Swim to Fight Cancer

Gooise Meren

Zaterdag 7 september

MUIDEN - Er wordt druk geplonsd en getraind door de deelnemers van Swim to Fight Cancer in Muiden. Zij zwemmen in september om zo veel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker. De eerste open water training was onder leiding van de vader van Olympisch kampioen Ferry Weertman. Het zijn echte waterratten in wording.

Het was een drukte in de Vecht met tientallen volwassenen en kinderen die de uitdaging aangaan op 7 september. De organisatie is druk met voorbereidingen en belooft er een waar spektakel van te maken.

"Langs de kant verwachten we super veel mensen. We zijn bezig met een rockband die voor het Muiderslot gaat spelen en we proberen echt mooie dingen te bedenken, zodat het qua entertainment een gaaf evenement wordt", vertelt organisator Jimmy Fock. 

Onderzoek loont
Op dit moment doen er 150 deelnemers mee aan het evenement. Er is in totaal plek voor zo'n 400 kandidaten, dus Jimmy hoopt dat er nog een aantal bijkomen. "Het goede nieuws is dat onderzoek naar kanker loont. Als we met z'n allen ons inzetten dan weet ik zeker dat het heel snel gaat met de ontwikkelingen van medicijnen. En dat is echt super belangrijk."

Bekijk de hele reportage hier

Nieuws

Plons: burgemeester haalt nat pak voor goede doel

02-04-2019

De burgemeester deed dat om aandacht te vragen voor 'Swim to fight cancer Muiden' in september.

Ter Heegde roept sportievelingen op om mee te doen en geld op te halen voor kankeronderzoek. Zelf zwemt de burgemeester ook mee om geld op te halen, met een beetje geluk met wethouders Alexander Luijten en Geert-Jan Hendriks naast hem.

Burgemeester Gooise Meren plonst de Vecht in voor onderzoek naar kanker

02-04-2019

MUIDEN - Han ter Heegde heeft vanmiddag letterlijk een nat pak gehaald. Ter promotie van het zwemevenement Swim to Fight Cancer dook hij het water van de Vecht in Muiden in. Dat deed-ie in vol ornaat; met colbert en overhemd aan.

De eendjes keken even raar op toen de burgemeester samen met de organisatie van Swim to Fight Cancer hun Vecht in sprongen. Vanmiddag werd een filmpje opgenomen voor het zwemevenement waarmee geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker.