Swim to Fight Cancer

Gooise Meren

Zondag 6 september 2020

Veel gestelde vragen

Hoe wordt de veiligheid in en op het water bewaakt?   

Met hulp van de Reddingsbrigade, het Rode Kruis en eigen veiligheidsboten wordt de veiligheid zo goed mogelijk bewaakt. Bij en rond het parcours zal de Reddingsbrigade met behulp van subs snel kunnen handelen. Gemotoriseerde boten worden geweerd van het parcours. 

Kan ik ook mobiel inschrijven, betalen of doneren? 

Ja dat kan. Er is een mobiele versie van deze website beschikbaar, deze kun je zowel gebruiken om je in te schrijven als om te doneren. Een betaalapp van de eigen bank is nodig om het betaalproces te doorlopen. 

Is het dragen van een wetsuit verplicht?

We raden sterk aan om voor je eigen veiligheid een (full) wetsuit te gebruiken. Het zwemmen met een wetsuit levert naast extra warmte ook drijfvermogen op. Als de watertemperatuur lager is dan 18 graden, dan is het dragen van een wetsuit zelfs verplicht. Zeker voor niet getrainde zwemmers is het raadzaam dit advies op te volgen. Bovendien raden wij deze deelnemers aan om in dit zwempak te trainen om zo gewend te raken aan het pak. Er zijn speciale zwemwetsuits verkrijgbaar. 

Hoe kan ik aan mijn familie en vrienden een bericht sturen zodat ze eenvoudig aan mij kunnen doneren? 

Stuur een mail, een facebookbericht of een tweet met de link van je persoonlijke pagina. Als mensen op die pagina doneren, dan doneren ze aan jou.

Houden jullie het inschrijfgeld en de sponsorgelden gescheiden? 

Het inschrijfgeld en de donaties houden wij strikt gescheiden doordat wij werken met twee verschillende rekeningen. Op de ene rekening komen het inschrijfgeld en de eventuele sponsorgelden binnen en op andere rekening de donaties.  Met het inschrijfgeld en eventuele sponsorgelden worden de organisatiekosten gedekt. 

De donaties komen voor 100% ten goede aan onderzoek naar kanker. Na afloop van het evenement wordt de eerste stand doorgegeven. Daarna wordt het definitieve totale donatiebedrag openbaar gemaakt.

Wie kunnen er deelnemen aan Swim to Fight Cancer Gooise Meren? 

Een deelnemer is minimaal 10 jaar oud, in het bezit van A- en B- diploma, mag niet zwanger zijn en mag geen gezondheidsproblemen hebben. Aan elke deelnemer zal voor de start worden gevraagd om dit te verklaren. Deelnemers jonger dan 18 jaar kunnen alleen meedoen met een schriftelijke goedkeuring van hun ouder en/of verzorger. Hiertoe dient de 'ouderverklaring' te worden ingevuld tijdens het registreren. Bewoners buiten gemeente Gooise mogen zich uiteraard ook aanmelden.

Wanneer vindt Swim to Fight Cancer Gooise Meren plaats? 

Op zondg 6 september 2020