Swim to Fight Cancer

Gooise Meren

Zaterdag 7 september

Programma

Hier vind je het programma van de swim op 7 september 2019. Let op dat je minstens een uur en een kwartier aanwezig bent voor registratie. 

KIDS Swim 500 meter (jeugd 10 -15 jaar)
11.45 uur                      Registratie open
12.50 uur                      Warming-up
13.05 uur                      Opening event 
13.15 uur                      Start KIDS Swim
14.15 uur                      Eind KIDS Swim

Volwassenen Swim 2000 meter (jeugd 16+ en volwassenen)
11.45 uur                     Registratie open 
14.45 uur                     Warming-up
15.00 uur                     Start Swim
17.00 uur                     Eind Swim
17.00 uur                     Start borrel
17.30 uur                     Overhandigen cheque totale donaties
19.00 uur                     Eind borrel

VERVOER en PARKEREN: We hopen dat je met de fiets kan komen, maar lukt dat echt niet, dan kan er geparkeerd worden bij de Maxisweg te Muiden (klik voor precieze locatie). Daar staan parkeerwachters die je een plekje zullen geven. Vanaf daar is het 5 tot 10 minuten lopen. Daarnaast is er een “Kiss en Ride” optie, vlakbij de KNZ&RV (klik voor precieze locatie), te Muiden.

REGISTRATIE: Vanaf 11.45 uur is de registratiebalie in de tent open. Wij raden jou aan om je minstens een uur en een kwartier voor jouw starttijd je bij de registratiebalie te melden op het evenemententerrein op de KNZ&RV te Muiden. Bij de registratie laat je de mail zien die je hebt ontvangen met jouw unieke startnummer en wave (mail dus even uitprinten of via je smartphone). Daarnaast dien je de vrijwarings- en gezondheidsverklaring geheel ingevuld en ondertekend mee te nemen. Deze kan je HIERdownloaden. Je krijgt bij de registratie een envelop met je badmuts met nummer en jouw bagagelabel. DEZE BADMUTS IS VERPLICHT in verband met de veiligheid! Als je je nog moet verkleden kan dat op het evenementterrein. Je tas met al jouw spullen - voorzien van je persoonlijke bagagelabel - kan je daarna afgeven bij de tassen-afgifte en krijg je terug direct na het zwemmen/ douchen. Bij het afgeven van je bagage ontvang je een Safeswimmer, die je na afloop weer moet inleveren. 

START: De start zal plaatsvinden vanaf het evenemententerrein, recht tegenover het Muiderslot. Het is essentieel dat we geen vertraging oplopen bij het te water gaan van de deelnemers. Houd dus goed in de gaten wanneer jouw wave te water gaat en volg de aanwijzingen van de organisatie op.

PUBLIEK: Publiek is van harte welkom, leuk zelfs! Nodig opa, oma, vrienden en familie uit. Zij kunnen vanaf de verschillende steigers in de haven en vanaf het terras van de KNZ&RV mooi kijken. Bij de Volwassenen Swim kan het publiek ook naar de 'Noordkop' lopen om aan te moedigen. Let op: wij raden aan om kleine kinderen (t/m zwemdiploma A) van een zwemvest te voorzien. De lokatie bevindt zich namelijk direct aan het (diepe) water. 
 
VEILIGHEID: Iedereen zwemt met een zogenaamde 'Safeswimmer'. Dit is een oranje opblaasbare boei die je om je middel draagt als extra drijfvermogen, waarmee je tevens beter zichtbaar bent. Ben je tijdens het zwemmen moe of voel je je niet lekker? Er liggen meerdere sups in het water waar je even aan kunt hangen en er zitten vrijwilligers op om je te helpen.
Wij raden echt iedereen aan om te zwemmen met een wetsuit of shorty. Dit is veiliger omdat het je meer drijfvermogen geeft en het houdt je langer warm. Mocht de watertemperatuur onder de 18 graden komen dan verplichten wij het zwemmen met een wetsuit of shorty. Op de site geven wij aan wat de watertemperatuur is. Je kunt een wetsuit of shorty met korting kopen bij Kiboco in Bussum (met inruil-mogelijkheid). 

NA DE SWIM: Om 17.30 uur, na de Swim 2000 meter, maken we bekend wat het uiteindelijke donatiebedrag is geworden. Zorg dus dat je daarbij bent! Vervolgens gaan we lekker napraten tijdens een gezellige borrel met live muziek.  
Je ontvangt na de Swim een handdoek en badjas. Mocht je deze niet mee naar huis willen nemen, lever ze dan in bij het aangegeven verzamelpunt, dan wordt het naar Kringloopwinkel gebracht.
Wij raden het af om waardevolle spullen mee te nemen.

CATERING: Er zijn verschillende hapjes en drankjes te koop met muntjes. De muntjes worden verkocht bij het muntjes uitgiftepunt.  
 
We willen natuurlijk dat 7 september een geweldige dag wordt zonder problemen en calamiteiten. Daarom hebben we een huishoudelijk reglement op het terrein van KNZ&RV waar iedereen zich aan moet houden.
 

 • Het is verboden op het terrein van KNZ&RV te ROKEN
 • Het betreden en bijwonen van het evenement is geheel voor eigen risico
 • Er wordt geen alcohol geschonken aan personen onder de 18 jaar
 • Het is verboden om alcohol door te geven aan een persoon onder de 18 jaar
 • Het is verboden om in het bezit te zijn van (soft)drugs
 • Het is verboden om wapens of andere gevaarlijke voorwerpen in uw bezit te hebben
 • De organisatie is niet verantwoordelijk voor schade aan of diefstal van eigendommen.
 • Je bent verplicht de aanwijzingen van de beveiliging of medewerkers op te volgen
 • Het meenemen van huisdieren is niet toegestaan
 • Ongewenst gedrag zoals agressie en discriminatie wordt niet getolereerd.
 • Bezoekers en deelnemers worden gevraagd bij aankomst en vertrek geen geluidsoverlast te veroorzaken.

Mocht je verder vragen hebben, dan kan je die altijd stellen via info@gooisemeren.swimtofightcancer.nl .