilde zijn, om zo'n mooi evenement neer te zetten.

Het geeft mij veel waardering als ik me kan inzetten voor een goed doel. Daar haal ik mijn motivatie, inspiratie en kracht uit. 
Ik vind het een eer dat ik onderdeel ben van deze organisatie. 

Zelf ga ik ook meezwemmen. Ik wil me inzetten voor de swim, omdat er hard geld nodig is voor meer onderzoek naar kanker.

Doe jij ook mee?

Samen maken we een vuist tegen kanker!

Contact: info@swimheusdendelangstraat.nl

Jesse Nederlof

Webmaster & social media

Ik was 2 jaar oud toen bij mij de erfelijke aandoening CF werd geconstateerd. De voorspelling was dat ik mijn 10e levensjaar niet zou halen, maar mede door een dubbele longtransplantatie, kan ik mij nu 40 jaar later nog steeds in zetten voor een ander.

Toen mij gevraagd werd onderdeel te worden van het team dat Swim to Fight Cancer in Heusden organiseert, heb ik dan ook geen moment getwijfeld. 

Ik weet hoe kwetsbaar het leven kan zijn, maar ook wat voor verschil een goede behandeling kan maken (naar de toekomst toe). Maar daardoor weet ik ook dat niks van zelf gaat en alles zijn prijskaartje heeft. Samen kunnen we het verschil maken en er hopelijk voor zorgen dat kanker uiteindelijk een ten alle tijde een goed te behandelen ziekte wordt. 

Ik kan helaas niet zwemmen, maar ik ga er wel voor zorgen dat uiteindelijk niemand online om ons heen kan!

Contact: info@swimheusdendelangstraat.nl

Erik Klijn

Deelnemers & vrijwilligers

Het voelt erg goed en ik ben erg trots om als voorzitter van Lions Heusden mee te mogen werken en bij te mogen dragen aan de ondersteuning van studies op het gebied van kanker onderzoek. Ook mijn gezin is niet verschoond gebleven van een verschrikkelijke ervaring op dit gebied; mijn kinderen hebben alweer 9 jaar geleden hun moeder verloren aan deze verschrikkelijke ziekte.

Maar voor ons staat de komende tijd in het teken van zoveel mogelijk geld inzamelen voor Swim to Fight Cancer en het organiseren van een prachtige Swim 2022, de 1de Swim voor Heusden en Het land van Altena. Want ook in deze tijd met corona en de verschrikkingen die Oekraine meemaakt, blijft veel geld nodig voor de strijd tegen kanker. Ik hoop van harte dat we dat samen zullen gaan doen, als actieve zwemmer, als vrijwilliger of als donateur! Ik dank u van harte.

Contact: info@swimheusdendelangstraat.nl

Pim van Nes

Deelnemers & vrijwilligers

Als lid van Lionsclub Heusden is het voor mij een eer betrokken te mogen zijn bij de organisatie van Swim to Fight Cancer. Sporten is mijn grote hobby, ik doe dit wel 4 a 5 keer per week, ik realiseer mij maar al te goed dat het een voorrecht is dat ik dat kan doen omdat ik gezond ben. Ik ben me er terdege van bewust dat dat morgen anders kan zijn. Iedereen heeft voorbeelden in zijn directe omgeving van familie of vrienden die een ongelijke strijd hebben moeten aangaan. Laten we hopen, dat er grote stappen worden gezet om deze verschrikkelijke ziekte uit te bannen. Daarom ga ik er vol in voor Swim Heusden – de Langstraat!

Contact: info@swimheusdendelangstraat.nl