Swim to Fight Cancer

Gooise Meren

Zondag 6 september 2020

Onze organisatie

Swim to Fight Cancer Gooise Meren is een separaat onderdeel van de Stichting Fight Cancer in Amsterdam. Stichting Fight Cancer heeft de ANBI-status. (Algemeen Nut Beogende Instelling). Hierdoor zijn de donaties aan Stichting Fight Cancer vrijgesteld van schenkbelasting. Donateurs kunnen ook gebruik maken van belastingvoordelen met betrekking tot de gedane giften aan de Stichting Fight cancer. Particuliere donateurs van een ANBI kunnen hun giften onder voorwaarden aftrekken van de inkomstenbelasting. Ook voor ondernemingen is het mogelijk om hun giften onder voorwaarden af te trekken van de vennootschapsbelasting. Het fiscaal nummer of RSIN van Stichting Fight Cancer is 852969284.

De organisatie van Swim to Fight Cancer Gooise Meren sluit zich volledig aan bij de visie van Fight cancer. Met het organiseren van een Swim in Muiden hopen wij zoveel mogelijk aandacht te genereren en geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek door  KWF.

Kernteam

Het kernteam van Swim to Fight Cancer Gooise Meren is in maart 2019 ontstaan en bestaat uit: (V.l.n.r. op de foto) Merlijn Koldenhof, Mickey Pigeaud, Jimmy Fock en Barbara van de Vlugt.  In 2020 heeft Mark Boom zich ook aangesloten bij het kernteam. Waarom we dit doen? Omdat we allemaal dierbaren of vrienden hebben verloren aan kanker. En omdat we het daarom belangrijk vinden dat er meer onderzoek naar kanker komt zodat deze ziekte in de toekomst niet meer dodelijk is. Maar ook omdat we vinden dat Muiden de ideale plek is om zo'n gaaf evenement te organiseren. Het team zal steeds groter met enthousiaste vrijwilligers die zullen helpen met het opzetten van het evenement. Wil jij ook meehelpen? Neem contact met ons op!